Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

VIK kunde åter varken avsluta eller vara startredo då Modo var nästa lag att få en väldigt enkel resa mot tre poäng mot det nya givmilda VIK – men några ljuspunkter

 

Västerås dåliga resultat – men särskilt djupa spelmässiga svacka fortsatte på söndagen borta mot Modo. Hemmalaget vann med 4-1 (skotten var 40-21) utan att behöva förta sig nämnvärt då VIK spelade som amatörer inledningsvis. VIK förlorade därmed sin femte på de sex senaste.

Det stod 2-0 till Modo redan efter 3.30. Otroligt nog kom VIK åter ut och spelade inget försvarsspel då man nästan struntade i att markera. Snudd på tjänstefel av alla inblandade.

Vid 1-0 missade Hillding och Eriksson helt att markera efter lite Åkerström-slarv vid sargen då Kruse släppte en fet retur på Mikkelssons skott. Vid 2-0 hängde en ringrostig Lunsjö ej med att markera Hedberg i Modo. Lite bättre VIK sista fem dock.

Klart bättre VIK i andra, men 3-1 stod sig efter 40 minuter. Den trots allt driftige Benker hade en del chanser, Lunsjö två riktigt bra chanser, Jesper J fri. 2-1 kom från Alexander Younan på en retur på ett Bergmanskott efter ett riktigt bra pass Fredda Johansson.

När VIK hade en fin kontring hoppade en väldigt formsvag Anthon Eriksson ut för tidigt och PP Modo. 3-1 i box play kom sedan August Nilsson & Co. fick mjölksyra efter långt bra byte och inte orkade markera. VIK-boxen gjorde ett fint jobb men hamnade i egen zon i två långa minuter och sådan mjölksyra som då uppstår måste man kanske ha upplevt för att förstå.

VIK inledde tredje perioden ganska bra men åter slarvade man och åkte ut med för många spelare på isen. Modo skapade sedan heta chanser i PP men Kruse var vass.

Wikman och Skedung hade bra chanser men den bästa chansen hade Benker, som dock rånades efter en bra plock av Peters i Modokassen. 4-1 i tom kasse och ridå sedan den högst rinkrostige men företagsamme Lunsjö tappat pucken.

SAMMANFATTNING

Vad beror det på att VIK åter kom ut så totalt oförberedda och gav Modo vind i seglen? Det började redan i första bytet då Jimmie Jansson helt missade att markera och det fortsatte bara.

Att en tänkt ledarback som Jansson spelar så vilset i egen zon är inte alls bra. Dock gör Jansson det bra framåt men 26-åringen har fallit tillbaka i gamla synder i egen zon. Varför kan inte Paananen, Jansson och Ivarsson få ordning på det?

Fortsatt oerhört dåligt skytte. Detta då matchen ändå var relativt jämn sista 45 minuterna mot ett ganska ojämnt Modo. Men samtidigt har ju Modo (ännu) helt enkelt spets framåt som VIK inte har i Karlkvist & Co.

Äntligen dock Lunsjö högre upp i hierarkin i nya ganska intressanta kedjor. Lunsjö hade ju fin kemi med Benker förut då de öste in poäng med Tessier i slutet av förra säsongen.

Lunsjö var afton emellertid väldigt rinkrostig efter lång skadefrånvaro, men skåningen har ändå mer kreativitet och finess än många andra, som Bergman, i VIK och behövs som topp-6-forward över tid. Den sistnämnde dock en nyttig fjärdelinaspelare.

En sådan som Joakim Hillding gör många bra småsaker (5-1) men syns alldeles för lite sista tredjedelen. Kanske tvingas tvåvägscentern jobba för hårt defensivt för att ha någon ork kvar till att anfalla?

Det är också märkligt hur en sådan som Anthon Eriksson så totalt tappat formen efter en helt lysande start på säsongen. Vad beror det på?

Gustav Berglund fick till slut spela PP och det är ju rätt att ge begåvningen chansen. Men det var lite fladdrigt och trots allt krävs det ganska mycket att spela PP i ett tänkt topplag i HA. Men hoppas Berglund får fler PP-chanser.

