Vilket lag tar över den allsvenska ledartröjan & viktiga spelare att få behålla för en seriös elitsatsning 13/14

Tänk om VIK kunde få behålla Warg, Björklund och Emmerdahl på backsidan. Då skulle framtiden se mycket ljus ut.

2012-13 var säsongen då VIK spelmässigt var riktigt nära att nå elitseriedrömmen. Med några få fler skickliga offensiva spjutspetsar kunde VIK mycket väl slagit Örebro (0-1 hemma) och Leksand x 2. Fagervall menade att VIK var bättre än Leksand i fyra av dessa sex perioder…

På tal om Fagervall är det en tränare som verkar få ut det mesta ur Gulsvart. Fagervall har haft ansvar för backarna och där har de flesta gjort sina livs säsonger i karriären. Känns oerhört skönt att Fagervall blir kvar minst en säsong till. Box play har dessutom varit elitseriemässigt under Fagervall.

Det har ryktats om att andretränaren Jens Hellgren kan komma att lämna. Hellgren har haft hand om forwards och power play och här har inte VIK varit lika framgångsrika.

Kanske skulle ny röst med stort offensivt kunnande kliva in och lyfta VIK:s offensiv plus att man får in några snabba och vassa forwards.

Kanske en gammal tränarkollega till Fagervall, gamla Björklövenlegenden Alex Belavskis? Det var ju sannerligen en lirare som numera coachar i den ryska juniorligan MHL.

Fagervall och Beliavskis delade på ledarskapet 2006-07 i Björklöven då laget gick till kvalserien.

***

Tänk om VIK kunde få behålla Stefan Warg, Jonas Emmerdahl och Christoffer Björklund på backplats. Dessa tillsammans med Per Helmersson och Andreas Lindh skulle åter göra VIK:s backsida till Allsvenskans kanske bästa.

Att man får behålla Lasse Johansson är väl antagligen en utopi. Tänk om man kunde öronmärka pengar för att satsa på för att få Lasse kvar. Skulle så bli fallet har VIK en god chans att förverkliga elitseriedrömmen nästa säsong om även ovanstående backar blir kvar.

***

Men även om backarna blir kvar men Lasse drar kan nog suveräne sportchefen Niklas Johansson hitta någon bra ersättare, även om det nog är omöjligt att hitta en målvakt som efter 49 matcher har 1,88 insläppta/match och 93,7 i räddningsprocent. Det är ofattbart bra siffror.

Lasse måste hyllas ordentligt för en av bästa idrottsprestationerna i ett lag under säsong genom alla tider i Västeråsidrotten .

***

På forwardssidan vore det guld att få behålla Matt Forntaro, sätta ett “C” bröstet och värva in två riktiga snabba och spelskickliga skyttar att sätta på varsin sida om Matt. Men frågan är om inte familjen Fornataro tittar på hus i Nordamerika? Men huset kanske kan stå någon säsong?

Den andra stora byggstenen framåt är givetvis Mikael Frycklund som har allt för att lyckats som toppcenter i Allsvenskan. Frycklund behöver också få någon riktigt bra lekkamrat vid sin sida med en förhoppningsvis allt bättre Marcus Eriksson som tredjelänk i andrakedjan.

***

Spännande transfertider väntar. Intressant att det varit så oerhört tyst om VIK:s trupp gällande transfers. Kanske för att som Fagervall glädjande sa att många spelare blir kvar i VIK….

***

Säsongen 2013-14 kommer dessutom inte innehålla två lag som har mycket större spelarbudget än övriga. Timrå kommer få minska sin lönekostnad från 30 miljoner till 10-12 miljoner, Rögle är alltid Rögle men är väl lite stukade efter denna säsong.

Djurgården, Södertälje och Malmö kommer satsa bra men inga gigantiska löner troligen som Örebro och definitivt inget som Leksand. Karlskoga finns alltid med trots små resurser. Mora, Oskarshamn och Björklöven är dark horses…

Känns lite som man tappat en Lance Armstrong och en Alexander Karelin ur det allsvenska startfältet. Vem ska ta över ledartröjen nu?

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"317752197490282496";s:5:"pDate";s:19:"2013-03-29 22:36:42";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:66:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/02/stefan-warg.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Tåbbä

    Tror och hoppas att Helmer gjort sin sista säsong, Lindh lär få agera 6e 7e back.

Tweets

Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@Kingqvist @VIKFanCentral Devaux tränade ju golfsving på en spelare som inte var beredd, misslyckades med det oxså!… https://t.co/yNfXRNPBpB

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral I ärlighetens namn måste VIK ha en ledning som är SHL-mässig också. Ledningen skall tala om vilken h… https://t.co/Z4QOf9jWqL

SvaraRetweetFavorit
Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@VIKFanCentral Största misstaget var nog att gå ut med att det var en SHL satsning, när har VIK lyckats under press… https://t.co/2ck6tMkCep

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto