Mycket VIK-positivt inför Final 4 i Karlskrona med många personliga rekord

Martin Filander har gjort en fantastisk resa i att lyfta lagets spel helhetsmässigt. Jag kan inte minnas en coach som fått ut mer av sitt material i VIK. Bara pricken över i saknas. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Trots ett tufft läge med 1-2 i matcher ser mycket bra ut i VIK. Alla fyra kedjor skapar saker och backarna gör ett bra jobb i defensiv och uppspel. De spelmässiga personliga rekorden avlöser varandra i Gulsvart, trots att man möter en formidabel kameleont i KHK.

Det märker vi om vi tittar lite på individnivå:

Jonas Emmerdahl har sett väldigt bra ut på sistone och fick välförtjänt göra mål senast. Efter en något trög säsong spelar Jonas sin bästa hockey nu när det gäller. Otroligt rörlig med bra räckvidd och fina uppspel. Mer bestämd än tidigare.

Jonas Emmerdahl har smugit upp i storform på slutet. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Lika har Jonte Berg varvat upp och åker stora hål i KHK:s defensiv.

Jacobsson och Angell leder laget som sig bör. Helmersson och Jonsson ligger kvar på en fortsatt hög nivå.

Simon Fredriksson har under Filander och Mitell växt ut till en mycket solid back som sköter uppspel enkelt och bra och är en faktor i det fysiska spelet.

Enheten med Erik Andersson, Dustin Johner och Eddie Davidsson skapar saker varje byte. Liraren Davidsson visar stort hjärta, Johner är en speldosa OCH skytt plus att Erik Andersson är en av seriens snabbaste.

Stefan Gråhns håller en väldigt hög nivå generellt. Gråhns har en väldigt underskattad puckbehandling som gör att veteranen inte behöver titta ner så mycket på bladet vid passningsmottagningar.

Brock Montpetit har hittat drivet från försäsongen igen och dominerar faktiskt stundtals rent skridsko- och balansmässigt. Om någon har jobbat ihop till några mål så är det Brock.

Mathias Bromé har vänt på en säsong som började illa då han inte ens fick vara ombytt i höstas till en viktig slitvarg nu.

KHK såg dessutom tröttast ut senast. Kan VIK nöta på fortsatt är sannolikheten att man gör två-tre mål igen stor trots avsaknad av skyttar.

Extra stor press vilar på Bjurö/Fransson eftersom laget saknar starkt skytte framåt och blir det mer än två insläppta är det tight att vinna. Bekymmerslösa KHK har mer lätthet och avslappning i avsluten.  FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Tror det kommer hänga på om Fransson eller Bjurö kan överträffa sig själva och max släppa en eller två puckar.

För hur bra än detta VIK är spelmässigt och hur många personliga rekord som redan slagits gör inte detta lag mer högst sannolikt än tre mål per match.

Och det är för mycket begärt att Filander och Mitell ska peta in puckarna också…

1 svar