VIK före alla SHL-lag och Hampus Wallin efter segern i Luleå

Hampus Wallin gjorde flera bra saker under säsongen i VIK senast och har blivit en toppspelare i starka Enköping. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK J20 tog en ny imponerande bortaseger i Luleå under lördagen. Pär Hellenbergs gäng vann med 4-0 och toppar just nu den haltande tabellen.

– Första perioden var vår svagaste period och ställningen efter den var 0-0, säger Hampus Wallin till bloggen. Sedan tog vi över matchen och jag tycker att vi vann rättvist.

– Laget är bra, ett hårt jobbande lag med en defensiv som utmärker sig. Ett insläppt mål på fyra matcher är ett riktigt bra facit.

– Det är svårt att peka ut vilka spelare som är viktigast, menar Hampus. Speltiden är jämnt fördelad på alla spelare samtidigt som vi vinner matcher, så skulle säga att alla är viktiga.

– Trots att serien är mycket jämn finns det ett lugn i gruppen. Topp 5 är målet och alla kommer ge allt för att vi ska nå dit.

– Skillnaden mellan J20 och HockeyEttan är väl att A-lagshockeyn är mer strukturerad, det är lite mera styrspel och små misstag straffar sig snabbare. J20-hockey går lite snabbare fram och tillbaka.

– Sättet som vi spelar på i J20 är typ likadant som vi spelar i A-laget, några ramar att hålla sig inom, men ändå rätt fritt för att vara kreativ.

Hur laddar ni mellan matcherna nu med tre på tre dagar i Norrland?

– Just nu ligger vi och kollar hockey på hotellrummet, blir mycket sånt för att fördröja tiden. Man laddar genom att äta och sova ordentligt så att man kan ge sig själv chansen att prestera så bra som möjligt tre dagar i rad. Vi åkte buss upp från Västerås, bor i Skellefteå ikväll och åker till Ö-vik imorrn för den avslutande matchen mot Modo.