VIK höll traditionen att vara sämst när det gäller – en tradition som måste brytas annars kan det hela vara slut

Västerås var åter för mjuka när det gällde som mest. Man sjönk ihop för mycket borta mot Björklöven och föll i slutet med 3-2. Skotten blev 32-15, vilket vittnar om ett lite för passivt bortalag.

Frågan är vad som händer nu i kvalet? Det blir säkerligen ett rent helvete, nerverna i afton bara en försmak. Helt plötsligt måste denna förlorarmentalitet när det gäller, som sitter så djupt inrotad i väggarna, vändas för att inte VIK Hockey ska riskera att försvinna och VIK verkligen blir ett utslaget farmarlag ännu mer i periferin.

När gjorde VIK något bra i ett kval senast?

En sak är säker, man måste skära ner på Anton Mylläris istid. Mer Douglas Alenbring. Gråhns kan inte fortsätta få teka, om vi ska tala om detaljer. Litet hopp att till kvalet kommer möjligen Markus Persson och Johan Jonsson tillbaka. De behövs verkligen.

Ett hopp är också att Mikael Frycklund kan leda laget genom kvalet. Frycklund var en av få som stod upp på ett suveränt sätt i Umeå. Niklas Lihagen har också vaknat, men om han vaknat tidigare hade vi inte behövt stå här och titta ner mot avgrunden.

Också märkligt i slutet då Löven fick sitt sena mål att både Fredrik Johansson och Christopher Fish bara föreföll titta puck och inte jagade för att markera. Men vad vet jag. Märkligt missförstånd så sent i matchen, eller så var man så totalt slut.

Ett problem är också i ett sent kval att vissa spelare kanske kommer halvfokusera på nästa säsong i nya klubbar de skrivit på för. Det blir sannerligen en utmaning.

VIK har nu ändå ganska lång tid på sig att ladda om batterierna innan det är dags för exempelvis Troja, Asplöven och Södertälje borta. Den som tror det blir lätt lurar bara sig själv. Men det behöver man väl inte ens säga.

18 svar

 1. Cowboy skriver:

  Vore kul om Markus Persson kom tillbaka, tråkigt bara att detta var hans 4:e fot operation knappast något att satsa för framtiden. Johan Jonsson kommer behövas mot Kristianstads bifflag med Mats Lusth i båset.

  • Niclas skriver:

   Pratat med honom och detta var hans första och enda fot operation efter att ha täckt skott i VIK tröjan.Har knappt missat en match tidigare säsonger.En spelare vi definitivt behöver kommande säsonger.

 2. Bästerås skriver:

  Detta var vi rädda för redan i Augusti !
  Det var inte igår vi tappade chansen, det var i tidigare matcher.
  Men i sista minuten igår hade det vart ok att ta en 2:a för att avbryta IFB’s tryck och kanske få dem att tappa fosukering. (Göra en Mårtensson)
  Men VIK saknar rollspelare.
  Det oroar inför en kvalserie.

 3. Zeke skriver:

  Dom spelarna var faktiskt med innan styrelsemedlemen och sportchefen ens var aktuella

 4. Gurkan 63 skriver:

  Ny vart det negativt kval inget ingen önskat men alla viste att risken finns.
  Klubben är missköt sedan decenier varför är det så hära ? Jag har inget svar ,jag kan vara som alla andra konstatera fakta. Varför värvades det inte ? Fanns det inget eller vara alla insamlade pengar slut ? Det är en fråga till vik suport kräv svar om vart pengarna tog vägen vill minnas att dom insamlande pengarna var öronmärka till värvningar inget annat… nu blir det extra matcher och klirr i kassaflödet. Vik har en aldeles för stor kostym organisationen kostar pengar. Försök att göra sig av med vissa kontrakt som kostar enorma pengar , kan inte ha spelare kvar som nästan hela säsongen åker omkring och sover dumpa sådana spelare. Varför värvades inte Bromé? Lyckas hur bra som helst i Mora . De Karlskoga minst samma budgjet som vik men helt olika resultat. Kvalet blir tuft och jag hoppas att vik klarar sig kvar.

 5. Thomas skriver:

  Har man verkligen gett Langkow chansen? För nån match sen står Tony sabel i fanscorner och säger att vi satsar på Frycklund som framspelare till Langkow tillsammans med svedlunds speed i en kedja.

  Rätta mig om jag har fel, men jag har inte sett många passningar från Frycklund till Langkow. Inte till nån annan heller. Hur bra han än är så måste han lära sig o slåppa pucken tidigare.

  O håller med Micke , Mylläri, 75 % av hans alibi skott hamnar på motståndarens benskydd , skärpning.

  Nog me kritik NU TAR VI KVALSERIEN!!

 6. Ludde Larson skriver:

  Trots den tunga förlusten mot Löven igår så måste vi se saker och ting positivt. Vi föll verkligen på målsnöret och det känns ju extra tungt här och nu. Men hellre att falla på målsnöret än att ligga 15 poäng efter när grundserien är över.
  Det är nu som vi tillsammans ska visa övriga lag att vi är riktiga krigare. (VIKingar)
  Nu slickar vi såren två veckor och sen kommer vi tillbaka starkare än någonsin och sköljer över de andra lagen.
  För att lyckas med det krävs det positiv energi. Denna energi till laget skapar till stor del ledningen i VIK men även vi på utsidan (supportrar, media) är skyldiga att vara med att skapa positiv energi.
  Därför uppmanar jag alla att INTE skriva något negativt om VIK från varken media, facebook eller i bloggar. Fyll dessa forum med positiv energi istället.
  Laget har haft en mycket positiv trend efter nyår och denna trend tar vi med oss in i kvalet. Laget har vunnit mot de flesta topplagen i allsvenskan och hade likaväl kunnat varit med i MECA race nu.
  Nu får vi 5 extra matcher hemma. Fyller vi hallen dessa matcher kommer laget att växa ännu mera.
  Dessa matcher kommer dessutom generera ett postitivt kassaflöde rakt in i kassan som vi har nytta av till nästa säsong. Tillsammans är vi starka.

 7. Vik skriver:

  Haha Langkow, fuskar man med pengar så går de som de gör.

 8. Lindberg skriver:

  Man också ifrågasätta Moras inställning. Mora förlorade i slutet mot både MoDo och Björklöven pga. att man vilar spelare och spelar med juniorer istället. Det förändrade tabellen helt. Inte mer än rätt att Mora nu fått en negativ trend som följer dom in i kvalet! Det fråntar ju inte VIK-spelarna ansvaret att spika igen kassen vid 2-2 och andra tokiga individuella misstag som gjort under säsongen men ändå….Mora!!

  • Lööve skriver:

   Går inte jämföra de två matcherna. Mora vek ner sej totalt mot Modo ( hur f-n kan man tappa 0-4) ändå hade man ställt över 5 av sina bästa spelare. Mot Löven var det en rejäl fight, tror bara det var 2 ordinarie som saknades.
   I vilket fall så hoppas jag att VIK klarar kvalet och blir kvar.

 9. Örjan skriver:

  Tung morgon att vakna upp till
  Men det är nu VI alla supportrar måste visa att vi håller på VIK
  SEN oavsett hur det går i kvalet måste hela VIKs organisation ses över
  Både i huvudföreningen och ungdom
  Måste vara stora fel i organisationen!!!
  VAD felet är ?
  Felet är att det är för många ledare med eget intresse (egna killar)som slussas fram år efter år i olika lag som dom inte hör hemma i
  Bara titta i serier i ungdomslag
  VIK toppar inte någon serie
  Så är inte konstigt att det inte kommer fram egna talanger
  Sen varför lyckas så många spelare när dom lämnat VIK??
  Ett stort exempel är ju Brome
  Han sa ju ledningen att han var BARA en tredje fjärde kedja spelare
  Och sådana som han fanns det massvis i div 1 av
  Nu är han en av Moras tongivande spelare
  Hur kunde han bli deras?
  Mitt svar på det är
  Dom gav han chansen det gjorde inte VIK
  Och bävar för att VIK får möta Borlänge i kvalet
  Jag lovar då avgör en fd VIKare
  Viktor Mårtensson

  Och största missen senaste åren VIK gjort är att dom inte gav MR VIK Marcus Söderqvist dom tusenlappar han ville ha extra så han kunde leva på hockeyn
  Han hade spelat än idag och tillhört dom absolut bästa i laget

