VIK fortsätter jaga forwardsförstärkningar men Conny Strömberg avskriven

Vilka tänkbara nyförvärv kan dölja sig i skuggorna? (Foto: Lyckedahl (C))

På onsdagen klargjorde sportchef Niklas Johansson i VLT att Conny Strömberg definitivt är avskriven för en övergång till VIK. Men det betyder inte att VIK inte har några andra riktigt spelskickliga lirare i kikaren enligt källor till Centralen.

Det kan också vara bedrägligt att enbart söka kontraktslösa spelare på EliteProspects.com för utomstående som vill spekulera i vad som finns kvar på spelarmarknaden. Där syns inte klausuler och liknande som gör det möjligt att spelare kan bryta kontrakt och komma till VIK trots allt. Såsom vad Damien Fleury och Alexandre Rouleau exempelvis gjorde med sina franska klubbar tidigare.

Fokus är att försöka hitta en ny klubb åt Dave Lundbohm för att främst ta in en dubbelpassad center och om allt klaffar även en vass och hungrig ytter (varför inte från AHL/NCAA som kryllar av inte alltför dyra klasslirare) som ersättare till Lundbohm. Det kan dock vara svårt för Lundbohm som har en familj som måste flytta med. Det är ju lätt att förstå sympatiske Dave i detta.

***

En riktigt ”blockbustertrade” genomfördes i NHL då Rick Nash gick till NY Rangers för tre bra spelare och ett förstarundsval draften. Med stor sannolikhet är det något liknande VIK-ledningen vill få till för att vässa laget och ge laget den där sista offensiva punchen som kommer behövas borta mot Djurgården, Leksand & Co. i en riktigt tuff allsvenska…

2 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Micke, enligt Frölunda gäller Backmans lån hela säsongen: http://frolundaindians.com/sv/frolunda/nyheter/a-laget/victor-backman-lanas-ut-till-vasteras/

  Sedan finns det uppgifter som gör gällande att VIK letar inte bara efter en center utan även en riktigt vass ersättare till Lundbohm. Så om Fredrik Johansson kommer tillbaka i vår ser det riktigt bra ut spets- och breddmässigt om övriga laget inte blir alltför skadedrabbat.

 2. Micke skriver:

  Skulle inte Conny Strömberg kunnat ersatt Fredrik Johansson som är långskadad troligen inte tillbaks tidigast till slutet av året och Dave Lundbohm, försöker dom hitta ny klubb åt.

  Sedan ett lån av Victor Backman som tydligen Frölunda kan hämta hem.

  Sedan saknas ytterligare en hårt arbetande center.

  Ser nu bara tio säkra forwards i VIK,s lag bygge om inga ytterligare skador inträffar i början på säsongen.

  Man måste nu hitta tre duktiga poängtjuvar. Tycker varken Mikael Zetterberg och Kenneth Bergquist gjorde någon större succee i fjol.

  Varför inte ge Lundbohm en chans till?

  Har fortfarande en magkänsla för att den här kedjan kan göra mycket poäng denna säsong. Mikael Zetterberg Dave Lundbohm Brady Leisenring.