Borgman lämnar för HV 71, ”utbildningsersättningarna inte helt klara” & expert om VIK:s kvarvarande unga backar

Borgman har skjutit sitt sista skott i VIK. Kan HV polera har de fått en stark framtidsback som är bra åt båda håll. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt uppgifter till Sportbladets ”Hockey direkt” ska VIK:s tuffe tvåvägsback Andreas Borgman gå till HV 71. Borgman har kontrakt och därmed ska VIK få en vissa summa. Det talas om alltifrån 300 000 till 600 000 kr.

Avtalet med ”utbildningsersättningar” mellan SHL, Allsvenskan och HockeyEttan ska enligt vissa rykten inte vara helt klart. Tydligen är det utbildningsersättningarna mellan div 1/HA som ska kärva, därför dröjer det och ett vakuum skapats och olika tillfälliga lösningar görs.

***

Om vi ska glömma den bistra ekonomiska verkligheten och tillfälligt blicka in i hockeyns underbara värld, så kan vi nu när Borgman lämnar börja kika lite mer på ynglingarna i systemet. Centralen talade med en mycket insatta källa om föreningens unga backar:

– Hampus Larsson bör vara en given back på topp-6 inför kommande säsong tycker jag. Defensivt stabil, mycket bra i gruppen och seriös i allt han gör.

– Både Alex Nilsson Lindelöf och Kristians Rubins har spelet i sig men behöver jobba med fys och fötter. Alex har redan tagit stora steg, så jag tror att han kan göra ett bra jobb på sex backar nu när kanske kraven kommer sjunka lite på kort sikt.

– Även Rubins har en bra chans om han tar ett kliv till under sommar/höst, mest i sina värderingar på isen, både med och utan puck.

– Douglas Alenbring kommer definitivt göra avtryck med sitt fysiska spel, men jämnhet och puckbehandling behöver ta ett kliv till för att vara en stabil back i HA. Men ska vara med på 5-8 i min bok.

– Jag vill även nämna Hercules Ölander Horn i J20-laget som är en spelskicklig back med potential, lite mer kött på benen där så finns det en möjlig kapacitet inom kort. En av åtta från start tror jag skulle kunna bli bra för honom, sedan utvärdera under första månaderna.

– Sedan är det viktigt att både klubb och spelare har tålamod, man blir inte färdig på en månad utan det kommer gå lite upp och ner. Ibland får man spela de som är heta och då viktigt att fortsätta kämpa/driva för den yngling som har det tungt och kanske får mindre istid.

5 svar

 1. Zeke skriver:

  Rubins till US of A

 2. supermario skriver:

  Och vart ska Rubins då? SHL?

  står ju med på hemsidan och har väl kontrakt

 3. Zeke skriver:

  Experten har missat att Rubins inte kommer vara kvar i Västerås. Ser fram emot nästa säsong när ”nya” VIK ska spela med hjärta för klubben.

 1. 2016-03-26

  […] Det kommer behövas att de unga kliver fram kommande säsong. Centralen har kollat lite med en initierad expertkälla kring de forwards som gjort det bra i J20. Unga backar  gicks igenom tidigare här. […]

 2. 2016-04-13

  […] Det ser ut att kunna bli en intressant mix med defensiva (Jonsson plus troligen Alenbring & Hampus Larsson), allround (Mylläri och troligen Rubins) och offensiva (Nilsson Lindelöf och kanske unge Hercules Ölander Horn som hyllades tidigare här). […]