Västerås återigen inte bäst när det gällde och slutade spela efter 20 minuter i Karlskrona

20 svar

 1. Jocke skriver:

  Vikare – Vilken match kollade du på? Fransson mer eller mindre storspelade och han gjorde många riktigt klassräddningar , Han var bäst på planen utan tvekan. Han var bättre än vad bjurö har varit senaste matcherna i denna macthen.

 2. Vikare skriver:

  Jag ska inte hänga ut någon, men Frallan va kass. Mycke returer o felplacerad..
  Måsta ha Bjurö i mål punkt slut!

 3. Örjan skriver:

  Ett är säkert, vi får möte det lag som är i bäst dagsform. Det kommer bli ruggigt tight men jag har mycket svårt att tro att något lag är lika bra som KHK.
  KHK vann för att de var klart bättre och vassare. Dags att svälja förtreten och inse att det finns andra bra lag… allt är inte VIKs ”fel”. Att peka ut enskilda spelare i en lagsport känns också unket. I stället för att gnälla, varför inte låta oss deppa lite och sen njuta av hur nära vi faktiskt fortfarande är.

 4. gulsnö skriver:

  Vet inte om ni Rögle-jinxar, för ni kan inte mena allvar. Rögle saknar allt det KHK har, hjärta, psyke, slutspelsdefensiv och hjärna i båset. Omöjligt att Bogren tar upp ett lag till SHL. Mer skraj för Löven, som jag tror vi faktiskt får möta.

 5. Stalle skriver:

  Självklart ledsen och besviken men Khk var det bättre laget och jag hoppas detta kommer göra Vik starkare och inte svagare nu när det var så jäkla nära en Shl-plats. Det kommer nu kännas ännu bättre när vi tar långa vägen och kniper andra platsen till Shl!!!!!! Vi fans vill till SHL, spelarna vill till Shl. Kämpa gulsvart!!!

 6. skellefteåforever skriver:

  KHK vann matchserien för att de minimerade misstagen, hade en högre lägstanivå och totalt sett en bättre målvakt. Det här är slutspelshockey när det är som bäst.Förhoppningsvis är matcherna mot KHK en väckarklocka…Kan Filander vrida ur lite till så tar VIK en plats i shl som de verkligen förtjänar. Håller tummarna!!

 7. gns skriver:

  Kan inte se hur VIK skulle kunna rå på Rögle i en matchserie. Får väl hålla tummarna på att löven eller hästen överraskande tar och vinner kvalserien. Synd med skador nu när vi kommit så här långt och NJ lär ha huvudbry så det räcker nu när Williams och Urbas är skadade. Många av oss fans påpekade skaderisken och skrek högt efter ytterligare spets innan värvningsstoppet men lagkemin skulle inte rubbas. Och vad gäller lagkemin så lär den rubbas oavsett om det tas in ersättare från det egna ledet eller utifrån men med kvalitet som den stora skillnaden. Tänk en Jordan Smotherman i VIK vid denna tidpunkt denna viktiga säsong. Då hade nog förutsättningarna sett annorlunda ut.

 8. gulsnö skriver:

  Med detta tryck på läktarna var hemmaplansfördel enorm. VIK skulle ha vunnit förra matchen och med lite mer flyt hade man gjort det. Måste dock erkänna att vi förlorar mot ett bättre lag, som dessutom varit bättre än oss mer eller mindre hela säsongen när man tittar i backspegeln.

  Handen på hjärtat håller KHK just nu förmodligen hyffsad SHL-kapacitet, Rögle eller nått annat lag är inte i närheten av det spel + kämpaglöd som KHK just nu presterar och då tänker jag främst på hur KHK visat upp på bortaplan. Möjligtvis är det bara Örebro förra året i kvalserien som är i jämbördig med det spel KHK visar upp just nu.

  SHL nästa säsong handlar enbart om hur VIK hanterar situationen just nu.

 9. Matte skriver:

  Hånberg inför 3:e perioden: -Nu släpper vi loss och kör för vinst. Karlskrona var kort och gott bättre. VIK kämpade tappert men KHK:s anfallsspel var magiskt i sista perioden; platsbyten och hög fart in i anfallszon skapade oreda i försvarspelet.

  All heder till grabbarna som kämpa! Nu laddar VI om och kör hela vägen. Det fina seriespelet har skapat 2 chanser till SHL! 1 kvar och den tar vi!

 10. Jepoe skriver:

  Att vik backade hem tror jag inte… Utan att khk oressade ner dom..

  Att börja hänga spelare och tränare till höger och vänster tycker jag bara är trams! Vi är alla besvikna naturligtvis!!! Men nu får vi ju bara ladda om. Det kräver hag av både spelare och fans!!!!!!!!!

  FORZA GULSVART!!!!!!!!!

