VIK har börjat släppa in fler mål – Lindh-typ saknas & lite löst sillyskvaller

 

Sitter här med ännu större mage i juletider och tänker på VIK Hockeys vedermödor.

Mora drog ju lite halvt ner byxorna på oss och avslöjade att det är tunt lite här och där. Inte mycket, men det lilla gör stor skillnad.

VIK förlorade kamperna runt båda målen mot Mora. VIK förlorade även backkampen offensivt där Kevin Gagné utklassade våra PP-backar den matchen. VIK förlorade också kampen defensivt, bland annat på segermålet i power play.

Men runt den offensiva delen finns förhoppning att en frisk Simon Karlsson kan lyfta upp det. Kanske också att det är värt att ge Öhlander Horn, August Nilsson eller Lindelöf chansen i PP. Jimmie Jansson är ju i grunden också en offensiv back.

Plus att kanske även Anton Öhman kommer tillbaka, får inte mycket speltid i Skellefteå. Mylläris och Edströms dagar i power play måste vara räknande om inget dramatiskt sker i deras spel. De kanske rentutav kan samla ihop sig i framtiden.

Däremot är det inte lika välbeställt med riktigt fysiska backar som kan rensa framför Lundberg/Dahlbom. Hade Andreas Lindh varit på isen hade nog inte Moras segermål fått komma till, tex.

Här finns bara Douglas Alenbring som riktigt fysisk back, men är kanske inte redo riktigt förrän nästa år. Skulle inte alls förvåna om VIK-ledningen kollar efter en Andreas Lindh-typ. Hampus Larsson är den enda backen idag som är riktigt stark i egen zon, men en är för lite. Jimmie Jansson är på väg dit.

Antalet mål bakåt hur ju ökat ganska mycket på sistone. Trenden de senaste elva matcherna är att VIK släpper frikostiga 3,4 mål/match, mot 2,3 de första 18 matcherna.

Dock har man även gjort fler mål under denna period, 2,5 mål/match de senaste elva mot 1,9 de första 18 matcherna. Främst är det ett förbättrat power play som ligger bakom.

Med andra ord behövs det en tuff ledare på backplats som städar i egen zon, sätter sig i respekt och på så sätt ger hela laget mer råg i ryggen.

***

Tjatter gör gällande att VIK möjligen tittar på spelare som just nu lirar i AHL och i Finland. En bra målskytt och en granithård back tror jag skulle kunna få snöbollen att sakteliga börja rulla åt rätt håll, med alla skickliga komplementspelare som faktiskt finns.

VIK Supports #ByggaVIK är nu uppe i snart 270 000 kr. Törst vi hoppas på ett sista jätteryck där?

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"813114034019045376";s:5:"pDate";s:19:"2016-12-25 20:07:47";}}";

1 Kommentar

  1. Marko

    Ja,magen har ju inte blivit mindre pga julen…
    Är något orolig gällande att ta in spelare från den finska ligan efter de senaste importerna vi haft, även om det inte varit några katastrofer egentligen få VIK också underpresterat samtidigt. Såg att backen Porseland( fd Brynäs) fick förlängt kontrakt i SM liiga samt att Jacobssons gäng börjat vinna så han blir nog kvar. Hursomhelst så rör det ju på sig i olika ligor och efter årskiftet kommer det säkert att dyka upp intressanta namn som VIK kan hugga på.

Tweets

Gulsvart - AvatarStoffelito78Gulsvart

@MartinF021 @hockeysnubben95 @VIKFanCentral @einegard89 Nu är det ju skillnad på allsvenskan men nog skulle han pro… https://t.co/CR48sexbDM

SvaraRetweetFavorit
Gulsvart - AvatarStoffelito78Gulsvart

@hockeysnubben95 @VIKFanCentral @einegard89 Jo men jag tror han har out för spel högre upp systemet.

SvaraRetweetFavorit
Marcus - Avatareinegard89Marcus

@VIKFanCentral @Stoffelito78 Absolut, han skulle nog till och med kunna ta en plats i en lägre kedja i SHL.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto