VIK staplade tredje styrkebeskedet på hög då Asplöven avfärdades vänligt men bestämt

Bromé visade äntligen att det finns offensiv i fjärdekedjan med ett fint sniperskott i krysset. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Så var denna lilla hemmafest avslutad efter 4-2 mot Asplöven inför runt 2800 i ett för kvällen tyst ABB Arena. Nio poäng, 12-3 i målskillnad mot Löven, Almtuna och nu Asplöven, alla med en stark Bjurö i kassen, har givit VIK ett slagläge i tabellen.

A moment in time. Montpetit visade bra klass och kyla här då han väntade ut Idoff innan 1-0 var ett faktum. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Asplöven inledde bäst första fem och tvingade fenomenet Bjurö till några fina parader. Ett fint powerplay ändrade dock på matchbilden då Montpetit visade nyvunnen kyla då han med en kort dragning vispade in 1-0 i öppet mål.

Jonte Berg missade sedan några feta lägen, liksom Johner och 1-0 stod sig perioden ut. I andra perioden kom utdelningen välförtjänt genom två fina skott av Urbas och ett riktigt snipermål av Bromé.

Jonte Berg var nära även han att lyfta fjärdekedjans offensiv, men här rann pucken av klubben. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Conny Strömberg var tillbaka i gott slag efter en svacka. Nu sköt Conny! Fint mål kom också efter bra pass av Williams fram till 4-0 i slutet på andra.

Asplöven tröstmålade två gånger, men var aldrig ens nära i afton.

Sammanfattning

Det här spelet tänder SHL-hoppet. Kan VIK fortsätta bygga på detta fundament med aggressivt, snabbt och fyndigt spel över hela isen, plus ett målvaktsspel som inte ger gåvor måste de andra lagen verkligen vara på topp för att slå VIK.

Hela laget börjar kugga i på allvar, från Svedlund som extraforward till Angell (som sjundeback!). Laget har nu fyra kedjor som jobbar stenhårt åt båda håll.

Ikväll gjorde Bromé ett klassmål i fjärdekedjan som ger hopp om att mer ska komma därifrån. Även Jonte Berg var ytterst nära att näta i fjärdekedjan. Börjar de också peta in en puck lite då och då har VIK fyra väldigt kompletta kedjor.

Conny Strömberg var lysande i afton och benen gick som trumpinnar vilket gör att superveteranen kommer allt bättre till i spelet. Bjurö var igen strålande i kassen. En gång är ingen gång, men nu har Bjurö visat att han har ork och koncentration att stå flera matcher efter varandra.

Simon Fredriksson är verkligen på gång nu, lånet från Färjestad håller på att växa ut till en viktig kugge i defensiven.

För Robin Jacobsson är det snart slut på superlativer, vilket härlig tuff tvåvägsback det är! Åtta poäng på 12 matcher nu av den tuffe tacklaren. Jacobsson är helt klart en av de bästa backarna i VIK de senaste 15 åren. Få har varit så kompletta och tuffa.

Montpetit är också på gång på allvar, nytt mål i afton och oerhört driv i spelet annars. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fredrik Johansson spelar kanske sin bästa hockey i karriären just nu och Urbas är stark och rejäl över isen. Plus Conny ser denna kedjan att vara här för att stanna.

Pelle Bäckman lät sig fotas av Centralens eminente fotograf Rune Åhlén. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Framtiden ser mycket ljus ut för Gulsvart. Med Pelle Bäckman som energigivare kan det också bli ännu bättre, det verkar som Filander verkligen uppskattar det stödet.

Västerås tre stjärnor:

1. Robin Jacobsson – Två nya assist och granithård i övrig. Serverade Johner ett fantastiskt pass också som Idoff idioträddade.

2. Conny Strömberg – Fint mål och bra driv på benen, till skillnad mot tidigare. Nu tror jag Conny kommer varva upp på allvar resten av säsongen.

3. Mathias Bromé – Riktigt klassavslut i ett viktigt läge, sådant ger alltid stjärnpoäng. Ettrig i övrig i en förhoppningsvis allt bättre fjärdekedja.