 11. Jocke skriver:

  Frenkan – Helmersson har gjort en riktigt bra säsong , Han har gjort det bra i finalserien precis som flera andra i laget , Om det är något som var fel i finalserien är det effektiviteten och målskyttet , Vi saknar målgörare! Är så trött på denna mode grej som har varit bland er klagapåinternet människor att hacka på helmersson. Det finns en anledning varför han är kapten och varför han spelar mycket , det är knappast för att hela ledningen och tränare + alla medspelare vill vara snälla och låta en dålig spelare lira , Öppna ögonen så ser du fort hur otroligt bra han är i särskilt backspel utan puck! En riktig grovjobbare där back som sliter arslet av sig och offrar allt för laget. Denna finalserie förlorade vi helt klart på grund av ineffektivitet , vi gör för lite mål, Det märkt att vi saknar williams skytte , och nu är urbas skadad okså så blir tufft , Men nu är det en ny 2a finalserie mot ett nytt lag som har presterat sämre , Där skal vi bara vinna över 7 matcher! Så nu måste dom hem till planen träna och triksa fram hur vi ska öka ekketiviteten och fin slipa lite på kjedjorna nu när det blivit lite ändringar vi inte räknat med i truppen! Forza gulsvart! Alltid i mitt hjärta i div 3 eller SHL , Fuck medgångs supportrar!

 12. Freddan skriver:

  Vad tror du om att ta ner Bäckman från holken inför fortsättningen? Till båset eller åtminstone till omklädningsrummet?

  Känns som att Filander och hela laget kört fast och behöver en ny röst…

 13. Jocke skriver:

  Frenka – Helmersson har ju varit en av dom bättre backarna under åtminstånde sista halvan av denna säsong , Sen att det har blivit en ”grej” att klaga på han verkar vara mode hos en hel hög grinpellar som enbart yttrar sig vid förlust. Han har spelat lika bra som större delen av laget under finalserien , Sen att vi mötte ett Karlskrona som är ett av dom lag vi generellt har haft riktigt svårt för och som har haft en drömsäsong , då går det inte att räkna med att vi ska vinna det lätt , Nu laddar vi om och tar Rögle eller vilket lag det må bli i nästa ”Shl final” , Sluta vara så jävla deprimerande människor 🙂

 14. Ubbe skriver:

  Fredriksson-Emmerdahl bästa backparet ikväll igen! Inte ett misstag!

 15. pelle skriver:

  Filander spelar tex idag svedlund som lyckats göra ett mål i tom bur iår i stället för mastomäki som öst in poäng.Efter 0-1 i första gå in i försvar har aldrig lyckats. Så här ingen erfaren coach, dålig känsla!anfall är alltid bästa försvar

 16. frenka skriver:

  den här finalserien bestog av tabbar från ledningens sida.
  filander väljer att fortsätta spela helmersson gång på gång på varenda jävla gång! man måste väl som coach kunna se att de är dags att bänka vissa spelare, vi har ju en pigg hampus larsson på bänken, nej fyfan för dig filander, jag trodde du kunde hockey bättre.

  nj väljer att göra en ”osten” och anmäler en (som jag ser det) olyckshändelse, som dock skulle ha resulterat i utvisning under matchen men inte någon avstängning.

  nu är vik ett mentalt nerbrytet lag, spelar ingen roll vad dom säger i media osv. rögle (som det troligtvis blir) kommer vara starkare än någonsin, och plockar hem 4-0 i dessa matcher.

  vik kommer stanna i allsvenskan ett bra tag till, tyvärr.

  styrkebesked från jonsson som har varit i samma nivå som helmersson hela säsongen och går in och gör en riktigt bra final. även många andra spelare har varit riktigt bra under dessa matcher, men som sagt, riktigt svagt av grabbarna i båset…

 17. Mikael Norén skriver:

  PatrikH, finns inte på världskartan att Rögle släpper detta och får möta VIK!
  Lillgurkan, tycker hela laget slutade spela, svårt att peka ut några.

 18. Lillgurkan skriver:

  Känns så otroligt surt. Varför förlorar vi den här matchserien? Ineffektivitet. Varför förlorar vi ikväll? För att vissa av våra spelare inte hänger med i KHKs tempo. Helmer, Jonsson och Jacobsson har haft otroliga problem i egen zon. Blir stående på hälarna medan Kellman, Cruseman, Bergström mfl åker cirklar runt dem.

  Läxan till nästa matchserie:
  SPELA DE HETASTE SPELARNA.
  Berg, Emmerdahl, Fredriksson, Gråhns, Andersson och Montpetit är formtoppade.

  Ändå spelar Jonsson på blå i PP ikväll. Noll mål på hela säsongen. Slangen spelar också. Ett mål.
  Vakna nu Mitell och Filander!

 19. PatrikH skriver:

  Vi vet ännu inte om det blir Rögle, det finns ju ett antal lag som kan vinna serien. Jag hoppas att vi får möta kanske Björklöven, eller hellre Vita Hästen..