Rösta om vilken tränare du vill se i VIK av de som varit på tapeten!

Tränaren kan vara den viktigaste pusselbiten i ett lag. Mellan två jämna lag spelare för spelare är det det lag med smartast coach som vinner.

– Han har lite annorlunda ledarstil än Fagervall. Den tränaren som jag jobbar på är oerhört skicklig och ambitiös, säger NJ till VLT.se om den nya som alltså nästan är klar.

Så vad har vi för namn att spekulera kring:

* Jonas Rönnqvist – Säkert dyr efter så många säsonger i SHL. Men vet vad som krävs på hög nivå. Var med och skapade ett liknande spelsystem som VIK har nu, tidigare. Troligen dyr.

Niklas Sundblad – DEL-mästare. Tränat lag i Tyskland sedan 2008 efter framgångsrik spelarkarriär. Också säkert dyr. Enda kopplingen till VIK väl är att Sundblad fick rejält med stryk i Malmö då Denis Chervyakov gästade 99/00.

Anders Svedlund – Tränare i juniorlag i VIK. Thalberg nämnde detta namn. Säkert billig och med god förankring i klubben. Var huvudcoach i Arboga under NJ:s sista år där och då framgångsrik i att ta laget ändå till playoff 2.

* Patrik Klüft – Hetlevrad. För hetlevrad för vissa. Har lämnat Piteå precist. Ett nytt namn på tränarhimlen som kanske kan ge VIK ett nytt hopp om SHL med nytänk och fräscha idéer. Har säkert lärt sig en hel del efter några år som tränare nu. Säkert vänlig mot plånboken.

* Lars Ivarsson – Har inte direkt varit på tapeten kanske. Men Lasse har gjort det bra i Danmark med silver och brons i mästerskapet. Gjorde det också bra i VIK då han tog över efter Johan Tornbergs resultatmässigt misslyckande tränarkarriär i VIK. Med samma lag som torskat 10 av 17 (41 i vinn-%) under Tornberg vann Ivarssons gäng 17 av 28 (61 i vinn-%). Laget tappade sedan Arlbrandt & Arla och då fick Lars sparken året efter då laget förlorade åtta av de 12 första matcherna.  Säkert skapligt vänlig mot plånboken.

* Leif Strömberg – Rutinerad tuffing med hårda nypor. Lyckades väl i SSK och mindre bra i MIF. Troligen dyr.

* Harald Lückner – Rutinerad herre som verkar mycket klok i TV-rutan. Men vi VIK-fans vet ju väldigt väl att det inte behöver betyda att man är en bra coach. Harald har dock lång meritlista. Troligen dyr.

* Johan Strömvall – Har inte lyckats i Villach och Södertälje. Från Österrike sägs det att han fick respekt efter ett gott arbete trots allt. Men från SSK rapporteras om visst spelarmissnöje och passiv coachning, men sådant får man ta med en nypa salt. Säkert skapligt vänlig mot plånboken.

***

Rösta här till höger!

3 Responses

 1. Pierre skriver:

  Eller så lägger NJ ut en rökridå……
  Detta bygger jag på följande:
  En ambiös och oerfaren tränare har knappast massa anbud att tänka på, borde redan varit klart, där hade säkert VIK satt ultimatum…..
  Nej, jag tror på en mer känd tränare där detaljer skiljer VIK och honom åt……

 2. Mikael Norén skriver:

  väinö, det verkar ligga i något det du skriver, då när man tänker efter på att NJ beskriver coachen som ”skicklig och ambitiös”. De skulle han knappast behövt säga om Lückner, Rönnqvist och andra ”större” namn med meritlistor som mer talar för sig själva?

 3. väinö skriver:

  Jag tror mig veta att ingen av dessa är aktuell! Det blir ett relativt okänt namn, om det jag hört stämmer!