VIK:s avsaknad av producerande topp-6-forwards kostade åter massor mot Vita Hästen och Södertälje ser ut att flabba hem femteplatsen

Paananens lag är i en djup spelmässig svacka och nu även bara en seger på de fem senaste. FOTO: RUNE ÅHLÉN

16 svar

 1. Miko skriver:

  Tyvärr har denna säsong till följd av alla skador och en dålig produktion av forwards prestationsmässigt inte levt upp till förväntningarna. Skulle man sluta femma så är det en placeringsmässigt godkänd säsong, men sett till prestationerna den senaste tiden så ligger man långt efter Timrå, Karlskoga och Södertälje. Laget har tyvärr blivit sämre ju närmare slutet av grundserien vi kommit. Till nästa säsong kommer inte lika många som förra säsongen att vara attraktiva för SHL vilket gör att man kan behålla merparten av de man vill behålla och spetsa med några nyförvärv. Tror nog spelare som Bergman, Benker, Örn och Hertzberg är revanschsugna inför nästa säsong att visa att det finns mer att plocka av. Men först skall slutspelsserien spelas klart, under kan ske.

 2. Knekten skriver:

  Nä, tröttnat nu. Känner inte igen VIK längre. Så länge VIK inte har råd att bygga ett lag som kan slåss om en SHL-plats är det ingen mening att lägga frustration på det här. Ses igen något år när laget börjar likna det man hade 2014/2015. Nu är man inte ens i närheten. Ajö!

 3. Alkemisten skriver:

  Det är bara att inse att VIK saknar kapacitet att nå SHL eller ens vara med i slutspurten för att nå dit.
  Eftersom det saknas finansielle muskler att köpa in spelare måste klubben byggas underifrån, då ställs vi inför nästa tragiska sanning/verklighet, det är en total avsaknad av riktlinjer, planer eller verksamhet för utveckling av ungdomspelare om vi tittar sportsligt. Alla ledare och spelare MÅSTE däremot årligen gå än den ena än den andra utbildning i värdegrundsbildande kurser, det finns riktlinjer för allt när det gäller det sociala utanför isen. Men det finns inte en rad skriven hur vi vill att våra ungdomar ska spela hockey dom dokument och riktlinjer som finns är kvar från Göran Lundbergs tid.
  VIK ungdom har 2 avlönade ungdomsansvariga, som tittar till ungdomslagen ett par gånger per år, väldigt utvecklande för lagen….
  VIK anordnar ett, ETT läger per år för sina ungdomar t o m Hallstahockey gör det.
  Dom flesta andra likvärdiga klubbar anordnar läger med inhyrda intruktörer varje skollov, VARJE.
  Några exempel, Charlottenberg, Åmål, HC bäcken, Kiruna AIF, Clemensnäs, Teg, Väsby, Falun och nu tog jag och skrev bara dom som ligger under VIK i seriesystemet.
  Hur inbillar vi oss att vi ska ta oss uppåt?!?!? VIK kommer aldrig ta sig högre upp om inte saker ändras däremot kommer vi får fram många personer som kan sitta på golvet och rulla apelsiner samtidigt som dom sjunger ”We shell over come”.

  • Vakna skriver:

   Alkemisten: Skrämmande det du skriver. Du verkar ha full insyn i verksamheten så jag tror på det du postar. Du redogör på punkt efter punkt för helt osannolika brister och misstag

   • VIKarn skriver:

    Hahaha, du är för skön ”vakna” 😁
    Det lyser igenom på samtliga dina inlägg,
    du har inte VIK hockey som favorit klubb.
    Men du är relativt underhållande, så fortsätt gärna kommentera här inne, du har blivit dagens höjdpunkt.

 4. Jan Malmberg skriver:

  Trött på att Paananen snackar om hur bra vik är innan matcher. Sedan släpper fram Ivarsson efter matcherna. Det är faktiskt han som är huvudtränare FEGT!

  • Gulsvart så klart skriver:

   Ja, mycket prat och liten verkstad när det gäller Paananen och sportchef Zetterberg. Hoppas det nu är slut med allt prat om hur bra VIK är på att utveckla spelare till SHL. Så otroligt trött på sportchef Zetterberg som sitter och klappar sig själv på bröstet när han lyckas signa spelare som enligt han själv också SHL klubbar var intresserade av men som valde VIK för att spelarna ifråga ville få den bästa personliga utvecklingen, USCH för självgoda sportchefer och tränare

   • Örjan skriver:

    Kunde inte skrivit bättre själv
    Så klockrent skrivet
    Huvudet på spiken
    Dax efter säsongen att börja ”städa”upp både i spelartruppen och i organisationen

  • VIKarn skriver:

   Gissar att du inte prenumererar på VLT.

 5. Kjell jansson skriver:

  Avsaknaden av forwards som gör mål både enkla och svåra är just nu stor i VIK ! Ser inte att denna trista trend skall vända nu och då blir avslutningen tuff och omöjlig för VIK ! Men visst större under har skett eller …………

 6. Vakna Z skriver:

  Sportchef Zätas lagbygge ett enda stort fiasko. Inga vinnarskallar hos spelarna och två fystränare som är totalt inkompetenta. Laget har bara blivit sämre och sämre ju längre säsongen gått, undantaget ungtupparna Myrenberg, Skedung, Wikman och någon till. Övriga helt enkelt bedrövliga

 7. Örjan skriver:

  Byt plats med Lill Z och Oskar Hagman
  Hagman tycker jag är ett orosmoment för motståndarna dom byten han får
  Två härliga ”proppar” idag
  Och töts stå framför mål och ta lite stryk

 8. Jelena skriver:

  Kanske är en fördel med fler bortamatcher med tanke på att det verkar vara dessa matcher VIK vinner?

 9. Jan Malmberg skriver:

  För mycket skit snack och ingen verkstad. Det är Vik idag
  Man skäms att vara vikare. Spela alla matcher på borta plan. Vik blir ju inte bättre hur mycket klacken än skriker. Nu lär de ju bli 2 hemma och 3 borta matcher GARANTERAT 🎈🎈🎈🎈dom 16 poäng vik hade är nu desutom minus målskillnad . Paananens toppning inför slutspelet är ett stort skämt. Har man ingen som kan få in pucken är det ju omöjligt att vinna matcher!!!

 10. Jack skriver:

  Håller med. Vik saknar det som topplagen Björklöven, MoDo och Timrå har dvs. 2-3 målskyttar som:
  1. Prickar mål
  2. Inte skjuter målvakten i magen
  3. Läser in sig på motståndarlagen målvakter (svaga sidor)
  4. Tränar skott (hårdhet, snabbhet och placering) i extra träningstid
  5. Är nöjda enbart om dom ”målat”
  Det är en kompetensfråga och tyvärr lever vik:s forwards inte upp till den.
  Bättre lycka nästa år och Zetterberg i ditt jobb som ansvarig sportchef.

 11. Gurkan63 skriver:

  Alla lag dras med skador/sjukdomar . Kan fan inte vara roligt att vara tränare i vik när spelarna helt enkelt skiter i att göra sitt jobb. Det finns mycket att ta lärdom av till nästa säsong. Sluta låna in skit av andra klubbar återgå till samma upplägg som gjorde vik bra. Man ska ha tur med dagens värvningar man har inga garantier för att dom ska lyckas i en ny klubb. Börja med att bänka spelare tidigare vissa åker idag bara runt runt och tittar på klockan slutta Gulli gulla och klapp på axen var mera tydliga till alla spelare vad som gäller bjuder du inte till blir det läktaren ett tag framöver .