VIK skapade mycket i Oskarshamn men lyckades inte lösa Åhman och IKO:s låga försvarsspel – men mycket att ta med sig ändå

Benker nätade igen och hans kedja drev mest mot IKO. FOTO: RUNE ÅHLÉN

7 svar

 1. Bildoktorn skriver:

  Jag sticker ut hakan och menar att gårdagens prestation inte är OK nog. Vi kan såklart ursäkta oss med att vi är ”nykomlingar”, ”tuff bortamatch mot topplag” osv osv men när vi vet att vi kan spela så mycket bättre så blir vi definitivt inte bättre med bortförklaringar/ursäkter. Nej, våga bänka spelare, markera att det krävs max från varje spelare. I varje match. Vill inte peka ut några tröjnummer utan lämnar det åt Pannan. Problemet är väl att vi inte har så många ersättare.

 2. Anders skriver:

  Domare Lyth 😖

 3. Jan Malmberg skriver:

  Snacka inte om guldläge på bortaplan. Jag har varit på Allstar och Olearys 3-4 bortamatcher alla torsk. Kommer inte kolla på några fler bortamatcher i serien. Kanske i playoff. Kommer bara ihåg tva säsonger när VIK vunnit många bortamatcher.Självklart 92-93 en serie på 40 matcher,där VIK vann 9 borta ca 4-5 oavgjorda. VIK vann serien på 52 p tvåa BRYNÄS på 48p. Då var jag 38, nu är jag snart 64. Fokin, Salo,Juhlin,Nordmark.Ytter,Popovic,Fachrutdinov,Frylen m.m. en säsong man aldrig glömmer. Även an säsong för kanske 3-5 år när dom gick väldigt bra på bortaplan🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒🏒😁=9 borta vinster!!!!

  • Bozo skriver:

   Precis, nu när alla lag fått ihop det någorlunda så är det oerhört tufft att ta bortavinster i en energisport som ishockey, när man saknar energin från läktarna. Enbart underskattning från hemmalaget som ger bortavinster och det är det vi ser med desperata bortalag som skäller ibland på bortais. Betydligt klurigare att som nu på onsdag hemna möta superdesperat Tingsryd än exempelvis Modo eller Karlskoga. Är man av det rätta virket åker man inte på så många plumpar på hemmais.

 4. Miko skriver:

  Synd att efter en sån här prestation inte får med sig nåt, men samtidigt möter man seriens bästa lag som inkasserade sin senaste hemmaförlust i omgång 17 mot Leksand. Dock så var detta ett fall framåt och kan man ta med sig denna inställning till kommande bortamatcher så finns en bra chans att förbättra poängskörden på bortaplan. Man har trots allt 9 matcher kvar borta och 27 poäng att spela om. Dessutom kommer man att spela två eller tre bortamatcher i den eventuella playoffserien (räknar med att Vik tar sig dit) och då är det viktigt att vid det laget ha vana att vinna även borta.

  Av allt att döma kommer den allsvenska seriefinalen att spelas mellan Oskarshamn och AIK där jag tror att AIK över fem matcher är det bättre laget. Det laget som vinner playoff serien har nog bra chans att sedan slå Oskarshamn över tre matcher. Kan Vik hamna topp fem i grundserien, få med sig extra poäng till playoff serien och där vinna en match av två borta samt vinna sina hemmamatcher så är chansen stor att man vinner serien. Blir motståndaren sen Oskarshamn tror jag att ett uppåtgående Vik vinner mot en stukat Oskarshamn. I kvalet sen krävs att man höjer sig ytterligare men Bulan skulle tillföra en rejäl dimension i Viks spel. Med hans medverkan skulle ett mirakel faktiskt kunna inträffa.

 5. Bozo skriver:

  Inte många lag på övre halvan som vinner bortamatcher numera. Mittenlagen dvs plats 5-13 blandar och ger, tombolahockey. Känns lite som att IKO och AIK är klassen bättre än samtliga (en till växel att sätta in vid behov), men att VIK är en outsider om och när man verkligen verkligen tror på det man gör och hunnit ifatt mentalt. Att våga och tro att man kan hota på bortaplan är den stora resan laget har framför sig, vilket dagensmatch var en bit på vägen. Stor resa att mentalt gå från Div 1 till toppen i HA. Inget lag har hittills pallat HELA den resan.

  Hoppas Bulan fattar vilka möjligheter till mirakel VIK skulle kunna ställa till med honom i laget och bli legend. Hoppas han fortsätter följa laget på nära håll för att förstå potentialen.

 6. robert jonsson skriver:

  En mycket stark bortamatch där endast taffliga avslut gjorde att vi inte kunde bärga poäng. Ett par 3 mot 1 lägen där man från kanten försöker näta i stället för att spela till en fristående spelare o få en förflyttning på motståndarmålvakten.Här upplever man att jaget gick före laget.
  Sedan lär vi ha folk framför motståndarmålvakten vid skott från blålinjen. Något vi är mycket dåliga på.
  Åhman var dock en jätte i motståndarmålet denna dag.