Om vi ska försöka hitta något positivt var det ändå att laget inte lade sig ner att dö efter mardrömsstarten. Öhrn var också lite bättre än tidigare med 5-1 i ”noterbara prestationer”.

Åkerström blandade och gav, men slutade på 4-2 i ”noterbara prestationer” medan Lunsjö hamnade på 4-5 där. Dessa två kommer dock växa in i det och stabilisera VIK framöver.

Men det är ändå en oerhört lång väg att vandra då laget alltså fortsatt bitvis helt enkelt verkar snudd på att strunta i att markera och skyttet och avsluten är fortsatt oerhört svaga.

Frågan är vad Patrik Zetterberg kan göra för täppa till hålen både i uppträdande och skicklighet. Exempelvis sänktes Lundgren bakifrån i första perioden men varken Younan, eller någon annan, gjorde något utan åkte bara förbi Aagard utan att markera minsta lilla för backkamratens räkning. Inte bra kroppspråk där…

PUCKLIGAN

5 Emil Kruse (tog 36 av 39 skott och VIK kvar i matchen bitvis)

4 Fredrik Johansson

3 Niclas Lundgren

2 Daniel Öhrn

1 Sebastian Benker

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1606678376
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1333131853545541634";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1333131853545541634";s:5:"pDate";s:19:"2020-11-29 19:32:57";}}";

23 Kommentarer

 1. David A

  Nu vänder det. Är ändå små marginaler som avgör. 2-2 var nära och då hade det blivit en helt annan match. Go VIK!

  1. Johan

   Antingen är dessa ord skrivna av en politiker som försöker lova en massvis förbättringar dom aldrig sker eller Så är de Paananen själv som varit inne och skrivit dessa ord, alternativt någon som är nöjd som de ser ut, vilket jag har svårt att tänka mig att någon supporter är nu.
   Hört dom orden länge nu, att de är små marginaler och att de ska jobba lite mer med finslipning så blir de bra..

 2. Johan

  De bästa för laget nu skulle vara om Paananen och Ivarsson skulle avgå självmant. Vet inte om klubben har mod till att avskeda dessa herrar.
  Blir ju ett efterspel med kostnader av löner osv.
  Men jag vill nog som en stor del här nu, se nya tränare. Man kan inte bara skylla på spelararna och att inte Helena Ambjörn tränat dessa .

  Sedan borde man lugna ner situationen, nya tränare in i gänget, inse att de är ett tag kvar av säsongen och prata i enrum med alla spelare och fråga dom ” Är ni nöjda, är de här erat bästa , vad har du för mål som spelare, känner du dig på topp”
  För något stämmer ju inte!

  Lite positivitet nu, Kruse strålande, låt Jansson-Lorek stå över någon match , nya tränare snart och.. Shl 2021/2022, då även covid-19 är över och vi får se Gulsvart i rocklundahallen igen!

 3. N.K

  Apropå tränarbyte… Det är komplext. Paananen är ju någon sorts hjälte efter avancemanget till HA. Det jobbet går aldrig att ta ifrån honom. Frågan man ställer sig är om det inte är så att han nått slutdestination i föreningen. Det är viktigt att värdera hans gärning i VIK bortsett från avancemanget och första säsongen i HA. Men i andra vågskålen måste man lägga övertagandet vid uttåget samt det som kanske är det som står ut mest. Den minimala utvecklingen av det som gjordes första säsongen i HA. Då hade man vissa spelare som drev spelet, vik klarade av att vara frejdiga och charmiga men sedan den säsongen har ju inget märkbart hänt i form av utveckling av spel och ide. Jämför med andra framgångsrika tränare (Rönnberg, Hallam, som hela tiden justerar, utvecklar och implementerar i gruppen oavsett att det är spelare som tillkommer och försvinner. Kan det vara så att Paananen peakat? Att han kanske är begränsad i just de momenten?

