VIK-Mora IK 3-5

Trots att VIK lyckades göra nästan 50 % av säsongens mål hittills föll VIK med 3-5 hemma i ABB Arena på onsdagskvällen mot Mora. Hittills har man inte fått alla lagdelar att fungera samtidigt en enda match.

VIK kom annars ut bra i första perioden, Zetterberg bommade ett fint läge direkt bland annat. Istället stack Goumas upp och satte 0-1efter tveksamt spel av Jonsson och Lundberg.

0-2 sedan Gråhns inte markerat tillräckligt hårt på Bromé. Mora fick sedan vind i seglen av målen såklart.

Övrigt anonyme Marcus Bergman låg bakom 2-1-målet som Rasmus Edström fint placerade in.

I andra perioden kom VIK ut bra och starka duon Frycklund/Persson låg bakom 2-2-målet med fint kombinationsspel.

Eddie Davidsson fick äntligen vara ytter och var mycket mer delaktig med sitt spelsinne och fina teknik, och Eddie fixade 3-2 då han stal pucken av en dalkarl och fick öppet mål.

Glädjen blev dock kortvarig då någon som heter Jacob Nilsson såg ut som Sidney Crosby då Hampus Larsson och Henrik Lundberg blev totalt stekta vid 3-3.

Det luggade VIK kom ut ängsligt i tredje perioden och snabbe backen Kevin Gagné utnyttjade att Lundberg gick ner tidigt på knä och lade lätt då pucken högt, 3-4. Ridå, sista i tom kasse.

SAMMANFATTNING

VIK hittar vägar att förlora. I afton gjorde man ändå tre mål, men då var istället Lundberg och spelet i egen zon sämre än på länge. VIK är ett lag utan marginaler och alla tre lagdelar måste vara perfekta för att man ska ha chansen.

Det fanns dock en del positiva bitar. Kedjorna börjar äntligen ledningen klura ut nu efter 11 matcher och kanske 60 träningar. Bättre sent än aldrig.

Davidsson fick spela ytter med Johansson och Zetterberg och direkt kom Johansson och ”Z” till mer lägen i samspel med smarte Eddie.

Persson och Frycklund växelspelade mycket fint vid 2-2-målet, här finns potential att växa som dynamisk duo.

Lihagen var fortsatt stark men var tillsammans med Gråhns och Svedlund svag i avsluten/skyttet även denna gång.

Skulle man få pengar från ovan och man kunde värva in en skytt dels bredvid Lihagen och dels bredvid Frycklund/Persson tror jag det skulle göra underverk, för chanser skapas.

Nu är det en ond cirkel. VIK skapade tillräckligt i afton för att vinna, men skyttet är initialt sämre än motståndarna som får 0-2 vilket skapar oro i VIK och stärker Mora.

En annan positiv sak var att Mylläri verkar vara på väg in i toppform, gjorde ett antal bra saker och var mer aktiv.

Henrik Lundberg måste också bevisa att han kan stapla goda 60-minutersinsatser utan att bjuda på något.

En rutinerad back som Jonsson måste vara mer alert än vid Moras 0-1, en sak att ynglingarna gör misstag men veteranerna måste lyfta sig. Gråhns blandar och ger väldigt, fina passningar blandas med rejäla felpass och veteranen verkar bitvis sliten.

Utan spetsvärvningar som kan göra skjuta och göra mål och vässa PP tror jag VIK får spela negativt kval. Mora, däremot, har några spetsspelare som kan leverera framåt, Kevin Goumas såg bra ut i afton.