Expertgenomgång av vilka J20-forwards som kan slå igenom: ”Ser fyra som skulle kunna ta plats plus tre bubblare”

Kraftfulle Jesper Andersson fick lite A-lagsrutin redan säsongen som gick. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det kommer behövas att de unga kliver fram kommande säsong. Centralen har kollat lite med en initierad expertkälla kring de forwards som gjort det bra i J20. Unga backar  gicks igenom tidigare här.

– Skulle kunna bli fyra stycken som tar plats med lite utveckling och ”rätt” roller. Sedan några bubblare, menar denna källa.

VIK bör nog göra ett allvarligt försöka att få hem Lukas Zetterberg (vänster) då J20-systemet inte verkar överfullt med offensiv talang. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Lukas Zetterberg – Har mycket i händerna. Behöver ta ytterligare ett kliv i fys och skridskoåkning, då finns potentialen att vara med att leda offensivt, egentligen upp till honom om han vill det tillräckligt mycket. Ska in på topp 6-8 forwards och power play som nästa kliv. (Om han nu återvänder från Skellefteå).

Adam Lidström gjorde ett bra jobb på försäsongen i A-laget och blir spännande att följa. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Adam Lidström – Klockren rollspelare som är smart taktiskt och väldig ambitiös, har chansen att ta en 4:e-lina-roll och göra nytta.

Jesper Andersson – Har visat framfötterna och klarar med största sannolikhet att fylla en centerroll i tredje- eller fjärdekedjan. Har bra storlek och kraftfull åkning. Tävlar bra. Tror det är läge att spela honom kommande år om man vill ”spara pengar”. Han är ganska defensivt lagd, ingen poängspruta kanske, snarare rejäl lagspelare som eventuellt kan skapa offensiv med sin kraft.

Eric Berkerud – En energispelare som jag tror kan göra nytta redan nästa år. Passar i en roll där det inte krävs produktion. Har med ytterligare en bra sommar och fin karaktär en riktigt bra chans att ta plats i fjärdekedjan tror jag.

BUBBLARE

Jakob Forslund – Tvåvägscenter som har skaplig size men förbättringsbara fötter, vilket gör att han måste jobba hårt med det om han ska kunna ta steget in i Allsvenskan. Troligen kanske utlåning eller liknande om han inte tar ett stort kliv.

Linus Rosdahl – En kreativ spelare som har gått som radarpartner till Lukas Zetterberg. Behöver få ihop helheten och tävla båda vägarna för att ta nästa kliv. Har kreativitet och ”spelet” som sina styrkor. Men preliminärt en kille för J20 som kan plockas upp vid skador möjligtvis.

Christoffer Jansson – En smart centertyp som ska driva J20 men som har stor potential och som bör träna med A-laget på försäsongen för att lyfta fysiskt. Just fysiskt behövs massa på honom för att klara centerroll och få upp farten.

***

Intressant att notera här är att av de fyra som ska vara närmast, enligt just denna källa, så är tre defensivt lagda. Att få hem Lukas Zetterberg, som kanske den enda riktiga offensiva juvelen just nu, känns då ännu viktigare.

1 svar

  1. janne skriver:

    Lukas Z kom bra in i Skellefteås j20-lag och fick igår spela final mot Djurgården där de tyvärr förlorade. Han var dock inblandad i ledningsmålet 1-0 och gjorde en bra match. Jag tror han kommer gå en lysande utveckling till mötes. Precis som du säger Mikael så behöver han bygga på fysiken samt matchas klokt. Det ska bli spännande att följa hans utveckling//Janne