Upphettat sillysnack troligen ändå bara lugnet före stormen och ska vi tvingas se ”Messy” i Södertälje?

Ska priset av att ha råd med riktig spets behöva vara att ”Messy” ska tvingas dra på sig SSK:s kostym är det en extremt hög känslomässig kostnad för VIK-fansen. FOTO: Rune Åhlén FOTOBLOGG

Nu börjar silly hetta upp ordentligt. Under dagen har följande poppat upp här och där. Håll i er!:

* Marcus Jonsson ska ha besökt Södertälje enligt Uppdragsport.se – troligen inte för att titta på Björn Borgs gamla garagedörr…

Niklas Fogström ryktas till VIK enligt Johan Bengts på Sveriges Radio. Inte alls omöjligt då jag vet att NJ varit intresserad förr.

* Conny Strömberg ryktas till VIK/Vita Hästen enligt Viasat Sports Niklas Jihde.

* Nick Angell ryktas vara klar enligt Gurkburkens forum på SvenskaFans.se, men något med SHL kan ”spöka”.

* Eddie Davidsson har talat med Niklas Johansson enligt ett tidigare rykte på Gurkburken. Kollade upp det, kan stämma!

* På Gurkburken finns alltså vissa riktiga guldkorn och blivande storbloggare (om ni nu missat det) och där påstås det även att en AHL-back ska vara nära PLUS att NJ jagar Daniel Grillfors!

* Johan Jonsson kan vara aktuell för att vara kvar i VIK enligt lite ”signaler” på Twitter.

***

Pust… Om hälften är sant vore det fint.

***

Gällande Marcus Jonsson sätter det saker på sin spets. Det är lätt att sitta och säga att ”vi bör satsa nästan allt på riktig spets”. Sedan som en konsekvens kanske man får se en sådan som ”Messy” spela i SSK.

Illamående är bara förnamnet. Men ibland måste man kanske ta ett steg bakåt för att kunna ta två framåt och NJ är inte rädd för tuffa beslut.

***

Till sist kan kanske Luleås förre tränare Jonas Rönnqvist vara en våt dröm för VIK och NJ som ny tränare. Skulle i så fall bli en sällsynt ”coachtrade” med Luleå likt den som skedde mellan Vancouver och NY Rangers i år.

Rönnqvist kan väl nästan sägas vara arkitekten (nåja) bakom spelsystemet som VIK anammat under NJ med mycket skridskoåkning och överbelastning. Rönnqvist hade stora framgångar med Almtuna i 2008-2010 med ett intensivt spelsätt som VIK efterliknat och det var lite revolution då.

Kanske skulle det smaka bra med ”originalet” för NJ? Dessutom är Rönnqvist, som ska ha en flickvän i Stockholm, en gammal forward som kanske skulle kunna ge lite mer till det offensiva spelet?

Frågan är kring hungern att gå ner från SHL till Allsvenskan…

3 Responses

  1. Göteborgaren skriver:

    Messy i SSK vore inte roligt. Kanske dax för en insamling liknande den som gjordes för Mårtensson?

  2. DC skriver:

    Messy, stanna! Ta ett år till o för upp VIK till SHL! Du är superviktig för oss VIKfans! Du är ju kult!

  3. tåbbä skriver:

    Klyft tar över VIK.