VIK med stark Kruse krigade med sig två poäng hem till Västerås från Timrå efter uppoffrande backspel och fina assist av Zetterberg & Öhrn

Emil Kruse var riktigt vass mot sitt gamla lag i Karlskoga. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 Responses

 1. Cowboy skriver:

  Apropå värvningar, ta en titt på Mariestad Bois
  en 19-årig ex-VIK, Lukas Söderberg 6 mål på 3 matcher i allettan södra.
  Han var för dålig för HG i Västerås…. kolla hans statistik och kolla in vad man tog in utanför länet istället för honom, han fick gå på HG i Grums.
  Där är en stor del av problemet i VIK vad gäller att fylla på underifrån.
  Uttagningarna till HG är ett skämt, Bra spelare ifrån VIK U16 ratas och spelare med både dålig attityd, teknik och lagkänsla tas från andra delar av länet för grannens gräs är grönare.
  Kolla även på en spelande back Tobias Aronsson, slår Ehrnberg, på alla sätt att mäta efter 15 års ålder till nu.
  Både Aronsson och Söderberg kommer plockas av Allsvenska Lag i Januari, dock inte senfärdiga VIK trots att dom troligtvis är billiga.

 2. UliH skriver:

  Med tanke på de finansiella katastroferna de senaste åren så tycker jag att det är bra att de ligger lågt med värvningar, även om jag själv ser nödvändigheten i det.

  Konstigt bara att minnet är så kort hos somliga… Hellre ett (faktiskt) bra år som detta än ännu en ekonomisk härdsmälta.

  Nuvarande styrelse, all heder åt er.

  • Bozo skriver:

   Behövs det pengar till de ”nödvändiga” värvningarna så tycker jag klubben kan vara öppen med det. Tror det kan samlas ihop en rejäl slant. Men om man hellre ser denna säsong där man spelar in juniorer så förstår jag att man inte vill spela insamlingskortet. Finns flera fördelar med att spela juniorer. Dels utvecklas de egna juniorerna och dels så blir juniorlaget mer attraktivt framöver, när man visar att juniorer får möjligheter i A-laget. I SHL-sammanghang har det visat sig att framgångsrik ungdomshockey snarare är en belastning än tillgång. Men i HA-sammanhang har kanske klubben gjort en annan analys.

 3. Bozo skriver:

  Det var mycket kommunikation tidigt på säsongen från de delar från klubben som ligger utanför det sportsliga. Mycket var positivt och pekade på tillväxt. Senaste månaderna har det varit väldigt tyst förutom från Z som övertydligt informerat att han inte har pengar till värvningar. Ska man tolka detta som att klubben inte alls går speciellt bra ekonomiskt och försäljningen inte ens är i linje med den budgeterade. Budgeterade man dessutom enbart med att under säsong kunna ta på sig en ytterligare kostnad motsvarande den för Lill-Z (kostnaderna för Själin och Lindberg tar nog ut varandra). Eller är denna säsong enbart ett spel för galleriet, hålla uppe fanan för att nästa säsong satsa extra då man kallt räknar med att det inte kommer finnas två galet hårt satsande konkurrenter som denna säsong. Vanligtvis brukar det endast finnas ett galet satsande lag.

 4. Musse skriver:

  Kul att Kruse fick bidra starkt till en vinst. Smart av Pannan att matcha in honom mot Modo senast. Såklart väldigt bra gjort att ta poäng borta mot Timrå med så många skadade och sjuka. Målet var ju att vinna matchen men uj så dålig hockey det var från båda lagen. Kanske lite underskattning från Timrå. Det går för långsamt och passningar och mottagningar är urusla. Tittar man på J VM så är det som en annan sport med fart och passningar på bladen. Vi måste nog få in två toppforwards för att vässa offensiven så vi kan föra matcher. Som det är nu håller det inte om vi vill vara med på allvar i en kvalserie.

 5. Robert jonsson skriver:

  Ett fel smög sig in. Sju spelare saknades efter Zätas sorti.

 6. Robert jonsson skriver:

  Suverän krigarinsats av samtliga som gav det man hade mot ett av seriens topplag på bortaplan. Detta trots att 8 man i slutändan saknades efter Zetterbergs sorti från matchen. Med en starkt spelande målvakt o spelare som följde gameplan under större delen av matchen så visade man att ett starkt kollektiv oftast besegrar individen. Spelet framför eget mål väsentligt förbättrat. Viktigt nu att frånvarande forwards snarast återkommer för annars blir det tufft framöver o forwardstillskott bör snarast till. En center saknas helt klart. Imponerad dock av junioren Hagman som helt respektlöst kastar sig in i situationerna.

 7. Bozo skriver:

  Laget bestämmer själva om de vill bli legendarer. Bästa laget borta. Tänk om de börjar spela med energi 60 min hemman som varit helt osynligt hittills, vad kommer detta sluta då?

 8. Bästerås skriver:

  Tycker inte Anton skall lastas för första målet, det är vänsterback som är helt fel ute.
  Kruse var precis så bra som vi hoppas han skall vara och juniorerna också.
  Vik spelade precis så disciplinerat som man måste göra borta mot ett topplag.
  Tänk att det skall ta 59 minuter innan Bergman gör det han är bäst på, kan inte någon säga åt honom att göra det hela tiden ?