Angell & Helmersson inför Final 4 i Karlskrona: ”Deras låga försvarsspel ger oss backar mer skottlägen”

Helmersson har alltid stått för de tunga lyften i VIK:s egen zon sedan han kom 2009. Kaptenen är uppskattad då även passningsspelet är mer tajmat. Den breda publiken förstår inte alltid vikten av starka backar i egen zon. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– Tanken inför morgondagen är att vi ska ut och fortsätta köra över dem och VINNA matchen, säger kapten Per Helmersson till Centralen inför Final 4.

KHK har skumpan på kylning och ska väl bara spela av matchen, men den gulsvarta kaptenen har alltså andra planer.

– Jag tycker att vi varit det bättre laget i de tidigare matcherna, fortsätter Helmer, men det gäller ju att göra mest mål vilket vi ska göra imorgon.

Hur känns det i kropparna efter fem perioder senast och match varannan dag?

– Kropparna känns bara bra, säger Helmer som alltid varit en jätte i egen zon, men nu även snitsat till passningsspelet i par med smarte Johan Jonsson.

***

Angell och Jacobsson snittade 2,1 och 2,2 skott på mål/match i serien, nu snittar Angell 3,3 skott mot KHK och Jacobsson har verkligen blåst på med 6,3 skott per match. En konsekvens av KHK:s låga försvarsspel. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Nick Angell är också, som Helmer, en tillmötesgående person som gärna ställer upp på intervjuer. Det är tyvärr långt ifrån alla spelare och ledare, ska ni veta. På något sätt visar killar som Helmer och Nick att de att de bryr sig om fansen lite på detta sätt.

– Serien har varit tuff, precis som vi förväntade oss, säger Nick Angell till Centralen.

– Bör bli en bra match. Jag kan inte vänta till att få åka ut igen på isen. Jag vet att pojkarna (the boys) är redo att spela imorgon.

Hur känns KHK?

– De har ett solitt lag och de packar verkligen ihop sitt försvar väldigt tight och hjälper sin målvakt. Detta låter oss ta fler skott från blålinjen.

– Eftersom de håller sitt lag så tight och i bra position är det svårt att sprida ut dem för att få kontringar som 2-1:or eller 3-2:or.

– Men som sagt, det här tighta försvaret låter oss skjuta mer från blålinjen, menar Nick som väntar på sitt första mål efter tio skott på mål hittills från amerikanen.

***

Vi som står utanför laget och kanske ibland bara knäpper på TV:n eller anländer till arenan precis till nedsläpp inser möjligen inte hur mycket det laddas för varje match. VIK anlände nu på dagen i Karlskrona efter sex timmar i buss.

Enligt Nick Angell ser tisdagens schema ut så här:

8.00 – vakna!

8,15 – frukost

9.00 – bussen till arenan

10.00 – istid

12.00 – lunch

16.00 – Mellanmål + möte

16.45 – buss till arenan

19.00 – match

– Detta är det normala schemat vid bortamatcher och vissa killar tar en tupplur efter lunch, säger Nick.

4 svar

 1. VIK Robban skriver:

  Klart vi kan ta KHK, skulle vi ta ledningen nu med 1eller 2-0 så är det bara att stänga matchen genom att spela som Vita Hästen, bara försvar och tråk hockey,för att få målen är det att bara skymma Galbraith ta alla returer och göra som Jacobsson gjorde sist, där visades sig stt det går att få mål på honom, då har vi lätt matchen vunnen

  Forza Gulsvart

 2. Stefan skriver:

  Angell vill nog spela SHL. Går inte VIK upp har jag svårt att se Angell kvar. Tyvärr.
  Har en positiv känsla inför kvällens match. VIK har allt att vinna (mot tidigare matcher där ”pressen” indirekt legat på laget) och kan kanske göra det där lilla ”extra” som kanske saknats innan. Vinst ikväll, ja då är det fest på Rocklunda på torsdag! 🙂
  Kvällens tips: KHK – VIK 2-4

 3. Ludde Gurka skriver:

  Hoppas verkligen Angell blir kvar nästa säsong också! oavsett serie!