Södertäljes (Björklöven?) & Vita Hästens treor gör Almtunamatchen än viktigare & om jag vore ”Äpplet” gällande tränarna

Hur kommer VIK ut mot Almtuna? Inte som vanligt på bortaplan får vi verkligen hoppas. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Hastigt och mindre lustigt är VIK sist i tabellen. Södertälje vann med hela 5-1 (!) borta mot Björklöven på måndagskvällen. Anton Holm (ex-Arboga) bombade in tre mål. Ytterligare en lokal spelare som missades tidigare. Vita Hästen vann med 4-1 mot AIK. Tabelltåget går verkligen nu.

På onsdag kväll har VIK dock den Stora Chansen att haka på borta mot Almtuna i en sexpoängsmatch. AIS ligger precis ovanför strecket.

Men vilket VIK kommer vi få se i Uppsala? De vanliga statisterna på bortaplan eller något annat? Säkert räknar Almtuna med en relativt enkel seger baserat på hur VIK brukar ge bort initiativet.

De senaste fem bortamatcherna har Olssons gäng nämligen förefallit helt oförberedda, inlett räddhågset, varit passningsodugliga och passiva av någon anledning. Sen då man legat under har man släppt loss och gjort det bra. Men ändå förlorat i slutändan. Vad kan detta bero på?

Om laget även i denna kommande bortamatch i Uppsala kommer ut rädda, passiva och inte kan slå eller ta emot en passning och förlorar. Vad ska vi då göra?

Om jag vore sportchef skulle jag nog tänkt: ”Vad har jag att förlora på att byta tränare nu? Vänder det med tränarbyte blir jag kanske nästan geniförklarad, om inte, tänker folk: ”Ok, truppen v-a-r faktiskt så här dålig. Om jag dock inte gör något och vi ramlar ur kommer folk i alla tider älta varför jag inte bytte tränare.”

Sen ska ju ett tränarbyte såklart göras efter en grundlig analys, vilket jag tror ledningen gör hela tiden. Läser man Thalbergs VLT-blogg finns ju indikationer på att ett tränarbyte inte skulle kunna försämra situationen i all fall. Men vad skulle kunna gör det?

Men en kanoninsats borta i Uppsala kan visa att man har något på G. Hoppas denna artikel blir tändvätska att täppa till min stora trut. Men ser det lika illa ut som vanligt på bortaplan så är det nog många som tappar tålamodet helt.

5 svar

 1. Gurkan 63 skriver:

  Ja vad ska man säga?
  Byta tränare för att själv kunna säga att vi gjorde en förändring men det räckte tyvär inte eller bara för att rädda ditt eget ansikte ?? Ska man göra någon form av förändring ska det vara i första hand för att man själv tror på det annars kan det vara. Det är för sent för ett tränarbyte det skulle ha gjorts tidigare för att få någon effekt. De flera säsongen när Appelgren kom ,vill minnas att det var Appegren som sa att vi kan inte komma in i det hära läget och ändra på något nytt spelsystem. Förändringar skulle ha kommit tidigare mycket tidigare . Tre nya klasspelate kan nog ksnske göra skillnad till ett eventuellt kval och att redda kvar vik i allsvenskan och till nästa säsong så är det många som ska rannsaka sig själva och då inte bara spelare utsn dom dom sitter en trappa upp.. j Thalberg skriver mycket klokt i sin blogg men tyvär är det ingen av oss som har någon trollstav ,men vi alla som skriver och läser dessa bloggar vi har ett stort vik hjärta och många olika idéer ,men jag är trött på att alla säsonger höra om dessa aktioner som tex rädda vik och vi ska skänka pengar för vad styrelsen ställer till med,vilka styr vik styrelsen eller fansen? ???

 2. Vimmerbyarn skriver:

  Ja, Ulf, har du en lösning på hur man ska få spelarna att vara redo för matchinledningen och inte låta sig bli överkörda första 10?

  Vore trist att slippa typ 3-0 i baken i första pausen.

 3. Ulf skriver:

  Tycker att det är pinsamt att du inte har något annat att gnälla på än de tränare ni hyllade när det blev klart att de skulle träna VIK.

  • Mikael Norén skriver:

   Ulf, vad har du för tankar om vad som bör göras för att VIK inte ska hamna i Division 1? Din analys av läget vore högst intressant!

 4. Bonzon skriver:

  …tålamodet försvann för tio matcher sedan.

  Men jag förmodar att styrelse, lagledning och öhhhh..sportgruppen jobbar dag och natt för att vända situationen.