Lundbohm kan bli kvar i Finland och Blidstrand som väntat utlånad till Kallinge

Ricard Blidstrand lämnar VIK och kan få sällskap av Dave Lundbohm. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Sent på torsdagskvällen lyckades comebackande Kevin Johansson på VLT få fatt i nyheterna att TuTo vill behålla Dave Lundbohm under resten av säsongen. Det brukar kunna bli lite drag då hungrige Kevin håller i trådarna.

– Jag har bett Niklas Johansson om ett bud på vad det krävs för att vi ska kunna behålla honom här, säger Juhani Tamminen till VLT.se.

Lite svår situation att värdera. Om man blir av med den största delen av Lundbohms lön borde det finnas riktigt bra med pengar för att värva nödvändig spetskompetens. Man hade ju faktiskt innan detta kom fram gjort klart hade man tänkte värva en back och en center. Hur blir det nu om Lundbohm lämnar? Tre nya spelare?

Centralen vet att VIK tidigare har tittat på en riktigt vass ytter från AHL/NCAA. Kanske skulle denne lille dynamo bli aktuell igen. En spelare som känns hetare än Lundbohm på pappret och som haft ett kontrakt från VIK liggande framför sig i våras.

Troligen vill dock TuTo inte betala hela Lundbohms lön, eftersom Juhani Tamminen säger att det är en förhandling med VIK. Eller så befarar Tamminen att VIK verkligen vill behålla Lundbohm nu trots allt.

Spännande transferhelg väntar…

***

Som Centralen befarat blev det Ricard Blidstrand som fick se sig lånas ut till Kallinge. Det är nog två orsaker till det; först har inte direkt Blidstrand glänst varken med puck eller med något speciellt fysiskt spel. Dock syns att 20-åringen har bra spänst och rörelseschema. I framtiden kan Blidstrand bli en god defensiv back i allsvenskan om AIK-produkten kan förbättra teknik, snabbhet och spela tuffare med sin stora kropp.

Det innebär faktiskt att VIK för stunden bara har fem friska backar (om nu inte Andreas Lindhs ljumske är bättre sedan igår).

Till premiären har man bara sex friska backar om Lindh kommer tillbaka. Att Niklas Johansson trots detta skeppar Blidstrand till Kallinge bör betyda att man mer eller mindre har klart med en ny back.

Som sagt, ytterst spännade transferhelg kommer…

4 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Höftskott: Intressant tanke och en budgetlösning. Vore ju kanon att få in Frycklund i laget. Men många verkar ha glömt att Söderkvist är som bäst som energiytter i en fjärdekedja utan offensiva krav, annars är det en begränsad spelare. I den rollen var han av allsvenskans bästa rollspelare i mina ögon. Men det börjar bli några år sedan nu.

  gurkAn, Thomas E: Ja, det är händelserikt. Tur att stämningen i laget verkar vara så bra, de klarar nog lite omvälvningar. Men det gäller ju att de nya som kommer in skapligt passar in i gruppen.

 2. Thomas E skriver:

  …hoppas att det mynnar ut i det bästa för klubben och inte skapar oreda i leden så nära inpå säsongsstart.

 3. gurkAn skriver:

  Alltid nya turer med VIK, alltid händer det något…

 4. Höftskott skriver:

  Tror och hoppas att Söderkvist får spela back i fortsättningen och att Fryklund får istid och spela på hans plats i 4:e linan (med Jonsson och Mårtensson).