Viktigaste segern på länge – på så många sätt – då VIK växlade upp som lag i Match 2 mot starka Björklöven efter klassaktioner av Svensson, Jardeskog & Karlsson & Co.

Ludvig Jardeskog var en gigant i Umeå i Match 2. Blev ju allt vassare i Västervik som nådde semi ifjol. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

7 svar

 1. Jan Malmberg skriver:

  Jag är jävligt glad att Jardeskog tog åt sig kritiken från Stefan och mej eller förhoppningsvis att han fattar att han förstör för laget när han tar idiotiska utvisningar. Såg matchen från 5e minuten i andra perioden pga hade ingen aning om att klockan skulle flyttas fram en timme.Perfekt när Logan Roe gjorde 0-1 när jag kom in i matchen. Alla normalt funtade vill väl inte ha 0-1 baken som i match Ett när Liss dunkade in 1-0. Tror jag läste på Lövens hemsida att Liss skadade handen i tredje perioden av en tackling och blir borta ett tag (perfekt) Varför var Lidas världens bästa back inte för att han spelade som Jardeskog normalt sett spelar i alla fall. Har aldrig sett Jardeskog så lugn som denna match,trodde inte att det var sant
  Tack Jardeskog det gjode du bra 😁

 2. Kalle skriver:

  Väldigt skön seger. Håller med ovanstående skribenter om vilken viktig pjäs jardeskog är. Har väldigt svårt att förstå dem som klagade på hur han spelade i fredags. Hur kan man ens yttra sig om det med vetskapen om hur det såg ut mot bik förra året. Ger mig fan på att samma personer klagade på viks mesiga spel förra året, och när det blev förlust i fredags klagade man på jardeskogs tuffa spel. Muppar..

  • Jeppe skriver:

   Hållet med fullt ut!! Jardeskog med förra måste ligga lite på gränsen för att det ska kunna gå vägen. Jansson och Gunnarsson är två som oxå behöver spela fysiskt. Perfekt balans igår från backarna, visa närvaro utan att det får över styr. Svenssons två minuter var ju dumma men det insåg han ju själv oxå.

   En grymt bra bortamatch och bundet man ju fram emot två hemma i borgen!! Skräcklunda eller Rock’n Roll lunda, man får säga vad man vill men det är något som Löven kommer få känna av imorgonkväll

 3. Musse skriver:

  Så skön och viktig seger. Jardeskog är lika viktig för VIK som Rahimi är för löven. (Otroligt att han inte åkte för fulsmällen på Lunis). Så veka hemmadomare de här matcherna. Vi får se om vårt publiktryck kan ge detsamma. Liss dampade ju i utvisningsbåset så det måste varit där han slog sönder handen.
  PP måste upp. PP1 spelar ju bra men Z skjuter ju inte trots massor med lägen, har lite svårt med att flytta fötterna. Ett mål så kommer självförtroendet förhoppningsvis. PP2 bedrövligt ren ut sagt. Främst dåliga passningar och slarv av Jansson och From. Där måste nya lösningar in.

 4. Vintermannen skriver:

  Jäklar vad skönt att ha Ludvig Jardeskog i laget, in ger mycket respekt och han är lugnt själv på isen, men övriga backar är ju också riktigt bra ikväll och stora och tunga att möta. Idag var det helt annat lag som kom ut på isen.
  Ludvig Jardeskog är så bra att ha och just för att plocka bort dryga Björklöven spelaren som kommer med efterslängar och gnäller.
  Nu tar vi två raka hemma segrar och bryter ner höstlöven. Bra kämpat idag VIK heja heja

 5. Observant skriver:

  Jan Malmberg måste slita sitt hår. Ingen utvisning på Jardeskog. Räckte bra med lite fear factor idag efter fredagens markeringar mot Liss och Huchings som fortsätter ge fula tjuvnyp och glappar med käften.

  • Matte skriver:

   Yes Observant, håller med, jag tänkte samma sak. Jobbigt för alla som inte förstår varför Jardeskog är såå viktig för att VIK ska kunna hävda sig när det blir slutspel. Förra året visade det sig tydligt vad vi saknade när vi mötte BIK… vilket också är anledningen till att Zäta plockat in en ”polis”.