VIK blixtrade till och visade kvalitet efter sju raka tvåor på Asplöven i tredje och vände 3-1 till 3-6

Mångsidige Gråhns gjorde 1+2 i Haparanda. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK gjorde en okey första period borta mot Asplöven på torsdagskvällen. Asplöven chockade direkt och satte 1-0 då Cook tappade markeringen på en snurrande Simon Olsson.

Sorkin bröt sedan en 13 matcher lång måltorka med ett skott som Quemener nog vill ha tillbaka. Asplöven var inte ofarliga och hade två puckar i stolpen. VIK gjorde det ändå skapligt i första.

I andra perioden fick inte VIK ordning på passningsspelet överhuvudtaget. Domaren var inte heller direkt i toppform och letade upp några power play åt hemmalaget som gick fram till 3-1.

I sista perioden fick VIK otroligt nog spela en massa power play efter sju raka (!) tvåor på Asplöven, några billiga. Då visade VIK äntligen spetskvalité.

Sorkin visade bra händer med två påpassliga mål. Enda chansen för amerikanen är nog att fokusera på att bli en renodlad “front-of-net-player” som exempelvis Luca Caputi. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Först serverade Murphy Gråhns en strålande passning fram till 3-2 i 5-mot-4. Sedan var det Gråhns tur att servera Sorkin som visade bra händer och styrde elgegant in 3-3, även det i power play.

Utvisningarna fortsatte att hagla och Haparandagänget verkade inte fatta att de inte hade en hemmadomare längre. I 5-mot-3 visade Williams skottklass med en projektil fram till 3-4 utifrån.

Efter det bröt Lihagen sin tio matcher långa måltorka genom att raka in en retur fram till 3-5. Borgman lyfte in 3-6 i tom kasse.

Sammanfattning

En märklig match. VIK imponerade inte helhetsmässigt men spetsiga PP-avslut i tredje räddade dagen. Det märks att laget är skadedrabbat på forwardssidan då Borgman fick spela forward.

Viktigt att Lihagen och Sorkin fick bryta långa måltorkor, förhoppningsvis boostar det deras spel.

Annars är det just nu, lite tillspetsat, egentligen bara främst Murphy men även Urbas som skapar riktigt med saker i spel 5-mot-5. Gråhns gjorde det också bra över hela isen men besitter ju inte samma explosivitet.

Nu väntar en vila innan det blir ett extremt tufft program. Då måste spelet i 5-mot-5 upp. För inte kan man lita på att få sådana bjudningar in i matcherna så många gånger till? Samtidigt är det ju lovande att man redan har så bra utdelning i power play, det ingår ju också i hockey.

Västerås tre stjärnor:

1. Cody Murphy – Vände och vred och skapade saker i varje byte. Låg bakom viktiga 3-2 med briljant pass.

2. Jan Urbas – Skapar också, som en få, i 5-mot-5 och låg bakom två mål.

3. Stefan Gråhns – Tre poäng och vann 13 av 20 tekningar.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://36.media.tumblr.com/9e4595df9a17ebd4b0aa64fc8c8d6a28/tumblr_ny2xzwvubA1rz48fvo6_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. VIKPelle

  Lagen hade ju lika många tvåor totalt i matchen, så Asplöven fick ju sina PP-chanser. Och gjorde ju också två mål på dom.

 2. Knapsu

  Helt sinnessjuk match!
  HockeyAllsvenskans bossar var på plats, var de in och snackade med domartrion efter 2:a perioden om hur viktigt det är att VIK ska vara en kandidat till SHL?
  Man undrar ju eftersom bedömningsnivån ändrades totalt till 3:e perioden.
  Tacka f-n för att VIK lyckades vinna när de fick spela PP i princip i en hel period.

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto