VIK bröt negativa trender med en klar seger mot Mora & vi kan börja urskönja lite kemi och bestående formationer med bland andra en pånyttfödd Daniel Öhrn

 

VIK bröt flera negativa trender med en 5-1-seger hemma mot Mora på onsdagskvällen. Efter fem förluster på sex matcher var det ett annat VIK denna afton mot ett Mora som vilat ett tag efter ett Coronautbrott.

VIK gjorde bästa perioden på ett tag i första akten. Det var mycket rappare och mer aggressivt där Niclas Lundgrens resoluta backspel kanske börjat smitta av sig på allvar.

Bra trafik på kassen av Benker gav 1-0 efter pånyttfödde Öhrns prickskytte efter 5.33. 2-0 efter fin brytning och pass Åström som dukade för Hetta. Riktigt fin första poäng i seniorsammanhang av Åström där efter 14.00 och imponerande handledsskott av Hetta.

3-0 kom efter bra trafik Hetta och Wikman i PP där den sistnämnde var sist på pucken, mycket påpassligt. 6-2 chanser till VIK i 5v5. MIK var dock bra i PP men Kruse fortsatt lysande.

4-0 kom tidigt i andra efter oerhört tjusigt klapp-klapp-spel och liten repris på Johners, Davidssons och Angells pärla mot Löven 2015 av Bergman, Fredrik Johansson och Jesper Johansson. Hockeygodis och Fredrik Johansson håller verkligen än med den drömassisten samt en mycket stark insats i övrigt.

5-0 kom efter en bra kontring och nätnärvaro Hillding efter bra påfyllt av Lundgren och smart passning av Eriksson. Mora var inte dåliga men Kruse vass och VIK bättre utan puck, mer markering. 5-1 snyggt Måns Carlsson PP. 4-4 i chanser 5v5 under andra perioden.

I tredje kom Mora ut hårt och pepprade skott och farligheter då Kruse tvingades till den ena klassparaden efter den andra. Men VIK skapade också en del då bland annat Öhrn hittade Benker med en flippmacka ur den högre skolan.

SAMMANFATTNING

Försvarsspelet var plötsligt mycket bättre då VIK-backarna vred på skallarna och följde den allt bättre Niclas Lundgrens exempel på att man måste gör klart jobbet i egen zon utan puck. Visst skapade Mora en del ändå, men VIK måste fortsätta på detta spår utan puck.

Younan gjorde också en av sina bättre matcher och har ju potential att bli en bra “puckmover” bredvid Lundgren, då 23-åringen är bra i uppspelsfas (men vi väntar fortfarande på att Younan ska få ordning på skottet då det skapas en del).

Simon Åkerströms comeback efter skada ger också en lugnande effekt då backen gör många små smarta bra saker med puck, bland annat låg Åkerströms aktiva klubba bakom 4-0-målet i afton.

Framåt kunde vi äntligen se lite tendenser till kemi i kedjorna. Undertecknad har ju alltid gillat när Benker och Lunsjö får vara tillsammans då det blir en bra mix av långfärdsåkning och lir på små ytor och hastiga vändningar.

Mellan Lunsjö & Benker gjorde Daniel Öhrn troligen sin bästa match någonsin i VIK-tröjan. Öhrn har ju haft alla möjliga problem hittills men verkar nu äntligen fräsch och jobbar hårt och skapar chanser. Det fina skottet såg vi också vid 1-0-målet. Den kedjan bör vara här för att stanna. Lunsjö kommer också bara bli bättre och bättre efter sin skada.

Fredrik Johansson gjorde också en väldigt stark match mellan supernyttige Jesper Johansson och Marcus Bergman, särskilt imponerande 36-åringen i forechecken med rappa ben. Denna enhet har chansen att bli en högklassig fjärdekedja.

Tar man bort produktionskraven från Bergman gör den vindsnabbe forwarden mycket nytta, är bland annat en underskattad passningsspelare.

Hillding, Zetterberg och Eriksson fick väl inte riktigt fullt stäm, men Eriksson var tillbaka i bättre form efter en svacka. En viktig nyckel är hur VIK ska kunna få max ur Hillding och Zetterberg.

Till sist var det fint att se hur Hetta och Wikman arbetade enormt hårt för att understödja rookiecentern Filiph Åström som gjorde ett nytt gott dagsverke. Detta sedan Isak Skedung tagit paus för att återhämta sig fullt ut efter Corona. Åströms assist ger nog självförtroende.

Hetta börjar också hitta mer rätt offensivt och är en bättre passningsspelare än vad jag trodde då han får lite mer tid här i Allsvenskan. Nära en “Gretzkyassist” från position från bakom kassen till Wikman i tredje.

Nu får vi se om VIK kan upprepa den här arbetsinsatsen över tid. För det verkar sätta sig lite lag- och rollmässigt i kedjor och backpar.

PUCKLIGAN

5 Emil Kruse

4 Daniel Öhrn (vann även 10 av 13 tek)

3 Niclas Lundgren

2 Henrik Hetta

1 Fredrik Johansson

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1606945048
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1334250376116236288";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1334250376116236288";s:5:"pDate";s:19:"2020-12-02 21:37:33";}}";

9 Kommentarer

 1. robert Jonsson

  En viktig seger trots allt där man fick igång målproduktionen. Effektiviteten var på topp denna gång. Försvarsmässigt kändes det dock sådär.
  Även Mora skapade en hel del offensivt men de var “trubbiga” i avsluten samt Kruse spelade också verkligen på topp.
  Blir att avvakta ett par – tre matcher så vi får se om förvandlingen håller i sig.

 2. J

  Härlig seger!
  Vilka hjältar VIK har som tränare! Första Vinsten på länge, löneökning och nytt kontrakt till dessa!..

  Nä nu gäller de och hålla ihop och se lite positivitet trots allt, vinsten satt bra!
  Långt kvar av säsongen och grabbarna och gubbarna gjorde de bra igår!

 3. Musse

  Grymt viktigt för laget att vinna och på det här sättet. Fortfarande lite för mycket kladd i egen zon, främst från forwards. Kommer bli bättre i takt med att självförtroendet ökar, och när Kruse spelar så här stabilt kan man ha lite överseende med det :0)
  Ska bli spännande att se en spelartyp som Marklund i laget. Och vad vi kan få för center för värvarpotten.
  Det här kommer nog bli helt okey till slut.

 4. Malte

  Härlig insats av hela laget idag!
  Hoppas slippa höra gnäll om att en massa spelare och ledare ska sparkas.
  Nu stöttar vi laget istället!

 5. Sonken

  Bra seger i rätt läge;-) kruse riktigt stabil i kassen å fint med lite strutar framåt. Corona sviterna kommer härja i många lag förhoppningsvis har vik det medta bakom sig.

 6. Magic

  Härligt! Nu kanske vi slipper högljudda kommentarer om tränarbyte, sportchefsbyte, attitydsproblem osv. från alla kraxande olyckskorpar. Åtminstone i några dagar..?

  1. Gurkan63

   En vinst på 6 matcher om jag har rätt ? Tycker du att det är ok med det ? Kritiken har varit befogad.

   1. Martin

    Skillnad på kritik och tränarbyte, håller med om att det varit under isen totalt. Men att se till byte av tränare och SC ska vi vara försiktiga med att slänga oss med i Västerås.

  2. Gulsvart

   Att vinna över ett MORA som spelade sin första match på länge efter nedstängnigen är ingen bedrift att hurra över. Nej, själv avvaktar jag några matcher till innan jag berömmer grabbarna i VIK och det gäller både spelare,tränare och sportchef.Kruse undantaget som räddade gulsvart mot Mora. Ny sportchef så snabbt som möjligt tack

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@JoeLongplay Gunnarsson har lite för bra CV för det. Kan bara bli bättre härifrån. Men DG behöver bli mer vaksam och ödmjuk i egen zon.

SvaraRetweetFavorit
liberty longplay - AvatarJoeLongplayliberty longplay

@VIKFanCentral Östman har imponerat sen första matchen, kan nog vara årets fynd. Däremot kan Gunnarsson bli årets flopp.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK fick äntligen ihop 40 solida minuter i rad borta mot AIK och det räckte tack vare Lunsjös artisteri, vass och m… https://t.co/8ijqpXu2FD

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto