Västervikkännare om Kruse, Berglund siktar nog på NHL i första hand & VIK tittar på fler spelare i lag som påverkas av upp/nerflyttning?

Patrik Berglund - det lär dröja några år innan det blir VIK igen... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Fick byta några ord med journalisten Jonathan Åhman i Västervik på vt.se om Emil Kruse:

– En riktig matchvinnare, menar Jonathan. Västervik hade inte tagit sig till slutspelsserien om det inte vore för hans målvaktsspel.

– Blandar den moderna blockande stilen med ett mer dynamiskt spel och gör gärna så kallade TV-räddningar, till motståndarfansens förtret. Orkar stå många matcher och håller en hög lägstanivå.

– Ibland kan han överarbeta och hamna ur position och hans kyla kan ibland straffa honom mot skickliga frilägesskyttar. Jag ser honom som en av ligans absolut bästa målvakter, avslutar Jonathan.

***

Enligt signaler tittar nog Patrik Berglund på NHL i första hand. Kanske ska VIK-fansen dra ner på förhoppningarna lite där. Frågan är bara hur 21:ans status är i NHL just nu?

Kanske kan Berglund få ett kontrakt närmare mininivån (500 000 dollar/år)? Nästa fråga är sedan var? Buffalo, och andra kanske mindre upplyftande orter, lär vara uteslutna.

***

VIK tittar alltså på tre spelare i det nyligen degraderade Almtuna. Kan nog vara så att VIK tittar på fler spelare i lag som flyttats upp och ner. Där finns nog stora fynd att göra.

3 svar

 1. JohanA skriver:

  Kul att läsa denna blogg, bra läsningar!
  Grym målvakt vars pappa var väldigt en bra bandyspelare.
  Jag skulle vilja se någon/några pigga,stabila äldre spelare därför hoppas jag på Tony Mårtensson. Ska bli spännade angående Berglund då västerås är en relativt liten stad där alla känner alla på något vis. Därför hoppas jag att ryktet jag hört stämmer!

 2. Johan c skriver:

  Alexander ytterell får inte nytt förtroende hos Hv71. Hade varit en fin förstärkning och definitivtcen topp fyra back.

 3. Bozo skriver:

  Hoppas dock Berglund väljer att träna med VIK. Han måste ju göra försäsongsträning oavsett så att han är redo för camper.

  Vilka utlandsproffs tränande med VIK förra sommaren?