J20:s trippel mot Luleå, Skellefteå & Modo: ”Kämpar som djur” & Mariestad krossade Skövde

Pontus Holmberg sköt segermålet mot Modo för J20. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Västerås J20 är stekheta och leder fortsatt J20 SuperElit Norra efter segrar mot Luleå (0-4), Skellefteå (4-5) och under måndagen betvingades Modo efter att Pontus Holmberg avgjort i sudden (2-3). Därmed tog VIK åtta av nio poäng under Norrlandsturnén.

Nu väntar bottenlaget Mora och Luleå hemma, tre poäng där bör räcka för att VIK ska vara topp-10 bland alla lag i hela Sverige. Det vore en enorm prestation av Pär Hellenbergs gäng.

Grattis Hampus Wallin till tre segrar i Norrland!

– Tack så mycket! Lite annorlunda matcher än Luleåmatchen tycker jag. Mot Luleå kände jag själv att vi var det mer spelförande laget, medan vi fick kämpa lite mer i defensiven mot Skellefteå. Trots det gjorde vi en bra prestation mot Skellefteå och vi gjorde en riktigt bra andra period som bäddade för tre poäng.

– Modo var en jämn match där vi tog ledningen, men sedan tappade vi till 2-1 trots att vi spelade rätt bra. Jag fick ett skott på foten och var tvungen att kliva av, så kan ej beskriva slutet av matchen. Vi gör i alla fall en kvittering och avgör sedan i sudden. Starkt att komma tillbaka och vinna! 8 poäng av 9 möjliga är vi riktigt nöjda med denna helg.

Hur är det med foten?

– Vet inte riktigt för tillfället, men lite ont har man väl. Borde inte vara någon fara men ska kolla upp det imorgon, säger Hampus.

***

Bloggen hade även under Modomatchen några extra scoutögon på läktaren i form av en som jobbat i branschen:

– De har bra karaktär i VIK! Vek aldrig ner sig och slet som djur trots att det kändes som att Modo hade koll på matchen i sista perioden. Tycker det var en solid laginsats där 17-åriga tvillingarna Karl och Simon Falk var bra, även målvakten Elias Olofsson.

***

Intressant att dessa ovan sticker ut, tyder på bredd då Smids, Holmberg och Wallin alla gjort det bra/ok i A-laget också.

***

Mariestad krossade Skövde på bortaplan under måndagskvällen. På något sätt känns det som att just de blir laget att slå i kommande för att ta den där åtråvärda förstaplatsen i AllEttan.

De har liksom Kristianstad förmågan att grisa till det och använda det fysiska spelet. Frågan är hur VIK kommer stå sig mot lag som kanske i värsta fall headhuntar och så vidare, för straffen på några matcher avskräcker väl inte…

En ”bortglömd” incident som hände i fjolårets kvalserie, som troligen gav stor effekt på VIK:s debacle, var ju också att Huddinge i omgång 3 mycket fult sänkte Stefan Gråhns snett bakifrån med en smäll mot huvudet (Erik Rosén). Utan att domaren eller VIK reagerade…

Varpå Gråhns inte riktigt verkade vara sig själv resten av kvalet (bara 1+1). Det gäller att se upp på denna nivå då vissa av de vårdslösa spelarna dessutom kan ha spelsinne av division-2-nivå ibland vilket gör dem än mer oberäkneliga…