Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Två vunna playoffrundor mot bra lag i Kristianstad & Mariestad och Paananen + Zäta är på väg mot något stort

 

Efter att VIK knappt ha vunnit en playoffrunda på 20 år har nu Patrik Zetterbergs och Thomas Paananens VIK vunnit t-v-å på en vecka. Mycket tuffa rundor mot bra lag dessutom. Detta efter en mycket imponerande insats borta mot starka och topptippade Kristianstad. Seger 2-1 där Conny Strömberg blev matchvinnare sent.

KIK kom inte ut alls lika hårt som under match 2 utan möjligen var pågarna lite slitna till match 3. VIK spelade med helt annan pondus och den första perioden var ganska jämn, med litet övertag till VIK.

0-1 kom i power play efter en fin instickspass av allt hetare Jesper Cederberg till Pontus Holmberg som i sin tur fick fram pucken elegant till Fredrik Hetta som sin vana trogen nätade.

Kevin Weiskog var tillbaka efter att ha missat match 2. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Sedan kom en djupt imponerande andraperiod av VIK där Gulsvart faktiskt ägde spelet mot ett KIK som inte alls kom upp. Gulsvart var värda mer än 0-1 men målskyttet verkligen vägrar släppa. Insida stolpe träffade Jesper Appel. Oscar Pettersson brände två fina lägen.

I tredje kom KIK tillbaka något, som det ofta blir när man ”håller liv” i motståndarna på grund av dålig effektivitet. Johan Skinnars satte snyggt 1-1 efter en miss (den förste?) av Jesper Appel i ett uppspel. Sånt som händer.

Conny har varit inblandad i mycket framåt, 60 % av VIK:s mål i playoff. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Men detta var VIK:s match och man hade förtjänat ihop till lite flyt och ett mål. Joel Gistedt blev olycklig då han skickade en enkel puck rakt upp i nätet och PP för VIK med cirka fem-sex minuter kvar. In på plan gled Conny Strömberg, som tidigare häcklats av KIK-publiken.

I en rörig situation framför Gistedt var som vanligt Conny steget före alla andra och 42-åringen sköt VIK till kvalserien. Detta efter en retur som Conny isade i nät.

KIK hade några ströanfall efter det men VIK-defensiven släpper ju in 1,33 mål per match i detta playoff så ofta räcker det med två mål framåt. Så även i afton.

SAMMANFATTNING

Superlativen är sedan länge slut gällande Marcus Dahlbom och VIK-defensiven. Att släppa 1,33 per match (1,17 spelmål, utan BOIS i öppen kasse) och landa på 94,4 i räddningsprocent mot två offensivt starka lag som Kristianstad (snittade 4,44 framåt i AllEttan) och Mariestad (3,60 framåt i AllEttan) är helt osannolikt bra.

Denna defensiv gör nästan på egen hand VIK till en topputmanare att ta sig till Allsvenskan nu. Kan man ”bara” kräma ur mer av vissa framåt finns verkligen chansen att gå upp direkt. Vi får återkomma till offensiven senare.

Playoff-face 1 Thomas Paananen, hatten av för det segergivande coachandet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Dessutom saknade VIK nästan 1/3 av sina toppbackar då Jimmie Jansson och Robin Nilsson plötsligt försvann efter match 1. In klev istället Anton Brandhammar som gjorde ett bra jobb och slog många fina uppspel. Det finns en bredd.

Till denna match visade Paananen även fingertoppskänsla då han skiftade en formsvag Johan Skiöld från iskalle Lucas Venuto och Anthon Eriksson till Conny Strömberg och Jesper Johansson. Skiöld såg genast rappare ut och kunde använda sitt vassa hockey-IQ som en viktig tvåvägscenter.

Cederberg fick då istället spela med Venuto och Eriksson där den sistnämnde verkligen körde sönder KIK med sin fantastiska skridskoåkning och såg genast bättre ut med den stabile Cederberg. Återstår att se om Cederberg även kan få ordning på Venuto framöver.

Playoff-face 2 – Patrik Zetterberg, hatten av för det vinstgivande värvandet/coachandet. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Detta lag behöver att ”doldisar” klivar fram och producerar. Det har Cederberg gjort nu, med tre mycket fina poäng (två klass-assister) på de fyra senaste matcherna. Den utvecklingen behöver fortsätta nu.

