VIK överkom både Karlskoga och präktig domarskandal – fantastisk avslutning väntar mot Karlskrona & vi hoppas Modo gör jobbet i Leksand

 

Västerås stod för en mindre bragd då man lyckades kämpa ner ett skickligt Karlskoga på bortaplan. Åter var VIK starka i tredje perioden och vände 1-0 till seger 1-2. Första fullpoängaren i Karlskoga sedan 2014!

DOMARSKANDALEN

1-3 kom också, men då domarna (en från Leksand, igen, suspekt nog!) tolkade regelboken för att kanske gynna ”någon” togs Frycklunds mål i tom kasse bort. Detta efter en solklar icing som skedde cirka 30 sekunder tidigare i en helt annan sekvens.

Regelboken ger rätt i att mål kan dömas bort retroaktivt om det sker i samband med händelsen (här en uppenbar icing) men här vände spelet och BIK fick länge kontroll över pucken innan Henrik Larsson senare slog en långpass rakt i gapet på Frycklund som tog emot pucken i mittzon. Lagstiftarens tanke kan aldrig varit denna tolkning/rättstillämpning!

Domare Daniel Winge (från Leksand) och David Bergman bör nu mycket noga utredas vidare om de är lämpliga att döma vidare på denna nivå. Bergman har alltid varit en domare som vill synas lite väl mycket, och Winge var ju kraftigt ifrågasatt redan i Allsvenskan för länge sedan. Intet nytt under solen…

MATCHEN

Passiv start av VIK i första. Slitvargen Källström lite på äventyr direkt då slutspelstempot är högt för en back som spelat länge i Ettan, föga förvånande.

7-1 skott BIK inledningsvis var talande. Dock inte våldsamt tempo och VIK lyckades dra ned på farten och tiden för BIKs många begåvade spelare som är duktiga att vända och vrida med pucken.

VIK började så sakteliga äta sig in i matchen. Wikman blev fri efter bra jobb Svensson men miss. VIK jobbade sig in i matchen på ett bra sätt och jämnade ut skotten från 7-1 till 9-5.

Jämnt start på andra perioden. Benker jättechans i PP. Ersson rånade ren Tor Immo. Marcus Bergman var nära då han flöt igenom men Lundberg skicklig i BIK-kassen.

Två klara inteference men trots att VIKare ramlar blundade domarna. Istället åkte Östman ut. Östman och Frycklund behövde upp då VIK blev lite passiva igen i andra.

VIK skapade. Acke Ringström träffade stolpen. Lindelöf satt en i virket och domaren ringde faktiskt på den.

Jätteläge för Anthon Eriksson men missade pucken delvis efter en fin pass av Östman. Frycklundkedjan bra byte vilket gav ett PP.

Sedan missade Källström pucken, men fick den tillbaka turligt, sedan slog Källström pucken på domaren och Källström hann helt enkelt inte med då BIK gjorde 1-0 i slutet på andra. För en gångs skull var också Ersson lite för het här och gick ner och låste sig på knä tidigt, men resten av matchen var Ersson som vanligt Messias.

Kalle Östman friställde elegant Jimmie Jansson precis i slutet av andra, men det ville sig inte. 1-0 inför sista och VIK åter i underläge inför sista. Åter ”do or die”!

I tredje perioden föreföll BIK tröttna något och Östman, Frycklund och Skedung centrade sina kedjor på bästa sätt och så bra som de gjort under stora delar av säsongen.

Alex Lindelöf fick äntligen utdelningen då han från blå linjen elegant avancerade in med pucken längs kanten och skickade iväg ett rappt handledsskott som inte ens Lundberg kunde ta, redan efter 38 sekunder och 1-1.

VIK krigade verkligen utan två nyckelspelare i Zetterberg och Hassel (sjuka och skadade) i sista perioden. VIK fick ett power play men kanske saknades Zäta en del.

Istället lite märklig utvisning då Blidstrand precis böjde sig ner då Svensson tacklade och PP för BIK.

Kalle Östman blev bättre ju matchen led och förspelet till 1-2-målet var magnifikt då Östman rundade kassen med en simmandes Lundberg och Östman var iskall då han gav Anthon Eriksson halvt öppet mål, och sådant missar ju inte sniper-Eriksson.

Sedan tog Winge ut Skedung då han knuffades in i Lundberg. Ska man verkligen leta upp sådana skitutvisningar i slutet på en viktig slutspelsmatch. Noll känsla, eller vad det är…

VIK hade sedan ganska bra kontroll på ett allt mer tröttkört Karlskoga som inte riktigt orkade forcera, även om det blev farligt mellan varven. Ersson var magnifik som vanligt.

Frycklund satte sedan 1-3 i tom kasse…nej just det, mycket ska man se innan ögonen trillar av och den värsta domarskandalen jag någonsin sett ägde rum.

SAMMANFATTNING

Paananen och Zäta har gjort det igen. Detta påminde mycket om Kristianstad borta i match 3 ifjolårets playoff. Man mötte ett jättebra lag men åter malde den stora gulsvarta lagmaskinen ner motståndet, samt att man hade tillräckliga toppar för fixa målen och en toppmålvakt där bak, Dahlbom då, Ersson nu.

Det var imponerande att se hur Frycklund och Östman verkligen tog tag i grejerna och lyfte upp spelet precis när det behövdes. Att toppspelare levererar när det gäller har absolut inte varit vanligt i VIK-land de senaste 15-20 åren.

Anthon Eriksson är ett unikum som bara kör, men samtidigt kan leverera mål. Eriksson har potential att bli en form av legend i VIK om han kommer stanna länge. Två matchvinnarmål i slutspelet nu, det är spelare som aldrig gör ett sådant mål på en hel karriär.

Backsidan var åter solid och man bjöd inte på mycket. Vi spar lite på analyserna och längtar redan till en ny fantastisk hockeyfest hemma mot Karlskrona på onsdag.

PUCKLIGAN

5 Kalle Östman

4 Mikael Frycklund

3 Samuel Ersson

2 Isac Skedung

1 Anthon Eriksson

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1552945833
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1107761241349636096";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1107761241349636096";s:5:"pDate";s:19:"2019-03-18 21:50:35";}}";

5 Kommentarer

 1. Patrick

  Vilken skandal!! Dem här 2 domarna har alltid dömt mot Vik, dem är urusla båda 2. Hur kan en domare från Leksand döma denna match?? hockeyn gör sig själv till ett åtlöje, riktigt starkt av Vik att vinna, domarna hade dem emot sig från start i denna match Skedungs utv t ex. Borde mest vara glad men tyvärr så är det domarnas insatts som snurrar i skalen, dem borde inte få döma mer överhuvudtaget.

  1. Theo

   Det var väll david bergman som dömde
   Aik åkte på en 5a av bergman och sedan kom han till C-MORE och sa när jag fått se reprisen några gånger så såg jag att det var hårt pch då blev han petade i hockeyallsvenska finalen
   Vilket var skönt

 2. Miko

  Det här laget är så olik andra slutspelsupplagor av Vik när man tidigt blev avhängda som till exempel
  kvalet till dåvarande elitserie 2013 och 2014. Spännande i tre omgångar, sen var det slut. Den här upplagan visas slutspelskaraktär och vet vad som krävs. Trots dålig start med förlust mot Leksand kommer man igen och är med ända till sista omgången. Trots underlägen i matcherna vänder man till seger. Bara det är värt all beröm. Synd och surt att KHK inte tog alla tre poäng. Får hoppas att Modo kan hitta motivation att ta minst två poäng mot Leksand. Skulle vara surt och bittert om förlusten mot Leksand hemma skulle visa sig vara avgörande. Kom igen, Modo. Ge tillbaka för gammal ost från 2016. Det borde vara motiv nog.

 3. robert jonsson

  Suverän bortamatch av VIK. Boxplayspelet riktigt bra mot ett normalt riktigt starkt pp lag. Man slutar aldrig att förvånas över den krigarinstinkt som plockas fram i match efter match. Sedan finns skönhetsfläckar men föredrar att lyfta fram det positiva. Younan har växlat upp och är som tvåvägsback helt ovärderlig. Dessutom så är Kalle östman både offensivt och defensivt magnifik. Synd bara att KHK inte lyckades knyta ihop säcken.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK berör verkligen. Många kloka kommentarer på FB, här och under artikeln, 31 st är kanske rekord. Ändå lite impad… https://t.co/xtOu0Fqa7l

SvaraRetweetFavorit
Anton - AvatarAntoendpAnton

@PeGe_gbg @VIKFanCentral Ja precis, lite min poäng. Han hade verkligen bidragit både med poäng och vinnarskalle

SvaraRetweetFavorit
PeGe - AvatarPeGe_gbgPeGe

@Antoendp @VIKFanCentral Känslan blir inte bättre när man ser att Östman producerar i Leksand…hårt slag på många sätt när han lämnade.

SvaraRetweetFavorit
Oskar Laurell - AvatarOskarLaurellOskar Laurell

@LeifTagg @VIKFanCentral Helt klart är att 20 insläppta mål är åtminstone sex, sju mål för mycket. Men jag vet inte… https://t.co/02Etm3xO1N

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto