Positivt tänkande enda alternativet & mer offensivt mod efterlyses

Frycklund var lika bra på isen som i analysen efter Björklöven. VIK blev för passiva. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Frycklund var lika briljant på isen som i analysen efter Björklöven. VIK blev för passiva. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Chocken efter gårdagen sitter i. Bra att det dröjer ända till den 23:e mars innan kvalserien drar igång. Den tiden lär fans, spelare och ledning behöva för att kunna ladda om.

Positivt tänkande är nu trots allt det enda alternativet. Kanske kan det här debaclet bli en vändpunkt, om vi ska försöka vara positiva. Tycker att VIK Support lyft sig ännu en nivå denna säsong. Detta trots de oerhört tunga resultaten. Det ger verkligen framtidshopp.

Sedan, rent sannolikhetsmässigt, måste den här bedrövliga kvalstatistiken vända någon gång. Om inte nu, mot på pappret sämre lag, när då? Dessutom har laget gått bra sedan nyår och har i princip varit ett topp-8-lag i formtabellen.

Fem hemmamatcher lär ge välbehövligt klirr i kassan till nästa säsong. Detta plus pengarna som aldrig användes på den här backen (backarna) som hade behövts i Umeå vid 59.14 igår.

Om man inte gått alltför mycket minus denna säsong borde ju förutsättningarna bli klart bättre nästa säsong. Då kan VIK förhoppningsvis kan använda LF:s miljon, Västerås Stads stöd, med mera, till att sätta ihop ett bra lag med en riktig förstafemma istället för att undvika en konkurs.

OM nu kvalet klaras.

***

Håller annars med Mikael Frycklund i VLT att VIK med blev för passiva och fega igår mot Björklöven. Så fruktansvärt mycket bättre är inte Löven att man hade behövt förvänta sig att ligga under med 8-0 i skott en bit in i tredje. Det är att förminska VIK som lag.

Men det defensiva grundtänket har varit prio 1 i den här klubben i så många år nu. Handbromsen har legat i lite för mycket för min smak. Varför kan exempelvis Västervik, Pantern och Karlskoga spela så mycket mer konstruktiv och vägvinnande hockey? Det är en nyckelfråga när framtidsbeslut ska tas.

Nu i kvalet måste VIK kunna föra matcherna. Man måste våga släppa oss. Inte dra sig tillbaka om man tar ledningen med 1-0 eller 2-0. Inte låta eventuellt sämre lag ha chansen ända in på målsnöret med den då obligatoriskt medföljande kalabaliken.

Det blir verkligen en prövning för en klubb där defensiven och försiktighet varit solklar prio 1 så länge.

***

Den hårda matchningen av laget i Umeå föreföll också något panikartad. Douglas Alenbring fick spela typ en minut och Anton Mylläri nästan 30.

Det blir knepigt då Mylläri tvingas spela halvtrött hela tiden och då inte kan använda sin fina skridskoåkning i offensiven.

Man gick på elva forwards då varken Daniel Bernhardt eller Jesper Andersson fick spela samtidigt som exempelvis Eddie Davidsson fick hela 24 minuter. Laget verkade också tröttna.

Trots den hårda matchningen och sen timeout fick orutinerade backen Jimmie Jansson spela sista minuten. Jansson blev stekt vid 3-2 och lagkamrater tittade puck.

Tror det varit hälsosamt med Hampus Larsson där istället som ”bara” fick 20 minuter om vi ska tro matchrapporten.

4 svar

 1. Miko skriver:

  Nu gäller det att vi sluter upp för att ro den här båten i hamn. Det som har varit har varit och nu ser vi framåt. Jag vet att en del kanske inte håller med om det men det här kvalet kan vara om inte det viktigaste så absolut en av dem viktigaste i klubbens historia. Visst, det är inte lika glamouröst och intressant som att kvala uppåt, och man och man ser fram emot den med tillförsikt och inte entusiasm som när det gäller att kvala uppåt men jobbet måste göras. När man kvalar uppåt och misslyckas så är besvikelsen stor men snart förbyts det i förhoppningar om att man skall lyckas kommande säsong eller säsonger. Det här kvalet gäller emellertid framtida långsiktiga satsningar och rentav överlevnad på elitnivå. Åker laget kommer intresset att svalna och vägen tillbaka högst osäker.

  Jag har dock förhoppningar om att detta kommer gå vägen. Spelarna och ledarna får nu tid att vara besvikna men när det är dags för kvalet så tror jag det är ett minne blott och alla är inställda på att göra det som krävs.

 2. gns skriver:

  Gurkburken stängd pga patetiska människor. Snacka om att yttrandet krymps ytterligare nu. Heja VIK!

 3. Gurkan 63 skriver:

  Matchningen av laget kan alltit ifrågasättas, faller inte alla till lags. Har värvningarna varit deffensiva eller offensiva spelare ? vill påstå att är man deffrnsivt lagd då kan du inte skola om en back till forward eller tvärtom…

 4. H-Man skriver:

  Eftersom jag har följt Hockeyettan hela säsongen. Den är ju inte komplett än. Men garanterat kommer Troja och Kristianstad vara där bägge lagen kommer bli en riktig överraskning för dom Allsvenska lagen.