  Jag tror mig veta att det är rätt otydligt just nu, en utvecklingscoach som kör sitt men inte är med laget så mycket och frågan är om han skapat förståelse för det som han vill implementera. Eller är det så att det blir rörigt med flera som pratar om vad attityd eller ”checka in på jobbet” betyder i VIK?

  Det finns säkert många likheter i det mentala förberedelserna oavsett sport men känslan är ju att ishockey som lagsport skiljer sig rätt mycket från golf….

  1. PatrikH

   Jag håller med här, tror det är rätt tänkt att ta in en coach som hjälper spelarna individuellt, men den coachen måsta vara 100% synkad med tränarstaben och trumma in budskapen som gäller för truppen!

   1. Olliver

    Jag tror med på att kravställning inom gruppen saknas just nu..
    att det accepteras att åka runt o sprätta pucken i defensivzon.
    Att inte jobba fullt i backcheck o att man åker på byte vid rätt tillfälle mm.
    Då kvittar det vad tränarna skriker (oavsett vilken tränare som skriker).
    Ser ut som ingen vill checka hårt om de andra inte följer med. Då ser det vilset ut.
    Måste börja ställa krav på varandra o kitta ihop i jobbet.
    Tror det blir bra när/om de bara börjar synka o jobba hårt till sammans.
    Som när de stressade motståndarna till misstag o ger varandra tid o möjligheter att gå på instinkt, just nu tvekas det o blir passivt.
    Ett bra ex är när målet kom. När Freddan kör fullt o slår en direkt pass in framför mål o direktskottet sen studsar ut till Yonan som pangar i mål.
    Så måste vi konstant jobba, gå på instinkt, inte snurra runt o leta pass hela tiden.
    Tack för mig !

 4. robert Jonsson

  Tyvärr har vi inte så många snipers som krävs i laget vilket även statistiken visar. Vi har gjort 22 mål på 18 matcher i 5 mot 5 spel.
  Sedan så sitter inte grunderna i defensiven. Förutom målen som släpptes in så skapade Modo även ett flertal ”röda” lägen beroende på backar som irrade runt i egen zon. Tur att Kruse var ”på tårna” annars hade vi blivit avhängda långt tidigare i matchen.

  1. Pelle

   Har VIK överskattade tränare? De klarar inte av att lära laget varken defensiv, anfallsspel eller PP. Inte ens bytena fungerar. Minst en utvisning varje match pga felaktigt byte. Senast blev det två.

   Tornberg exempelvis som hade bäst plus/minus i hela serien förra året, har bedrövligt plus/minus just nu. Dessutom gjorde han många mål och poäng i träningsmatcherna. Det är som bortblåst nu.

 5. Supporter än så länge

  Vad VIK behöver är en sportchef som kan sätta ihop ett fungerande lag på alla poster, det klarar inte nuvarande sportchef av. Största missen var att inte behålla Helena Ambjörn, nu flåsar alla spelare redan i mitten på första perioden, trots att dom bara glider fram på isen. Jag tycker synd om alla snälla sponsorer och supportrar som skänkt pengar som sportchefen inte alls förvaltat på ett bra och proffsigt sätt. Till styrelsen, bygg om, gör rätt, byt ut sportchefen så fort det bara går, det här kommer att ” barka ” åt skogen

  1. PatrikH

   Ja, jag vågar inte tala om för min fru att jag pytsat in 1000 spänn till VIK och anar att de pengarna inte kommer att förvaltas rätt.

 6. Supporter än så länge

  Vad VIK behöver är en sportchef som kan sätta ihop ett fungerande lag på alla poster, det klarar inte nuvarande sportchef Z av. Största missen var att inte behålla Helena Ambjörn som fystränare, nu flåsar alla spelare redan i mitten på första perioden, trots att dom bara glider fram på isen. Jag tycker synd om alla snälla sponsorer och supportrar som skänkt pengar som sportchefen inte alls förvaltat på ett bra och proffsigt sätt. Till styrelsen, bygg om, gör rätt, byt ut sportchefen så fort det bara går, det här kommer att ” barka ” åt skogen

 7. Bozo

  Är spelarna helt förlamade med de nya hårda domarbedömningarna. Så att de inte vågar göra ett smack varken före eller efter avblåsning.

  1. Pelle

   Och ändå får de dubbelt så många utvisningar som motståndarna.
   Någonting är väldigt fel.

 8. Örjan

  Känns som det ännu en gång är felvärvat
  Väldigt synd att det är stopp för J20 annars skulle man bänka en kedja och ta upp en juniorkedja och markera att dax att vakna nu och prestera
  Sen funderar man vad alla andra lag gör som får fram juniorer och slussa in i laget
  MoDo hade en hungrig 03a som gjorde mål idag
  Vad har VIK
  Man lånar in juniorer från andra lag till sitt A-lag
  Vad sänder det för singnaler till sina egna juniorer ?
  Nej rensa ut och bygg en ny organisation både på junior och A-lagssidan
  Och tvätta väggarna i hela ABB ARENA NORD med Klorin så all skit kommer bort som sitter i väggarna

  1. Pelle

   Vill bara korrigera lite. Det är inte stopp för att använda juniorer i A-laget. Och det gör ju VIK redan. Problemet är bara att VIK inte på länge haft några riktigt bra talanger i juniorlaget. Och orsaken till det kan man spekulera om.

   1. Örjan

    Menar att juniorerna inte spelat matcher och tränar inte så mycket mer än dom som är med A-laget och tränar

 9. Jan Malmberg

  Tror knappt att ett medelmåttigt div.1 lag skulle bara ha ett skott på mål efter 14.21 spelsinne och kämparglöd existerar knappt när VIK blir 7 man på isen i princip varje match är något fel. Paananens snack om att VIK var lika bra som Modo två sista perioderna är Bullshit modo hade hela tiden farligare chanser. Man kan spela på resultatet 3-1. Vad gör Bergman tex. han gör INTE MÅL. Killen som kommenterade matchen fattade inte vad VIK sysslade med i första perioden. Kanske rundningsmärken som bäst.Plågsamt att titta på VIK nu.

 10. Red Line

  Jansson och Tornberg är defensiva backar med bra skott i PP men i övriga spelet så tappar de fokus på defensiven bara för att de ska visa sin offensiva sida. Sluta med det och gör det ni kan och är bra på – DEFENCE.
  Koncentrerar man sig på defensiven så blir det mycket bättre o båda kan få tillbaka sina fina +/- siffror som just nu är värdelösa för det läcker bakåt när de glömmer bort defensiven i sin iver att gå framåt. Börja om o gör rätt NU innan det är way för sent.
  Påminner om landslaget i Fotboll som plötsligt skulle spela så offensivt med Hamren. Visst vi gjorde mer mål men släppte in det dubbla. När man går tillbaka till grunderna som man gjorde med Janne Andersson o fokuserade på det man är bra på så kommer framgångarna som vi mycket riktigt såg.
  Jag menar att det är samma visa här med VIK

 11. Sonken

  Kruse klart bäste vikare igen, men man måste vara på tå direkt och i 60 minuter. Ändå märkligt att så många bra hockeylirare är helt osynliga i matchen. Pp lyser igenom med idefattiigt. En tröst är att bättre med en svacka nu och kanon efter nyår;-)

 12. Martin

  Tycker ändå G Berglund som du är inne på gör mkt bra idag. Tillför det som VIK saknar med puck, lite kyla, fina händer och sätter inte allt i första läget. FJ i all ära men när han kommer med puck eller mot puck i offensiv zon, ofta försök till offensiv tackling därefter fast mot sarg och pucktapp. Blir väldigt endimensionellt, Bergman fortsätter skjuta rakt i magplattan från gröna lägen…

 13. Mattias

  Måste bänka Jansson nu. Hen kan behöva en tankeställare. Spelar alldeles för klent i försvarszonen.

  1. Gurkan63

   Kraftig uppförsbacke nu. Hur kan pannanen stå efter match stå och ändå vara lite positiv.
   Säg som det är . Värva nu säger tycker några .
   Behövs en helt ny femma. Nu får vik göra allting för att klara sig kvar.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto