Viktigt genrep för backarna mot Almtuna och Filip Björk får möta sina gamla kamrater

Vilka sista svar kommer Jocke Fagervall få ikväll?

På fredagskvällen kl. 18.00 (obs tiden!) har Västerås chans till revansch efter förlusten i försäsongspremiären då Filip Björk provspelade för VIK. Nu är dock Filip Björk klar för Almtuna resten av säsongen enligt egen Twitter.

Matchen blir viktig för att få ihop backparen inför premiären mot Tingsryd nästa vecka. Ett backpar blir Christoffer Björklund bredvid unge Fredrik Winge.

Tidigare har Björklund spelat med Per Helmersson. Fredrik Winge har tidigare fått istid i allsvenskan och har gjort ett gott jobb. Winge har inte någon skrämmande fysik men ett gott spelsinne som gör att Hedemorasonen sällan hamnar i nöd på isen. Björklund är mycket snabb och gjorde sex mål i power play förra säsongen. Men hittills har inte Borlängesonen direkt fått till det offensivt i VIK.

Andra backparet blir fyrtornen Stefan Warg och Jonas Emmerdahl. Emmerdahl har sett mycket bra ut på försäsongen och har glänst med några fina offensiva rajder. Warg har imponerat stort som defensivt ankare med pondus. Warg har även visat på förmåga att slå fina långpass, överraskande nog.

Tredje backparet blir Robin Nilsson och Andreas Lindh. Logisk sammansättning där Nilsson får chansen i det offensiva samtidigt som Lindh täcker bakåt. Nilsson har ett ruggigt bra skott men senast fick Marcus Söderkvist mycket istid på blå i power play. Hoppas att VIK-tränarna ger Nilsson chansen ordentligt i power play nu och får lika mycket förtroende som Söderkvist fick senast.

Framåt blir det ytterligare en chans för viktige andrecentern Marcus Eriksson att få komma in i det allsvenska tempot. Det är viktigt att ”Lill-Firsov” snabbt kommer in i tempot för att kunna utnyttja den väldiga offensiva potentialen.

Almtuna var inte nöjda senast mot Bofors och hoppas på bättring. Almtunas skadelista utökades mot BIK Karlskoga då Victor Aronsson fick sig en smäll och vilar mot Västerås. Tidigare saknas även Joachim Gellerstedt, Fredrik Sandgren, Victor Rollin-Carlsson, Magnus Eriksson och Arvid Sund. Det gör att man med provspelande Filip Björk har sex backar, skriver almtuna.com.