Vi lider med Almtuna och gratulerar Kristianstad: Hur påverkar detta HA – KIK kanske ett nytt Pantern & hur blir det i vår region?

Nya duster med KIK och Gath väntar. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Grymt slut för Almtunas långa allsvenska sejour då Kristianstads IK sänkte Uppsalaklubben i sudden på söndagseftermiddagen. KIK med en viss Mikael Gath i båset. (Är Per Helmersson fortfarande polis i Västerås?)

Vi lider med Almtuna och gratulerar samtidigt Joel Werner och Kristianstad. Mäktigt att Werner nu spelat upp VIK och KIK säsongerna efter varandra.

Joel Werner – kvalhjälte i kvadrat. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Någonstans har man ju undrat hur AIS kunnat göra sådana helt okey satsningar trots det bleka intresset från publiken och folket i Uppsala med omnejd.. Min käre far utbrast någon då vi kom till Gränbyhallen att ”trots att hallen är liten känns den ofta tom på folk”. Ingen bra kombo.

Någonstans kanske det inte håller i längden att ligga i den publikmässiga botten säsong efter säsong runt 1 400 betalade och kanske 600-700 på plats. AIS var värda mer publik och vad händer nu med det redan skrala publikintresset?

***

Hur påverkar detta nu VIK, att tappa sitt Arosderby (dock tyvärr ingen publikfest direkt) och det geografiskt klart närmaste allsvenska laget? Såklart är det trist att vi tappar en nära bortamatch och ett visst ”hockeytryck” i regionen.

Samtidigt gör detta ännu mer VIK till ett av regionens lag för många spelare som bor i Mellansverige. Almtuna har redan idag några intressanta spelare som när de sörjt färdigt kanske blir lockade att fortsätta i HA i Västerås. Envisa rykten har placerat Tony Mårtensson i VIK, men agenten blånekade ju.

Om nu Kristianstad, som ska ha jobbigt med ekonomin, blir en nytt Pantern (som MrMadhawk.se tar upp och föreslog här), dvs. ett mer eller mindre rent farmarlag till en SHL-klubb, till typ Rögle, är det ju inte alls bra för Allsvenskans frihet och drömmar.

Dock har KIK mer publik än Pantern då man snittade ca 1 000 i AllEttan och 1 500 i kvalserien till HA, vilket förhoppningsvis bidrar till att KIK inte kommer finansieras indirekt av en SHL-klubb och blir ett farmarlag.

Kanske kan istället KIK öka konkurrensen om spelare i Skåne och på sikt göra tillvaron lite tuffare för Pantern?

***

VIK har nu definitivt tackat av Anton Svensson, Acke Ringström, Johan Skinnars, Fredrik Hetta & Jesper Appel. Det gjordes sent under söndagskvällen på VIK.se, kanske för att bädda för nyheter under måndagen?

***

Avd. Silly: Det var lite småintressant hur positiv en leende Zäta lät under slutet av den senaste intervjun på VIK.se gällande de sista pusselbitarna som ska in nu, främst på forwardssidan:

Det är ett intensivt jobb som är förbannat kul! Vi har lite spännande grejer på gång och vi ser verkligen fram emot nästa säsong!

Uppenbarligen känner sig Zäta nöjd med vad som han jobbat med på sistone gällande att fylla de sista pusselbitarna. Avd. Silly som sagt. Minst sagt spännande dagar väntar.

1 svar

  1. Kjell Jansson skriver:

    Hur skall Kristianstad klara kravet på ett eget kapital (1,8 miljoner) som alla andra lag måste ha i Allsvenskan ? I Januari i år så ansökte kronofogden med en konkursansökan på Kristianstad Hockey gällande obetalda skatter o avgifter ! Man lyckades fixa denna betalning till fogden i sista minuten ! Det är en enorm uppförsbacke att ha ekonomin i så dåligt skick !