Tystnad råder men VIK ska ha frågat truppen om spelare & offensiv Waltin i Södertälje?

Det har dröjt lite sedan den senaste uppdateringen från VIK-krisen på VIK.se. Vad man kan förstå sitter ledningen i otaliga interna möten non-stop.

Bristen på info kan var att man inte vill riskera att peka ut någon i detta känsliga läge. Man vill nog verka i lite skyddad verkstad just nu och inte riskera att få jobbiga följdfrågor.

***

Vad jag också kan förstå har VIK-ledningen dock frågat spelartruppen om vissa spelare som man kan eventuellt funderat på att värva.

Exempelvis troligen en sådan som Mathias Bromé som är mitt uppe i ett tufft kval med Asplöven.

***

Det ser annars tungt ut för Sundsvall och Asplöven i allsvenska kvalet. Södertälje och Västervik är två lag som kommer sätta mer färg på serien om de nu håller hela vägen.

Intressant att Södertäljes tränare Mats Waltin totalt sågade Sundsvalls defensiva inställning häromsistens. Det är lite kontrast till hur hårt Waltin styrde VIK 2010-2012 då han bland annat mer eller mindre förbjöd backarna att stöta djupare än några meter in i anfallszon.

Till Thomas Mitells förtret. Och Waltin var nog inte bästa vän med kreativa spelare som David Lundbohm eller Stefan Andersson heller.

Till och med NJ tyckte att Waltin var väl fyrkantig i sin strategi i VIK. Men nu gör backlegenden det förbaskat bra med sitt Södertälje.