En annan sak som talar för VIK är lagets oerhört fina fysik. Laget är regelmässigt starkast i sista perioderna och tröttade ut såväl Mariestad som Kristianstad då det var tätt matchande. Det är uppenbarligen jobbigt att möta VIK anno 17/18.

Kopplat till fysiken kanske lagsammanhållningen är. Man orkar nog åka den där extra metern om man verkligen känner för laget och sina medspelare. Nu ska man ta det med en nypa salt (då nästan alla lag hävdar fin lagsammanhållning), men enligt alla rapporter är det ett otroligt sammansvetsat gäng som Zäta satt ihop. Vilket också såklart syns på isen.

VIK verkade starkare än KIK rent fysiskt. Hatten av till Helena Ambjörn. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Conny Strömberg fick som vanligt det sista skrattet. Nu var kanske inte dagens segermål det snyggaste men vissa spelare har bara den här förmågan att vara där det händer och kan nosa upp var pucken landar. Stefan ”Loppan” Hellkvist var en annan med den unika förmågan. Conny har varit iblandad i 60 % av VIK:s mål i playoff.

Conny är extra bra då det blir rörigt i power play eftersom han ligger ett steg före alla motståndare och i röran kan han hitta en lucka som ingen annan ens har sett. Tack Zäta för att du hade modet att satsa på en omskriven artist där många andra inte vågade.

PUCKLIGAN

5 Marcus Dahlbom

4 Jesper Cederberg

3 Joel Werner

2 Morgan Hassel

1 Pontus Holmberg

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1521327073
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:419:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"975142544966287366";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/975142544966287366";s:5:"pDate";s:19:"2018-03-17 22:51:14";}}";

3 Kommentarer

 1. Miko

  Hatten av för hela laget som har visat en vinnarmentalitet när det har gällt som mest. Att det som det betonades i föregående inlägg göra det med flera viktiga spelare borta gör prestationen än större. Zäta har med relativt små medel lyckats få ihop en slagkraftig trupp och gjort riktigt bra fynd. Paananes coachande och fingertoppskänsla kring sammansättning av kedjorna skall inte heller glömmas. Nu får vi hoppas på att vi får en bra start i kvalserien, för det blir en förutsättning för att lyckas. Kan laget vinna de säg två första matcherna så finns det stora chanser att uppflyttningen blir ett faktum. Hur som helst så tror jag absolut att uppslutningen blir ännu bättre än i playoff 2 och 3. Nu vill man bara att det skall sätta igång.

 2. Lennart Sundstedt

  Jag är full av beundran över VIKs ledning, laget och de individuella prestationerna. Att vinna borta mot Kristianstad med flera tongivande spelare skadade visar på bredd, sammanhållning, styrka och lagmoral. Så roligt att se så många spelare kliva fram!!!
  Kan inte se mig mätt på Kevins fantastiska intervjuer ifrån omklädningsrummen igår! Glada, sansade och väldigt ödmjuka spelare! Kevins intervjuer kommer att bli klassiker!!!

  Låt oss nu alla sluta upp kring laget i de kommande matcherna och bära fram dem i ÅTERTÅGET till Allsvenskan!!!
  Stort tack hela VIK-laget för fantastiska insatser! – BÄST NÄR DET GÄLLER!!!

 3. Marko

  Hatten av, fantastiskt insats och jag är imponerad att VIK löste fortsatt spel denna säsong. Det var som Mikael skrev ganska tuffa omständigheter med frånvarande spelare när den tredje matchen skulle spelas. Men med bra (suoerbra defensiv) och lite fina individuella prestationer fixade gänget detta. Nu kan allt hända och med lite flyt, darriga lag från allsvenskan och fortsatt sammanhållning kan det gå vägen..

Tweets

Taggen 🇸🇪🇺🇦 - AvatarLeifTaggTaggen 🇸🇪🇺🇦

@VIKFanCentral Jaha det var den säsongen det 😑. 😅

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@scottfukami Okey, men ingen var bra denna afton.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto