VIK plockade äntligen fram mer aggressivitet i defensiven och lyckades nog trötta ut Almtunas NHL-lån Söderlund/Södergran lite då det skulle avgöras i tredje

VIK jublade tillsammans med lite mer folk än tidigare då restaurangen fick ha besökare.

12 svar

 1. CD skriver:

  Jösses vad många tycker olika. Jag är helt enig med Mikael. Väldigt bra analyser som oftast 🙂

 2. robert Jonsson skriver:

  Viktigt med en seger så man får lite arbetsro. Lite tråkigt dock att Ehrnberg som målats ut som en framtidsman nu endast får följa matcherna från läktaren. Där utvecklas man dåligt.
  Även Oscar Hagman som redan förra året klev in och gjorde det riktigt bra i A laget lär nu få minimalt med chanser.
  På sikt är det viktigt att man har platser åt juniorer som får växa in i A lags kostymen. Särskilt viktigt när Västerås inte riktigt har de ekonomiska förutsätnningarna för att kunna köpa in de spelare som krävs för att ta det sista steget till SHL. Inlånade spelare är trots allt endast konstgjord andning för stunden.

  • Pelle skriver:

   Tyvärr är scoutingen från SHL:s sida mycket professionell sedan några år. Pontus Holmberg är ju ett exempel på det. En egen produkt med VIK som moderklubb. En säsong i VIK:s A-lag som 18-åring. Nu är han 21 och gör sin tredje säsong i Växjö.
   Jesper Wallstedt, fyller 18 i november. Egen produkt och supertalang med VIK som moderklubb. Gick redan som 15-åring till Luleå för att spela juniorhockey i början, nu i A-laget.
   Christopher Mastomäki, nu 23 år, var VIK:are från 15 års ålder via hockeygymnasiet. Gick till Luleå för fem år sen som 18-åring trots att VIK ville ha honom i A-laget. Numera lagkapten i Örebro.

   De VIK får behålla i juniorlaget håller tyvärr inte A-lagsklass. Visst kan vi ändå utbilda dom med A-lagsspel om vi vill, men vi får ändå inte behålla dom när de (om de) visar sig förtjäna en plats. SHL är som hökar på unga spelare eftersom de kan ha en snabb utveckling.

   Det är ingen framkomlig väg. Almtuna tex har fyndat i ettan i år igen. Där verkar VIK ha glömt att scouta igen tyvärr. Där finns det guldkorn som är redo för spel i HA.

   De lag som gått upp har satsat på en bra bredd av skickliga rutinerade spelare som SHL inte är lika intresserade av. De kan även ha några lite yngre, men då brukar det handla om late bloomers som gått lite under radarn som juniorer alternativt såna som varit i SHL men som valts bort av sitt SHL-lag. Jag tycker nog VIK (Zäta) gör det ganska bra just förutom att man kanske missar hockeyettantalangerna. Vimmerby tex har ju fått fram flera fina målskyttar de senaste åren som BIK och AIS drar nytta av.

  • Pelle skriver:

   Glömde säga att VIK bara har ett enda lån från SHL just nu. Är ju inte mycket. Asplund från NHL är ju ett undantag för den här säsongen så honom räknar jag inte som ett typiskt lån.

 3. Jan Malmberg skriver:

  VIK- 7-1 Väster VIK 2-2 mot BJÖRKLÖVEN efter 2 perioder. Västervik
  har rätt inställning i Umeå.Ska snart se tredje perioden. Imponerad av Västervik!🥅🏒

  • Musse skriver:

   Kristianstad skakade Timrå på deras hemmaplan idag och var värda en seger. Imponerad av deras inställning, gav inte Timrå nån tid alls och så aggressiva framför Timrås mål. Blev grinigt i varje situation. Det visar att det går att störa topplagen och ska vi göra det så krävs det en helt annan inställning än vad grabbarna visat hittills…

 4. Musse skriver:

  Skönt och viktigt med 3 poäng direkt efter smällarna i Norrland. Men spelet, näää. Lågt pucktempo, Sega ben och trögt i tanken hos för många. Ger bort puckar lite här och där när Almtuna är piggare och rör på fötterna bättre. Det mest positiva idag är att vi börjar se lite av den ”gamla” Wikman igen. Håller med dig helt i valet av spelare du lyfter i plus/minus prestationer.

 5. Leffe2 skriver:

  Lundgren (och Mylleri) är sjukt bra defensivt.
  Fan vad jobbigt det är att möta såna spelare.
  Myhrenberg borde tagit båda målen, såg inte fokuserad ut på något av dom.
  Men vafan, vi slog Almtuna

 6. Leffe skriver:

  Tycker nog att du visat under en längre tid vad du tycker om Lundgren, vad vet jag, du kanske känner honom väldigt bra och vill honom väl, det har jag all respekt för. 😜

  Har man inte spelat match på 7 månader så finns såklart en uppsida. Han kommer säkert bli bättre med tiden…….men just nu får vi nog enas om att vi tycker olika där.

  Håller med om Berglund, bra intiativ offensivt och helt OK defensivt. Samsyn 👍

  Jag håller helt med om att både offensivt och defensivt starka pjäser behövs i ett lag, men man vinner matcher i motståndarens zon, inte i den egna.
  Laget som gör flest mål vinner väl och
  Idag släppte VIK in 2 och gjorde 3.

  Skön seger, viktiga poäng!

  • Mikael Norén skriver:

   Ja, Leffe, blir spännande att se Gustav Berglund i vår. Inte många 19-åringar som har den storleken, fötterna, rörelseschemat och blicken. Plus då i vår en topptrimmad Lundgren såklart. Då blir VIK oslagbara 😜

 7. Leffe skriver:

  Men herregud, Lundgren var väl ändå inte värd att hamna på nån lista idag?
  Jag förstår att du gillar grabben men nån måtta får det väl ändå vara.

  Nilsson, bra som komplement, kämpar på men ingen game changer.

  Johansson, ok, gjorde en bra första period och tar ansvar i resten av matchen.

  Eriksson, ja han är rolig att se på när han provocerar motståndare och lyckas få med sig nån utvisning, men bäst idag…..nä.

  Myhrenberg, helt OK!

  Klart bäst av backarna idag var Berglund, rätt avvägningar, bra rörlighet, läser spelet bra. Borde ha mycket mer istid.

  Mylläri, lite bättre idag, förutom att han bjöd på ett friläge……

  Asplund såg inte ut att vara hundra procent men var ändå kvickare än de flesta forwards, Mini Z måste steppa upp i defensiven och börja röra på fötterna och Tornberg måste lära sig att ska man täcka skott räcker det inte med att vinkla ut ena skridskon lite halvlojt.

  Lagmässigt en OK insats, 3 poäng är 3 poäng. Det är vad som räknas.

  Var nöjd när de vinner för fan 😀

  • Mikael Norén skriver:

   Leffe, ishockey handlar inte bra om det offensiva, tyvärr. Det är såklart svårt att ta ut just fem. Visst var Berglund också bra, och gjorde tre noterbara starka prestationer (3-0), och inget dåligt vad jag kunde se. Berglund går en stor framtid till mötes.

   Men Lundgren gjorde 5-0 i sådana prestationer enligt mina noter, i det defensiva. Hur ser dina anteckningar gällande prestationer? Du verkar ju vara väldigt tvärsäker på att du ser saker mycket klarare än andra, så vore intressant att se.

   (Sen är det ju ofta så att anonyma tyckare som är väldigt tvärsäkra ofta är släkt eller kompis med sina favoritspelare. Skulle jag ha en släkting/kompis i laget skulle jag vara likadan, alla tycker ju just sin grabb är bäst 😉 Men bara en teori.)