VIK tappade allt i Match 1 efter bra förstaperiod och skickligt Björklöven fick klassisk galaföreställning hemma då VIK:s tänkta toppspelare var alldeles för dåliga

August Tornberg var alldeles för ensam att leverera kvalitetshockey i Match 1. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

21 Responses

 1. Rentspel skriver:

  Ludvig Jardeskog sägs i kommentarerna ovan stå för rejält spel . Hade han någon intention att spela ishockey idag eller var han bara ute efter att stöka, slå, slasha, crosscheka och slåss? Oklart, men han stod för en rejält smutsig insats och fortsätter han på samma sätt så ser jag inget annat än att han blir avstängd.

 2. Marko skriver:

  Bra match av Björklöven mot ett fulspelande och fuskande Västerås. Dessutom helt inkompetenta domare

  https://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2022/03/26/bra-match-av-bjorkloven-mot-ett-fulspelande-och-fuskande-vasteras-dessutom-helt-inkompetenta-domare/

  • Pelle skriver:

   Den bloggen var det mest partiska jag läst. Komiskt. Men domarna var dåliga, men inte på det sätt bloggen tycker. De var typiska hemmadomare som inte höll för trycket. Hade de tagit rätt utvisningar från början så hade det förmodligen blivit en annan utveckling på matchen, men de vägrade ge VIK något PP förrän i slutet av andra perioden trots att VIK borde haft det redan tidigt i matchen.

   • Musse skriver:

    Hahaha vilken j-vla kalkonblogg…. Vi ska vara glada över att vi har en blogg av en helt annan kvalitet.👏👏

 3. Rentspel skriver:

  ViK- fans, kallar ovan Ludvig Jardeskogs insats rejält spel. . Hade han någon intention att spela ishockey igår eller var han bara ute efter att stöka, slå, slasha, crosscheka och slåss? Oklart, men han stod för en rejält smutsig insats och fortsätter han på samma sätt så ser jag inget annat än att han blir avstängd.

  • Pelle skriver:

   VIK behöver någon som står upp. Det hade man inte förra året mot BIK. Jardeskog gjorde bara sitt jobb när Löven slashade Ryttar utan åtgärd från domarna. Men han ska förstås undvika att gå över gränsen så att han blir utvisad, om han inte får någon med sig ut.

 4. Vintermannen skriver:

  Det fanns några spelare som verkligen sticker ut, inte på positivt sätt utan på väldigt negativt sätt. Gillar inte alls hur Fryklund agerande på isen igår, väldigt många felbeslut och felpass, spelar ibland på en övertro på sig själv, han borde vara mera ödmjuk och framstå som den ledare som vi förväntar oss att han är, som det är nu så är det bara Bergman som är bra i den kedjan. Sedan var vi flera som var ute i hörnen och jagade puck och lämnade Björklöven spelare nästan helt omarkerade i slottet och då är det inte svårt att göra mål. Men det var också många onödiga utvisningar och det gäller ju att spela tufft och nästan på gränsen men dumma och onödiga utvisningar måste vi få bort. Jag vill lyfta upp Wiberg i harakirin för hans energi och tyngd behövs och han har ju näsa för målet också. Nu är det ny match imorgon söndag och nya tag och jag hoppas och tror det är ett helt nytt lag som kommer ut på isen. Nu kör vi över Björklöven, heja heja

 5. Jan Malmberg skriver:

  Okej värva spelare som Arkalov som får misscondukt i matcher väldigt smarta utvisningar, inte håller Jimmy Jansson på med sådan skit som Jardeskog som inte har speciellt bra skott tex. som Lidas har. Skulle bli förvånad om något lag i SHL skulle värva Jardeskog, kommet inte hända!🥅🏒

  • Isak skriver:

   Nu diskuterade vi inte Arkalov men den värvningen kanske inte har varit jättebra, men samtidigt tyckte jag att Arkalov kriga på igår. Jansson och Jardeskog har två helt olika spelstilar där Jansson är främst duktig offensivt med ett bra skott men där Jardeskog är betydligt bättre defensivt . Jardeskog roll är enbart att försvara och spela rejält, inte göra mål framåt, det finns det andra som har i uppgift att göra och som igår underpresterade till detta. Men det kanske du inte förstår Jan

  • Sven Tumba skriver:

   Snälla Jan, dra ner på medicinen. Kul att du träffat Lidström 🙂 Jag har också träffat Lidström många gånger, trevlig kille. Du verkar vara precis lika intelligent som gammel sossen som bloggar uppe i Umeå….

 6. robert Jonsson skriver:

  Bara att instämma med Gizzo. Löven rejält påkopplade och VIK avvaktande med otaligt tagna felbeslut.
  Vi vet också att nivån höjs i slutspel så klagandet på domare kan vi lägga ner. Acceptera det och kliv in och visa lite jävlar anamma i stället.
  Bara att se fram mot nästa match och gå in med en annan inställning.

  • Pelle skriver:

   Jovisst att nivån höjs är alla beredda på, men det ska förstås gälla båda lagen. Zätas utvisning när motståndaren släpper klubban är ett skämt. Sen missar domarna tex ett klubbrapp i ansiktet på Lunsjö. VIK får dom första utvisningarna i matchen som är dom viktigaste eftersom de kan ge en ledning vilket också hände.

