VIK kunde åter ej spela försvarsspel då AIK fick tre gratis poäng – dags att börja analysera även ledarskapet på allvar

 

Åter en ny plattmatch. Man kan visst förlora men inte på det här sättet – igen. AIK behövde bara ställa ut skridskorna och vänta på gåvor då VIK föll med med 1-4 hemma på onsdagskvällen.

Visst mötte man på pappret ett ganska bra lag och visst saknade VIK några namn, men så här får det bara inte se ut – så här ofta.

Kapten Fredrik Johansson var väldigt kritisk i TV och sa att AIK fick göra vad de ville och att det var under alla kritik. Bra att Fredrik var så ärlig.

VIK kom ut svagt direkt mot formsvagt AIK. Paananen sa efter första i TV att man måste vilja tävla på den här nivån…

Åter fullständigt genant försvarsspel både vid 0-1 och 0-2. Först sålde sig både Younan och Myrenberg vid Wahlströms mål. Sedan tittade Skedung, Jansson, Wikman och Eriksson bara puck vid Lindholms 0-2. Nytt totalhaveri utan puck! Hur kan det få ske?!

0-3 kom bakom en otajmad Myrenberg. 1-3 för omväxlings skull ett beslutsamt VIK-avslut av Benker. 1-4 sedan Åström blev uppkäkad flera gånger och det är ett stort steg mellan J20 och Allsvenskan. Även Hagman hade det tufft och poängkungen från J20 blir ofta lite väl låg och kroppshållningen och fastnar i trafiken.

Under all kritik speciellt i andra perioden. Spelarna verkar inte lyssna på Paananen. Många spelare har gått bakåt i utvecklingen. Myrenberg utan självförtroende, inte så konstigt efter en månad på bänken. Att man åter regredierar så här får en att undra över ledarskapet.

Har talat med några som spelar på hög nivå om VIK:s spel. Det kan låta så här i våra diskussioner:

”Tycker VIK saknar spelidé överhuvudtaget. De förlitar sig på att Benker och Bergman ska runda någon. Inte så att man ser något mönster i något. T.ex ”Vi vill ha pucken djupt och bygga på att vara stark längs sargen. Vi har tunga fw så de kommer bära frukt””.

”Saknar VIK-ledningen kanske förmågan att sätta ett spel? För ska vi vara ärliga, även 18/19 då VIK blev trea var ju 5-mot-5 inte bra heller. VIK hade då sinnessjukt PP och Ersson. Rent Corsi-mässigt var VIK då 8a-9a. Men hög PDO och sylvasst PP. Men VIK-ledningen är väl dock odödlig sen avancemanget från Ettan.”

Det är också märkligt att spelare som Younan och Bergman får precis hur många chanser som helst. Detta samtidigt som spelare som Lunsjö hålls tillbaka och i afton var plötsligt spännande backen Gustav Berglund till synes petad till läktaren.

Power play är nia i serien och det verkar inte finnas någon riktig idé. I spel 5-mot-5 är det bara Väsby som släppt in fler mål.

Det här var ”grässtrået som bröt kamelens rygg” att man på hemmaplan åter lät ett formsvagt motståndarlag bara komma hit och hämta hem tre poäng utan att behöva svettas.

Att det redan blivit så många rejäla haverier på kort tid och att så många spelare verkar ha gått bakåt får en att fundera vad som är fel. Att VIK åter i afton inte spelade försvarsspel (var det någon protest eller?) eller tävlade (Paananens ord i TV) var droppen som fick bägaren att rinna över. Vi måste börja analysera även ledarskapet mer på allvar.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1606336296
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1331697068851785729";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1331697068851785729";s:5:"pDate";s:19:"2020-11-25 20:31:37";}}";

15 Kommentarer

 1. Pelle

  Varför sätter man in juniorer när det fattas forwards och ställer av ordinarie backar för att dom är för många??varför inte testa dom överblivna backarna som forwards.dom har ju i alla fall allsvenskt tempo och hårdheten

 2. Marko

  Jag anser väl att Musse har bra saker i sin analys om att sova på saken trots mycket besvikelse. 3 viktiga gubbar borta vilket naturligtvis påverkar laget. Örjan har också en bra idé kring att ta in herr Strömberg som lite hjälp för pp. Vi kan naturligtvis ha olika åsikter om vad tränarteamet ska klara av men ibland kan det teamet behöva stöd av personer som sköter vissa detaljer som ex pp. Alla är nog överens om att det inte är alltför roliga tider nu utifrån pandemin och det finns ett extra energidränage som kan påverka prestationer på olika vis bla tränare och det är viktigt att ibland vara proaktiv med att skapa bättre förutsättningar för laget. Naturligtvis så finns det en ekonomisk aspekt på det hela också dvs att man inte kan ”täppa till” alla läckor men ibland lönar det sig att gå in tidigare för att förhindra att en del läckor uppstår. Så ett förslag är alltså att ta in Conny som stöd och möjligen något annat också som hjälper de befintliga spelarna och ledarna.

 3. PatrikH

  Jag såg inte hela matchen utan endast tredje perioden, men det räckte för att se att VIK inte är ett lag i harmoni. Det värsta tycker jag är att många spelare som tar en ledarroll är de som gör de grövsta missarna, undantaget Fredrik Johansson. Hur är det med självbilden? Kan det vara läge för en självrannsakan? Sedan gör dessa spelare också mycket bra, men de gör för många misstag, de är inte jämna och konsekventa. Jag får intrycket att ödmjukheten och självkritiken saknas, är det nonchalans? En ledare måste vara ett föredöme i sitt agerande på isen. Såg reprisen på de första målen, där en AIKare står i slottet och ropar på att få pucken i 5 sekunder för att därefter ostört sätta pucken i mål. Hur kan det vara möjligt??

  1. Peter

   @Patrik och då såg du med avstånd bästa perioden…. Redan första perioden kände jag inte igen laget.

 4. VIKarn

  Den största bristen i dagens VIK är enligt mig att vi inte har nån riktig ledare i laget.
  Visst kapten Fredrik Johansson i all ära, men är väl knappast så blodet isar sig i ådrorna när han blir irriterad.
  Min uppfattning är att sedan Lindh la grillorna på hyllan, har vi inte haft nån riktig ledare i laget, sen han slutade har VIK vart i en nedåtgående spiral, utom den säsong när vi hade Östman i laget.
  Det som saknas är en ledare, typ Joel Lundquist.
  Det behöver inte va den bästa spelaren, men en kille de andra lyssnar på,

 5. Robert jonsson

  Ett riktigt bottennapp där vi stundtals blev helt utspelade. I försvarszon var det allt som oftast hönsgård o den som sorterade ut bäst var rutinerade Niclas Lundgren. Här har Ivarsson ett stort jobb framöver med backarna. En bra defensiv är grunden till en bra offensiv. I övrigt visade JJ o Hagman stort krigarhjärta. Myrenberg kanske inte var optimal men utan honom hade matchen varit ”körd” redan efter andra perioden. Serien är dock tight om man bortser från lagen i toppen som är i en klass för sig. Så bara o knyta näven o komma igen.

 6. Musse

  Ibland ska man nog gå och sova på saken istället för att yttra sin besvikelse. Jag har nog aldrig läst så mycket skit här och framförallt på vlt resultatrapportering som ikväll. Har fullt förtroende för tränarna och Z. De kommer nog få ordning på det här attitydsproblemet. Glöm inte att Öhrn, Z och Hertzberg saknas. Tillkommer snart också Marklund och 1-2 nya forwards från värvarpotten. Då får vi äntligen lite konkurrens så forwards måste börja jobba för sin plats. In med pengar till potten är bästa lösningen om vi vill se bättre hockey.

  Min puckliga
  5 JJ
  4 Lundgren
  3 –
  2-
  1-

 7. Jan Malmberg

  VIK ett korplag med statister som skämmer ut VÄSTERÅS mot ett bottenlag från 🐰gnaget TACK🐵

 8. Jan Malmberg

  🗣VIK ett korplag med statister som skämmer ut VÄSTERÅS mot ett bottenlag från 🐰gnaget TACK🐵

 9. Örjan

  Något är riktigt fel i VIK
  Svajigt målvaktsspel dax att visa att VIK har en bra målvaktstränare som dom skryter om
  Tveksam att Pannanen och Ivarsson får bestämma allt om hur dom skall spela
  Får en kännsla av att Zetteberg lägger sig i det
  Har tänkt på en sak efter jag lyssnat på podden Hockeysnack och intervjun med Conny Strömberg när han berätta att Z sa till han när han vart värvad till VIK när dom låg i ettan
  Conny du bestämmer över power playet det har inte tränarna med att göra
  Stämmer det är det inte bra
  Och powerplayet VIK har idag vet varenda lag i allsvenskan hur det är
  Kanse skulle ” låna” Conny Strömberg från Sura och styra upp det ?
  VIK tränar ju dagtid och Sura på kvällarna
  Ikväll kom SURAS alla tre målen i power play
  Något som dom vart svaga i förut
  Värt att testa iaf
  Sen måste det göras något så talangerna stannar i VIK
  Tycker faktist Hagman var en av få som visade lite vilja ikväll
  Kanse dax att byta ut folk runt VIK tänker på sportchefen och han som rekryterar spelare till HG som jag tycker ”dissar” spelarna från både VIK och övriga länet så dom talanderna går till andra klubbar

 10. Gurkan63

  Har sakt det tidigare här bloggen. Daggs att ifrågasätta ledarskapet och många av spelarna vissa skulle redan lämnat vik inför denna säsong. Om spelarna protesterar på sitt sätt så är tränarna snart borta. För vin så gäller det att spela klart denna säsong och undvika nedre strecket. Lovar att nästa säsong så är många borta från vik.

 11. Massimo

  Nu är det dags att bänka Younan som gör sådana enkla misstag i match efter match. Nu måste dom visa vilket märke dom har på bröstet. Saknar både hjärta och hjärna. Är så besviken på mott VIK efter denna plattmatch.

 12. Sonken

  Många svängiga och märkliga prestationer/resultat i årets hockeyallsvenska egentligen bara 2 lag som varit jämna hittills.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto