Silly: Lite Murphy, Lidström-rykten och vad blir röda tråden med Appelgren, klar som sportchef?

Vilken profil får VIK med ”Äpplet” som sportchef? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt Johan Thalbergs Twitter är det ”99,9 %” klart att Andreas Appelgren blir ny sportchef. (Rösta vad du tror om Appelgren som sportchef till höger). Undrar vad som blir den röda tråden blir med A.A.?

Om vi tittar tillbaka på de tre senaste sportcheferna så körde Göran B Lundberg helsvenskt (förutom Misha Joukov), Leif Rohlin tog in runt fyra importer per säsong och under Niklas Johansson exploderade nästan antalet importer.

Den gemensamma nämnaren för de tre tidigare sportcheferna i VIK är att de hade ungefär samma resultat väldigt grovt sett – ingen katastrof, ingen jättesuccé när det gällde. Alla misslyckades med att skapa ett riktigt vinnande och äregiriga lag som var bäst när det gällde på våren. Många spelare checkade ut alldeles för tidigt.

Kan Appelgren hitta rätt mix  och på sikt bygga VIK till en legitim SHL-utmanare? Hoppas Appelgrens lag kan bryta ”losermentaliteten” och vara riktigt fräna, hungriga och kaxiga när det gäller.

Först och främst måste Appelgren hitta en målvakt av yppersta klass. Vi har sett vad målvakterna betyder i de nu tighta kvalrundorna mellan AIK-KHK och Leksand-Modo.

Att ha en målvakt som släpper en badboll nästan varje match går helt enkelt inte.

***

Enligt god källa funderar Adam Lidström på att spela college i USA. Bloggen fick tag i den hårt arbetande forwarden:

– Jag har inte bestämt något inför nästa säsong än. Just nu är det oklart med VIK då det inte har tillsats någon sportchef ännu.

Hört rykten om att du eventuellt ska till USA och spela?

– Ja, jag skulle kunna tänka mig USA men jag kan även tänka mig att stanna kvar i Sverige. Det kändes inspirerande att få vara med A-laget i början på säsongen men sedan åkte jag på en skada i oktober och missade cirka tre månader.

– När jag kom tillbaka i januari hade jag lite svårt att komma upp i samma nivå som innan skadan då det var min första långtidsskada. Tyvärr missade vi slutspelet men jag tyckte vi hade ett starkt lag som kunde tagit oss långt.

Vad behöver du utveckla för att ta näst steg?

– Jag tycker personligen att jag behöver utveckla spelet med puck samt bli snabbare med mina första skär, menar Lidström som av flera beskrivs som mycket seriös och ambitiös.

***

Cody Murphy tog nästan lite farväl på Twitter.

– Just nu vet jag inte vad som händer, säger Cody till bloggen.

– Jag är inte säker på om jag ska återvända till Sverige eller påbörja min karriär i USA. Jag kommer att utvärdera mina alternativ och sedan gå på det bästa för min utveckling.

– Jag har inte hört något från VIK, så jag ska hålla ögonen öppna för det, säger Cody avslutningsvis.

2 svar

  1. Mikael Norén skriver:

    Du har en poäng Chrille. Men redan då började man ”choka” i playoff och missade i kvalet mot bla Nybro hemma.Gick upp i Allsvenskan tack vare Tingsryds konkurs. Det är en lång tradition att choka i kval som måste brytas. Och att bryta traditioner är inte lätt. Sedan hade säkert Lundbergs klokskap behövts nu som du säger.

  2. Chrille skriver:

    Lite olika förutsättningar för sportcheferna. Göran startade från konkursen och tog upp laget till allsvenskan så jag håller inte med när du jämför honom med de andra: ” Ingen katastrof ingen succé” Görans uppdrag var att ta upp laget igen och det gjorde han. Sedan lämnade han över. Göran är en klok ”Gubbe” med fötterna på jorden. Sådan personer verkar ju inte styrelsen ha haft något överskott de sista åren….