 7. Stefan skriver:

  En fråga till er som orkar svara. Tycker ni det är okej att domarna släpper regelboken helt första 10 minutrarna bara för att det är slutspel? När
  Fryklund blir nerriven framför deras mål med en hand i ansiktet som drar honom ner till isen eller när Jardeskog får slå på deras forward framför vårt mål 3 gånger någon minut senare.

  Vi vill väll alla ha det tufft och hårt men det där är väll inte hockey? När
  Man släpper de grejerna som kan vara skolboksexempel på utvisning i vanliga fall så blir det väldigt svårt att börja ta utvisningar sen.

  Sen tar de en utvisning på Zetterbwrg där han knackar på motståndarens klubba så att han Tappe den. Till och med Lyckner sa att den var löjlig.

  Nu är jag VIKare men för att visa min opartiskhet kan jag även ta upp situationen när Jardeskog och Olle Liss åkte ut i början på tredje. Jardeskog slår och slår mot Liss efter avblåsning som tillslut tappar hjälmen och båda åker plötsligt ut. Vad gjorde Liss? Bara för att det är slutspel ska man väll inte få slå ner motståndarna vid varje blockering?

  Väldigt konstigt att man har så vitt skilda regelböcker i samma sport beroende på vilken dag man spelar.

  Jag tycker att domarna var under all kritik igår och jag tycker att de band ris åt sin egna rygg första 10 minutrarna. Vad tycker ni?

  • Jan Malmberg skriver:

   Håller med Stefan vid första målet crosscheckade han en spelare i ryggslutet. Checkade upp Liss kommer ju från Leksand( j18 j20 och Leksand i hockey allsvenskan) och är ju dalmas hörs på dialekten. Stämmer en idiot som står och bankar Liss i nacken utan anledning inte konstigt att Liss fick ett våldsamt utbrott i utvisnings båset inkompetenta domare. Får man inte peta på en motståndares klubba(tappad,) ang. Lucas Zetterbergs utvisning. Byter alla dagar i veckan Lavoie mot Jardeskog blir förbannad varje match jag ser honom. Extrem skillnad är ju världens bästa back Niklas Lidström en gentleman som jag pratat med några gånger,som aldrig tacklade i princip (som är tillåtet)

 8. Jan Malmberg skriver:

  Björklöven har helt annan kvalitet på truppen ingen tvekan. Jardeskog kan dom skicka iväg förstör för laget med sina idiotiska utvisningar Säger som Paananen när han skällde ut spelarna vid timeouten
  Jag vill inte se nå mer!!! Det här var definitivt inte godkänd man skäms som VIKare. Behövs en sju helvetes uppryckning, 2-0 i matcher klarar dom aldrig av att vända. SHL 2024 jo jag tackar jag! utopi ! Är 22 år sedan högsta serien nu. ( man kan ju alltid DRÖMMA)

  • Optimist skriver:

   Jardeskog va ju den enda som stod upp och va rejäl i sitt spel, det behövs snarare mer sånt om vi ska klara av ett slutspel. Hutchings lyckades ju reta gallfeber på alla, och spelade allmänt fult. Det är såna spelare som gör att man går långt i ett slutspel, inte korgossar… När pannan sa: jag vill inte se det nå mer. Då prata han om den obefintliga backchecken. Jag tror vi kan vända och vinna det här!

   • Musse skriver:

    Håller med! Och som Söderström sa i tv, VIK förlorade det här för att de var för blöta.
    Skedung / Wikman är i hörnen, tar sig inte ens in i tekningscirklarna. From satt jag och funderade på om han ens var med. Det var många idag som visade att de inte är några slutspelslirare. Hoppas det blir bättre till nästa match. Slutspel är hårt, tufft och en annan regelbok.

  • Isak skriver:

   Wow du borde verkligen ta över Vik Hockey som tränare Jan då du verkar veta bäst för du pratat med Lidas uppenbarligen För det första, förra årets slutspel gnälldes det från många håll att Vik var inte tuffa eller fysiska, blev sönderbrutna av Bik redan i första kvartsfinalmatchen. Nu har Vik fått in en spelare i Jardeskog som är rejäl och tacklas och framförallt tar ingen skit. Ändå gnäller du på att han tar utvisningar, spelare inte schysst. Han var den enda i matchen som stod upp när Hutchings försökte psyka laget och domaren missade Hutchings slashing på Ryttar som ledde till bråket mellan Jardeskog och Liss. Liss bör måhända ta bort Jardeskog som ligger över Hutchings men att sedan dra av han hjälmen och trycka handsken i ansiktet är absolut inte heller enligt regelboken så båda ska ha utvisning. Rikta istället din kritik gentemot domaren som blunda mycket i Lövens fördel. Rikta också din kritik gentemot forwards/ Powerplay spelare som ej producerar något framåt än en spelare som faktiskt STÅR UPP för sitt lag och målvakt.
   Tack för mig

 9. Observant skriver:

  Skall vi va ärliga så blunda domaren för flera ut visningar på löven första tio. Bla hög klubba på Rahimi ,hakning på Skedung mm. Löven forwards gjorde som VIK behövt göra nämligen fullfölja tacklingar. Alldeles för mjukt i anfallsszon. Utvisningar fick vi med oss i andra halvan men då var det åter för mjukt. Så här är slutspelshockey och det behövs fler tuffingar i laget som vågar stå upp .Plus till Fjärdekedjan idag .Övriga kedjorna bättre.

 10. Gizzo skriver:

  Jag tycker du greppar efter halmstrån med att räkna chanser för i ärlighetens namn var vik aldrig ens nära. Löven dominerade ju totalt.