Ungefär så kostar en tung meriterad powerforward som Hugh Jessiman: Vem ska ta Caputis jobb framför kassen?

VIK har inte riktigt ersatt Luca Caputi. Frågan är vem som ska göra skitjobbet framför kassen i power play denna säsong? Caputi hyllades bland annat av Jeremy Williams som kunde prickskjuta in ett stort antal puckar tack vare Caputis arbete framför kassen.

Men Caputis ljumskar verkade inte klara en allsvensk säsong och då förstår man att NJ tackade nej med läkarexpertis i ryggen. VIK får titta på nya lösningar.

Möjligen kan Brock Montpetit ha modet och skickligheten att stå framför kassen då han ska vara “gritty”. Men Montpetit är 180 cm och det är inte idealiskt för det jobbet.

NJ tittar säkert på lediga “Caputityper”. Det borde han i alla fall göra när även alla andra tänkbara fysiska forwards att kasta in framför kassen är borta.

En sådan lirare som på pappret hade varit mumma var 198 cm långe och 1o5 kg tunge Hugh Jessiman som precis signade för Wien. Den österrikiska ligan kan någorlunda jämföras med Allsvenskan och resurserna  är nog ganska likvärdiga.

Men smakar det så kostar det. Enligt goda uppgifter fick Vienna Capitals hosta upp runt 75 000 Euro skattefritt till Jessiman totalt, efter att ha lyckats pruta ner priset från 100 000 Euro. Det skulle i runda slängar kosta VIK totalt 1,4 miljoner kronor för en säsong för en lirare med den prislappen.

Så man förstår att NJ väntar då man ser vad spelare som Jessiman och offensive backen Ben Youds kostar. De är i för sig välmeriterade men om VIK ska nå SHL måste man troligen spetsa laget med minst två lirare inte alltför långt bakom deras klass och meriter.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. Mikael Norén

  Jim, vad jag hört är Spurgeon en bra tvåvägscenter. Men mycket skadedrabbad och därmed ska han vara billig nu.

  *** Peter, har inget hört om Caputi.

 2. Peter

  Ryktas att Caputi inte är helt avskriven ändå!? Sanningshalten i det låter jag vara osagt.

 3. Anders

  Just nu händer det ju typ ingenting i hela Hockeysverige. När kommer “silly season” igång igen? Inte allt för länge kvar nu till t-matcherna drar igång.
  Hoppas vik iaf tar in 2 st bra forwards till säsongsstarten. 🙂

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Bra analys och tack för att du lyfter Bergman! Jag håller helt med och hoppas att fler som varit kri… https://t.co/gAEubiM43Q

SvaraRetweetFavorit
🇫🇷swedish psycho🇫🇷 - Avatarvansinnigsson🇫🇷swedish psycho🇫🇷

@VIKFanCentral Som alltid en bra analys, tack!

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Johan68Holm du var snabb att läsa, men jag vet tyvärr inget mer.

SvaraRetweetFavorit
Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Ny värvning? Vill veta NU! 🤷‍♂️😊

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto