VIK svajade hit och dit då Karlskrona var bättre och snabbare – flera spelare behöver upp i nivå om man ska bli ett stabilt topplag

Lunsjö var bäst mot Brynäs och insatsen kryddades av ett drömmål. FOTO: RUNE ÅHLÉN

12 svar

 1. gns skriver:

  Vi får tacka de individuella prestationerna för poängen! VIK är ju som skrivet helt sönderlästa av vissa motståndare. Bra analys av VLT:s Oliver Åbonde som är inne på samma spår: https://www.vlt.se/artikel/abonde-en-av-paananens-storsta-utmaningar-som-vik-tranare-ar-har

 2. Peter skriver:

  Kanske lite tidigt att börja peta folk redan nu men jag tycker Hassel har varit direkt dålig flera matcher nu

  • Peter II skriver:

   dags att plocka in Ehrnberg igen?

   • Bozo skriver:

    Ger dåliga signaler om inte Ehrnberg får chansen nu när så många backar är undermåliga. Börja med att sätta Nilsson på läktaren, som kommit in helt fel.

 3. Kalle skriver:

  VIK verkade ha problem med att hålla högersidan vid flera tillfällen. Flera gånger stod 3-4 vikspelare fast vid båsen och KHK kunde kontra på sin vänstra sida som var ren. Vid ett tillfälle då tog inte backen bort sin gubbe utan det blev två spelare på puckföraren istället. Ingen stor oro ändå just nu. Lite ojämnt i matcherna men ingen katastrof.

 4. Bozo skriver:

  Nu när det inte blir några flygande kontringar längre, åtminstone inte mot lag utan ambitioner, kanske det är värt att ringa Conny som bor i stan. Han kan öppna upp uppställda försvar. För passningar har inte varit bra i anfallszon. Sena och förutsägbara passningar har det varit.

 5. micke skriver:

  KHK som blivit dominerade av såväl Björklöven och Modo. Tilltänkta toppkonkurrenter.

 6. Bozo skriver:

  Poängsnittet på bortaplan är hittills över 8% bättre (1,33p/match kontra 1,23) än förra hela grundserien. Kom ihåg att bortaspelet mot bottentippade lag förra säsongen var bedrövligt faktiskt hela säsongen. Likadant i Ettan. Paananen bygger nog inte en mentalitet för serielunken.

  Därför viktigt att publiken sluter upp på hemmaplan så vi kan tända spelarna i samtliga matcher och hålla samma snitt som förra säsongen hemma. Så att laget har en teoretisk chans när allt ska avgöras.

  • Mikael Norén skriver:

   Kloka ord Bozo, bra att du balanserar upp det hela med fakta!

  • Essess skriver:

   Paananen byggde inte mentalitet för slutspelsserien förra säsongen heller med tanke på matchen mot Leksand som blev avgörande. Kan det ha att göra med hans filosofi att inte scouta motståndarna och därmed inte förbereda laget på vad som kan vänta dem i en kommande match?

   • Bozo skriver:

    Leksand spelade annorlunda i slutspelsserien. De spelade mycket mer uppställt. Då blir det lätt en 50/50 match på HA-nivå och första målet får en stor fördel. Fagervall exvis spelar alltid uppställt och VIK blir för ivriga.

    VIK måste helt enkelt hitta ett vägvinnande spel när anfallen börjar anfallszon där PP är en del. Inte bara förlita sig snabba uppspel. Nu känns det som backarna i ren desperation skickar iväg passningar djupt, för att man inte känner att man har ett spel för att göra mål mot samlat försvar.

 1. 2019-10-02

  […] VIK svajade hit och dit då Karlskrona var bättre och snabbare – flera spelare behöver upp i nivå om man ska bli ett stabilt topplag » VikFanCentral.se — Läs på vikfancentral.se/vik-svajade-hit-och-dit-da-karlskrona-var-battre-och-snabbare-flera-spelare-behover… […]