Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

VIK-BIK Karlskoga 5-2

Match information

  • Datum:
  • Plats: ABB Arena
  • Biljetter

Z fick äntligen anledning att le då hans kanon gav ett mål. FOTO: RUNE ÅHLÉNZ fick äntligen anledning att le då hans kanon gav ett mål. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Västerås tog en dyrköpt seger mot Karlskoga på onsdagskvällen i ABB Arena. VIK vann med 5-2. Fredrik Höggren i BIK körde på Henrik Lundberg som tvingades avbryta matchen.

VIK inledde bra i första perioden och skapade några heta chanser. Sedan var det BIK som skapade mest innan VIK mot slutet av perioden gjorde bäst saker. BIK fick 0-1 på något av ett slumpskott som hittade nät.

I andra perioden visade Linus Svedlund att han var tillbaka på allvar då han trampade från egen zon och satte 1-1 hur elegant som helst.

Lukas Zetterberg, förhoppningsvis vår nye Jeremy Williams, fick äntligen utdelning med sin vassa högerbössa fram till 2-1 i power play.

Sedan var det dags för Mylläri att panga från blå, för sitt blott 4e mål i VIK någonsin på 88 matcher fram till 3-1.

Sedan körde Fredrik Höggren över Henrik Lundberg. BIK:aren försökte inte stanna och körde rakt in i Lundberg och Edström kan ju inte bara försvinna som back där. Men detta är kanske lite BIK:s affärsidé fortsatt?

Lundberg tvingades bryta. Gick VIK:s säsong upp i rök där? Hoppas inte. Dahlbom kom in och gjorde det ok, men hängde inte med i sidled vid 3-2-målet.

Fish visade sitt vassa skytte vid hyperviktiga 4-2. 5-2 tom kasse.

SAMMANFATTNING

Linus Svedlund var oerhört bra denna kväll efter att ha suttit två matcher avstängd. Solomålet till 1-1 var kryddat både med vilja, fart och talang. Var detta något av en genombrottsmatch för Svedlund?

Lihagen gjorde det också bra i comebacken, men var det inte en misstänkt headhunt av Carl Berglund på Lihagen i slutet? Tur att Lihagens längd räddade honom från skada där.

Skyttet var riktigt glädjande i afton med projektiler av Fish, Mylläri och Zetterberg. Zetterberg gjorde nu äntligen sitt första mål i A-laget. Vi får hoppas det kan hålla i sig.

Defensiven utan puck var åter bra och BIK skapade inte överdrivet många riktigt heta chanser. Dock är spelet med puck i egen zon bitvis uselt. Det slås dåliga passningar, klena utlägg, dåliga mottagningar och ingen back är bra eller stark nog att åka sig i bättre läge med puck, förutom Mylläri ibland.

Det saknas en härförarback där bak som kan spela vartannat byte när det behövs och som kan sprida lugn och slå precisa uppspel.

Hoppas nu Lundbergs skada är lindrig. Är den allvarlig måste VIK snabbt ut och värva en toppmålvakt, annars blir det garanterat inte muntert framöver.

PUCKLIGAN:

5. Svedlund

4. Lihagen

3. Mylläri

2. Frycklund

1.Zetterberg

snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:2:"do";i:0;s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapTW:
s:198:"a:1:{i:0;a:6:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto