Upplagt för hemmafest då alla (nästan) förväntar sig klang-o-jubel för Oskarshamn mot desorienterat Västerås

Förväntningarna har sällan varit lägre då VIK gästat Oskarshamn, som man gör på lördagseftermiddagen. Att IKO kommer ut och tokkör i kvadrat hemma som alltid mot VIK är givet. Kommer VIK i denna form ha skuggan av en chans?

Någon kanske säger att “men IKO förlorade ju 0-5 hemma mot Pantern senast”. Men (bittra) VIK-fans vet bättre, och att det bara ger ännu mer ursinne till IKO inför denna match.

Sedan ska VIK försöka ha någon typ av speciellt motmedel mot IKO:s alltså ursinniga hemmafrenesi enligt Filander på VIK.se. Men frågan är om VIK inte ska fokusera mera på sig själva?

Som ytterligare salt i såren för VIK, som förlorat åtta av tio, är Anton Mylläri långtidsskadad (knä, 4-8 veckor). Maximal otur med skador denna säsong, otur eller något med upplägget?

Jeremy Williams har dessutom hoppat av (förhoppningsvis det ej sjunkade skeppet) efter insikten om att det är bättre att han fokuserar på att skjuta. Inte fel med självinsikt. Hoppas det kan ge en injektion.

Det finns faktiskt en potentiell räddare i nöden i form av Vitali Koval (ja, en målvakt kan faktiskt ändra väldigt mycket). Men olyckligt nog är vitryssen ännu inte spelklar. Där rök den livlinan.

Ville Korhonen är dock tillbaka och kan förhoppningsvis sättas i flera skottlägen. Initialt känns finländaren relativt ordinär i spelet, men men potentiell spets i avslut.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

8 Kommentarer

 1. A

  Uppgivet känns de då vi trampar samma grop djupare och inte tar oss framåt på något plan. Många säger att säsongen är körd och visst känns de så. Men hoppet överger en inte. Kolla hur Örebro och Djurgården spelade under säsongen och grep den sista play off platsen för att sedan gå som tåget upp i shl. Visst känns de jobbigt nu men kanske kan vi få till de tills dess och vissa att vi är bäst i ett kval istället! Framåt Vik!

 2. Marko

  Jag vet inte längre vad man ska skriva om när det gäller VIK, det har kommit mycket bra synpunkter i detta forum i många inlägg och jag är imponerad av den kunskap som många av er innehar om den ädla sporten ishockey.
  Jag ser fortsatt att vi har en av de bästa spelartrupperna men att felet ligger hos dirigenten och det teamet.
  Visst kan man fortsätta att ta in nya spelare men jag anser att problemet med ledningen är huvudorsaken till impotensen.
  Gällande spelare så har jag följt snacket om målisarna och att många ser att värvningen av Koval var ett måste. Jag ser inte inte målvaktsfrågan som en huvudprioritet när det gäller spelare, men har ändå förståelse för att många anser att den delen hade behov av förändring. Jag ansåg att VIK skulle fixa in en back som ersatte Angell redan tidigt på säsongen men det har aldrig skett och där tappade VIK en del framåt. Sen har det handlat om mer spets framåt men även där så har klubben inte riktigt hittat rätt med en del av värvningarna.
  Hursomhelst så känns det som om denna säsong är körd oavsett om det kommer in en spets till som NJ lovat för det blir bara en kosmetisk grej ifall inte förändringar sker kring ledningen. Nu handlar det enligt min mening alltså mest om sk damage controll och att vi får en viss positiv ansats/känsla till nästa säsong.

 3. Magnus

  Snöplig förlust i Oskarshamn, men jag tycker ändå Filander borde bänka Borgman nån match! Karln drar ju på sig sjukt mycket onödiga utvisningar, denna sänkte VIK. Spela hårt är väl ok, men man måste använda insidan av huvudet också…

 4. Jag har resignerat

  Mr H – Det är värre än så tyvärr. 13:e plats på de 20 senaste omgångarna säger allt. Ingen annan klubb skulle låta det falla så långt. NJ håller klubben som gisslan bara för att han gick i god och pantsatte sin heder angående Filander – Det borde vara kriminellt.

  HJ – Ständigt detta med tur för motståndarna och otur för VIK och domarna emot VIK – De där bortförklaringarna tror ingen på längre, så lägg ner det snacket. En av tränarna uppstyrd back som följer gameplan tar inte den utvisningen. Det är ledarskapet som brister och dessutom hade vi bara gjort 1 mål är det något att hurra för? Pantern gjorde 5 häromdagen mot IKO…
  Titta på Mora-Lif på teve – de är mil före VIK i laginsats och eget spel just nu.

 5. HJ

  Tyckte ändå att grabbarna gör det riktigt bra idag i andra och tredje och är det klart bättre laget. Tycker domarn släpper allt på Oskarshamn, vi får inget med oss… Fille o NJ kan ju inte göra målen åt oss, Källgren stod på huvudet dessutom idag och har mycket flyt. Inte speciellt kyligt av Borgman dock, men jag tror inte varken Fille eller NJ förespråkar en onödig crosschecking vid sargen med tre minuter kvar…
  Forza Gulsvart, krossa Leksand!!!

 6. Mr H

  Undra hur många som kommer på nästa match. Vem som är mest ansvarig för detta kaos till hockey där laget inte drar åt samma håll – NJ. Det är bara att läsa hans uttalanden så förstår man att det inte står rätt till. De senaste 20 omgångarna ger runt 11:e plats. Snart är Leksand förbi, och ingen bryr sig. Det här är ju inte en formsvacka – DET ÄR JU FRITT FALL!!
  Troligen hjälper väl inte att Filander avgår om inte NJ gör det, då NJ styr för mycket. Det är över nu om inte klubbens styre väljer något annat spelsätt samt ledare. Fruktansvärt tamt. Säsongen är alltså kanske helt över trots det material som finns.
  Disaster!!

 7. VIK75

  Gick väl som väntat, torsk tack vare en onödig utvisning av Borgman och oförmågan att göra mål när man nu spelat bra.

 8. Malmöbo

  Tror att vi kommer att få se direkt att det var bra att Williams lämnade ifrån sig kaptensbindeln. Han har burit på mycket frustration från hela laget på sina axlar.
  Det som framförallt skiljer VIK i år, från ifjol, är att det finns en nöjdhet, som gör att de inte spelar fullt ut hela matchen.
  Som sist när 3-1 kom, ja då var man nöjda.
  Här tror inte jag att tränarfrågan är så stor, utan det handlar om något mentalt. Påminner mig mycket om MFF i fotboll i år. Framgången med Champions League spel två år i rad satte sina spår i spelarnas inställning till spel i Allsvenskan.
  VIK har varit i toppen varje år, ledde stort i början av den här säsongen, vilket kan ha lett till denna mentala kollaps.
  Ja så idén med att låta Lidström stå i båset är kanske inte så dum.

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto