Två spelare på marknaden & odisciplincerat och svagskjutande VIK föll i Oskarshamn och har lärt sig finna vägar att förlora

Mycket handlar nu om konsten att balansera på en knivsegg efter en ny förlust för VIK i Oskarshamn (3-1). VIK-ledningen måste försöka hålla skenet uppe utåt och ingjuta mod i befintlig trupp och fans, samtidigt som svart-vita underlag för kort- och långsiktiga beslut måste samlas in snabbt med kraft.

Spelmässigt var det bitvis ett framsteg i Oskarshamn, men samtidigt har VIK nog lärt sig att förlora vid det här laget, tyvärr blir det så efter bara 22 poäng och fem trepoängare på 20 matcher. Det är en helt avgrundsdjup ”svacka” som få lag hämtar sig ifrån.

En kombination av svaga avslut och fortsatt oförmåga att ”påverka” domaren kostade tre poäng. Borgman var åter obalanserad (har tappat sedan Djurgården lockade) och crosscheckade tillräckligt så en motståndare föll, och tre poäng var borta.

Nästan alla lag utom VIK har lärt sig det här med disciplin och att trilla när det passar och trilla med finess. Fredrik Johansson fälldes exempelvis ganska grovt mitt framför domaren i tredje perioden men sålde uppenbarligen den trippingen för dåligt. Men intet nytt under solen, VIK vill kanske vara renhåriga till v-a-r-j-e pris? Dags är lägga ner den bror-duktig-ambitionen nu?

Sedan var det för många alibiavslut alternativt att man inte riktigt tror på att man kan göra mål längre. Tyvärr har det ju gått så långt nu att självförtroendet är så lågt att det i sig förstör, lite som det var i Södertälje ifjol.

Nästan enda hoppet är att Koval nu kan komma in och stjäla några matcher, där det räcker att VIK gör ett eller två mål framåt och på så vis får lite självförtroende. Men blir det två-tre förluster till är det tyvärr så att man kommer få fokusera och ha fullt upp att överhuvudtaget klara en topp-8.

Som tur är det ändå 17 poäng ner till Asplöven på negativ kvalplats, med 15 matcher kvar. Det räcker nog att laget tar typ två segrar till för att slippa negativt kval, om inte Asplöven drastiskt ökar sitt poängsnitt.

***

Inte för att det troligen spelar någon större roll för VIK men två forwards som aktivt söker jobb är Nicolas Blanchard och Kelly Zajac.

***

VIK tar in en mental coach i Pär Pettersson. Det är en person vad jag förstår är lite kopplad till Pär Mårts. Inte fel att uttnyttja den stolta hockeykunskapen i Västerås. Det borde man nog göra mer, på allvar.

2 svar

  1. gns skriver:

    Om det inte kommer en räddning snart så tycker jag att Västerås hockey ska släppa allt vad har med ekonomi att göra. Tillbaka till grunden och låt våra juniorer fixa detta! Så jävla besviken att gång på gång se detta jävla elände. Ett under att Filander inte avgår sjävlmant och ni kan göra vad fan ni vill där uppe i styrelsen men en sak är klart, jag ställer mig inte bakom tränartrojkan och har aldrig gjort det heller. Jag skäms så oerhört över Västerås hockey och ingen gör något åt saken. Vad hjälper det att gå över till bandy, svettbandy eller fotboll när man älskar v-ås hockey i den här staden.

  2. Bonzon skriver:

    Känns som vi har tillräckligt med Sorkins redan…