Silly: VIK har inlett dialog med två av Almtunas poängmaskiner och stor mötesverkstad i övrigt

Tony Mårtensson hyllade tidigare VIK:s fans, men dessa slipper AIS nu...

 

Enligt bra källor för VIK en dialog med både Viktor Hertzberg och Tony Mårtensson, som bägge öste in poäng i samma kedja för nedflyttade grannklubben Almtuna. VLT.se rapporterade tidigare om ett tänkbart intresse, som nu alltså ska ha fördjupats.

Tony Mårtensson (totalt 69 poäng på 62 matcher) behöver ingen närmare presentation och superveteranen ska under säsongen uttryckt att han gillade sättet VIK spelar ishockey på.

Hertzberg är en late-bloomer och 27-åringen inledde fjolårssäsongen i Hudiksvall (8+10 på 14 matcher) innan det blev succé i Almtuna med 10+23 och 33 poäng på bara 34 matcher. Det poängsnittet (0,97) var faktiskt tredje bäst i hela HA då 17/18.

Framgångarna fortsatte i Uppsala denna säsong, åtminstone på ett individuellt plan. Med sina 20+19 för 39 poäng på 52 matcher var det bara Mårtensson, Sebastian Dyk, Nicolai Meyer och Lukas Zetterberg som gjorde fler mål. Inga dåliga namn/skyttar…

Med 148 skott på mål var också Hertzberg sjätte skottgladast i serien. Här finns längst ner i denna gamla artikel ett sammandrag på några av målen denna säsong i Almtuna.

Hertzberg ska vara en extremt skicklig spelare och en stor talang som de senaste åren även förstått att man måste träna hårt året runt för att lyckas på högsta nivå, enligt bra källor.

Enligt uppgifter talade VIK Tony Mårtensson under tisdagen, men även flera allsvenska spelare ska finnas på ”önskelistan”, främst yngre spelare. Och möten genomförs löpande för att hitta rätt gällande karaktär.

***

VIK siktar även högt gällande ersättare för Jonas Liwing enligt uppgifter. Om nu inte Liwing blir kvar. Finns ju till exempel intressanta backar i nedflyttade Timrå.

***

Tänkbara kedjor om nu Zäta lyckas landa Almtunaduon:

 • Marcus Bergman – Tony MårtenssonViktor Hertzberg
 • Sebastian Benker – Daniel Öhrn – Mr X
 • William Wikman – Isac Skedung – Fredrik Johansson
 • Jesper Johansson – Jesper Cederberg – Anthon Eriksson/Gustav Lindberg

Att locka med Bergman och Mårtensson i samma kedja borde vara högst inbjudande för att få bägge att välja VIK, med Bergmans fart och Tonys enorma passningar. Känns lite som en repris på Conny Strömberg och Bergman, fast en nivå upp.

Att Mårtensson och Hertzberg redan har fin kemi och är riktigt bra ihop skadar ju inte heller ett VIK som tappat riktigt tunga namn framåt. Men lyckas Zäta med detta kommer trots allt utgångläget vara bättre 19/20 än 18/19.

3 svar

 1. Marko skriver:

  Låter riktigt Intressant med Almtuna-killarna. Ser inte Mårtensons ålder som något negativt med den produktionen och kan gott tänka mig ett längre kontrakt än 1år också.
  Bara att hålla tummarna att man lyckas kapa de och även fortsättningsvis hoppas på ett bra transferfönster

 2. Bozo skriver:

  Folk är rädda att egensinnade veteraner inte passar in i Paananens lagmaskiner. Men den mest egensinnade veteranen av de alla, CS var ju allt annat än dålig under Paananens ledning.

 3. Mats i Wien skriver:

  2 miljoner extra i Budget, kanke öronmärkta pengar för Berglund 😜😜😜