 10. Bozo skriver:

  Varför snackas det om att detta lag skulle nått högre höjder. Jag tror aldrig vi får reda på om svagheten ligger i spelarna (osexigaste laget i serien med absolut minst spets bland utespelarna) eller i tränarna (de värvades för att att utveckla dessa osexiga spelare) då antingen merparten av spelarna eller tränarna eller båda är borta till nästa säsongen oavsett utgång. Min egen slutsats är att laget består av enbart powerforwards och komplentforwards och backar + en enskrinnande lyxlirare från Örebro samt backrutin och potentiell spetz i sjukstugan. Att vi överhuvudtaget får upplevanna dagens möjlighet beror på Kung Henrik och det är han som kommer hålla oss kvar från skamvrån, med så bra målvakt åker man inte ner i div 1 oavsett utespelare.

 11. Miko skriver:

  Riktig bitter förlust, den enligt min uppfattning tyngsta sedan förlusten mot Karlskrona hemma i SHL-kvalet 2015. Nu gäller det att resa sig igen såsom man gjorde efter nyår och så när säkrade kontraktet. Kan man komma upp i samma nivå som man har hållit större delen av 2017 så tror jag att man klarar det. Då det inte finns mycket utrymme för poängtapp så gäller det att få en bra start så man inte försätter sig i en situation där man får jaga. Det är trots allt bara 10 matcher. Det här laget, tycker i alla fall jag, borde aldrig ha hamnat i ett negativt kval. Laget besitter ett högt grundkapacitet men har i förhållandet till kvalitén fått ut för lite på isen. När man väl vaknade visade man att topp-åtta placeringen egentligen inte borde ha varit något problem om man spelat lika bra från start men det skedde dessvärre lite för sent. Det är lättare sagt än gjort men besvikelsen måste skakas av snarast så man inte går in i kvalet med en negativ känsla.

 12. VIKfan skriver:

  Jag vill rikta ett särskilt tack till VIKs ledning – den mycket kompetenta trojkan bestående Appelgren/Ohlsson/Zabel.
  Faktum är att de inte ens hade behövt gå till jobbet för sämre hade det inte kunnat gå. Detta är samma resultat som att förlora alla matcher under säsongen – 0 eller 65 poäng leder till negativt kval. Dags att lämna in imorgon så får någon annan ta vid och rädda oss i kvalet som kommer.
  Nu kan man ju argumentera att sådan här drastiska förändringar sällan har effekt, det kan stämma ibland. Men som sagt, sämre kan det inte gå, så det finns absolut ingenting att förlora på att kasta ut det här gänget.
  Jocke Fagervall tog över Löven 17 Januari, så visst går det och ibland är det nödvändigt

 13. Marko skriver:

  Tyvärr inte en helt oväntat att det blev negativt kval även om det kunde ha gått vägen. Lätt att gråta över spilld mjölk men påstår fortsatt att man skulle hittat förstärkningarna när fönstret var öppet. Fortsatt jävligt besviken på de ansvariga även om en del av sanningen med att inte värva var att kistan var tom trots cash från fans mm. Pengarna gick till att hålla igång verksamheten.
  Det kommer att bli stentuffa matcher nu och även om motståndet inte skrämmer ska matcherna ändå spelas. Jag minns alla jävla playoff matcher på 80-talet och vet hur svårt det var att möta lagen från högre serier. VIK hade en del tuffa bataljer mot Skellefteå och de var större, starkare och oftast bättre på de flesta plan i jämförelse med VIK. Nu får man väl hoppas att det fortsatt gäller och att VIKs yngre spelare skaffar sig mer rutin inför kommande säsong som förhoppningsvis blir i allsvenskan.

 14. påsen skriver:

  Håller med Fish var helt under isen hela matchen..endå får han spela hur mycket som helst. Tycker Frycklund var klart bästa VIKARE ikväll… Nu är det bara att ladda om och hoppas långtidarna kommer tillbaka. Då kanske man slipper Svedlund också.. Sen gäller det att fylla ABB ARENA vid varje tillfälle..

  • H-Man skriver:

   Ska VIK någonsin ta kliv åt rätt håll så måste varenda styrelse medlem ,sportchef inte ha söner i närheten av laget. Det som har hänt är frukten av allt innavel som funnits genom alla år.