VIK kanske inte så chanslösa trots allt inför Match 5 mot Björklöven med vissa positiva tecken – men orkar laget och matchvinnar-Svensson främst mentalt ladda efter långt ”slutspel”?

Anton Svensson har avgjort två slutspelsmatcher i Umeå under två säsonger nu. Repris igen?

17 svar

 1. Icing skriver:

  Kul att höra kometarton på Cmore… Löven har klarat detta trots avsaknad av tongivande backar som Rahimi och Wainio…..och Västerås har gjort det bra trots avsaknad av offensiva backar som Jansson-Lorek och Albano efter smällar…suck!!!!!

 2. Icing skriver:

  Helt jävla otroligt… Wiklund en feg tackling i ryggen på Jardeskog….som nättojämt tar sig av isen och har spelat klart för kvällen…2 minuter och Charging….tänk om Wiklund hette Fryklund….då hade han varit avstängd i 20 matcher….suck…

 3. Musse skriver:

  Löven har tagit in förstärkning till matchen…. Wessner dömer….. Hur tänker ligan och domarchefen? 🤮

  • Ali skriver:

   Det är kört redan nu. Får väl titta på något annat ikväll, är Melodifestivalen klar?

 4. Uppsalaklacken skriver:

  En ren jävla provokation – Wessner domare ikväll:( Dags att ta fram kulramen för skadade spelare??

 5. Icing skriver:

  Vik får göra som J-20 nu i slutspelet… efter att dom förlorat första matchen hemma mot Växjö som kom tvåa i Top 8 så vann dom match två och tre…båda i förlängningen med sina kanske två bästa backar borta för spel med A-laget ( Göransson och Hadobas + Ian).
  Ni som tycker juniorerna gjort det dåligt får nog tänka om.
  Åker A-laget i kväll har vi juniorerna kvar att glädja åt…. Forza 💛🖤

  • Musse skriver:

   Icing, det är nog bara besvikna hockeyföräldrar som slänger skit på juniorverksamheten. Inget att bry sig om. De gör ett fantastiskt jobb som med sämre förutsättningar får ihop lag som tävlar med Shl klubbarna om SM.🏆

   • Föräldrar skriver:

    Det är ingen som är besviken eller förbannad på juniorerna eller U16 regionen killarna, det är föräldrar eller anhöriga till spelare med god insyn hur illa VIK sköter verksamheten, de/vi vet hur det sköts i andra föreningar, du tappar inte kontakten till föräldrar efter att stått och frusit tillsammans på Råby, Skultuna och månsken i 10 år bara för deras ungar fortsätter på HG i andra städer och därefter fortsätter sina karriärer i andra klubbar.
    VIK är inte bra på SE och UTVECKLA egna talanger men vi hoppas det blir en ändring med NJ.

 6. Håkan Bråkan skriver:

  Att sätta 2 backar som driver spelet framåt ur spel, är ett beställningsjobb. Känslan är sån.
  ”Löven” har en bred trupp, så någon avstängning klarar man. Vill inte tro det, men tanken kommer. Vill inte se ”överstegrisen” på isen mer.
  Västeråsklacken med sång hela matchen mäter sig med de bästa i Hockeysverige.

  • Uppsalaklacken skriver:

   Beställningsjobb är hårt ord. Jag tror snarare att vid analysen hos Björklöven efter chockförlusten hemma mot VIK var det nog ganska så enkelt att identifiera Jansson och Albano som oerhört viktiga för att driva det offensiva spelet. Budskapet från coacherna var att spela hårt på dessa två nyckelspelare vilket för två av Björklövens ”hårdingar” med en historia med matchstraff blev den signal de behövde för att testa gränserna. Med en tunnelseende domare, som i match två valde att förbise matchstraff på Schilkey, var ett kvitto på spela nära/över gränsen för det tillåtna. Jag tror inte, eller hoppas kanske, att syftet med de vårdslösa tacklingarna var att skada VIKs backar men helt klart var det ett vinnande koncept. Det finns vissa likheter med dels matchen mot Karlskoga då Freddan och Zäta plockades bort med respektlöst spel men framförallt det som Niklas Lehmann utsattes för i matchen mot Boden där det är klarlagt att coachen utnyttjade en extraback att stoppa VIks förstecenter. Samme manipulerade back hade dessutom i en match tidigare klippt motståndarmålvakten med en slew footing (på väg till avbytarbåset!) utan åtgärd från domaren.

   • Icing skriver:

    Japp!
    Helt klart att #6 och #10 fanns på deras ”hitlist” … inget konstigt med det..sen att gå så över gränsen och dessutom komma undan med det är bara för bedrövligt.
    Forza 💛🖤

   • HR skriver:

    Tror du har helt rätt i att Löven (som iofs alla lag) såg till att spela fysiskt mot VIK:s spelförande både backar och forwards. Inget konstigt med det.

    Rahimis tackling var dock vårdslös. Tog säkert i för att det var Albano som var mottagare, men siktade knappast på huvudet, det var nog bara oskicklighet och bristande respekt som gjorde att träffen blev huvudet. Solklar avstängning. Diskussionen om vem som anmälde och varför det missades på isen ändrar inget i det avseendet.

    Däremot Vainios tackling på Jansson-Lorek är inte alls i samma liga. Tycker inte om att klumpa ihop dessa två förseelser och diskutera dem som att de båda sprang ur samma respektlöshet/targeting/instruktioner whatever. Därför att det bara devalverar den seriösa diskussionen om hur vi får bort Rahimis vårdslösa övertramp. Vainios tackling surrar vi bara om för att Jansson-Lorek blev skadad, är inget fel i den egentligen. Axel mot axel, framifrån, puckförande, och det är ingen våldam satsning. Jag tror den blev matchstraff till att börja med bara för att man missade Rahimis.

  • Kalle skriver:

   Haha vilken dagdrömmare!

   Inte många rätt du har/hade.

 7. Jag skriver:

  Om VIK blir utslagna idag så är det positiva att ett nytt mycket bättre lag kan påbörjas sättas ihop inför nästa säsong.
  Nästa säsong ska det bli mycket roligare att se VIK-Björklöven. Nu har Björklöven ett bättre lag. Djurgården är för bra för Björklöven , därav spelar Björklöven kvar i allsvenskan nästa säsong .
  Hoppas på vinst för gulsvart ikväll!

 8. Bosse skriver:

  I ett utsatt läge, oavsett situation kan det vara på sin plats att ruska om trädet och se vad som faller ner. Björklöven har ALLT att förlora och VIK allt att vinna. Det måste till en game changer. Ian är förmodligen inte scoutad, då alla förutsätter att JG ska stå. Jag säger in med Ian och vi har en pontentiell game changer. Att göra det oväntade är oftast det som är mönsterbrytande. Hade inte funkat i match 1, men nu är vi där vi är, och varför inte chansa?