Snygg upphämtning av Västerås i Örebro gav kanske Rödvitt ett litet hack i partyskivan

Lundbohm visade sin klass för sent i denna kvalserie i en betydelslös match… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det är märkliga tider just nu. Gulsvart tvingades idag spela en hockeymatch i ett elitseriepartande Örebro.

VIK lyckades också hämta upp ett 1-4-underläge till 4-4 i sista perioden då Dave Lundbohm visade vad han kan göra då han får lite tid och utrymme. Dock föll VIK efter straffar trots att man gjorde ett antal fina försök. Partyglade Stefan Gråhns fick sista ordet i straffläggningen.

Poängen kan bli värdefull om Leksand på något sätt skulle få problem med elitlicensen, vilket dock alla leksingar bedyrar är lika omöjligt som en snöbolls chans i det brinnande helvetet.

Inför matchen mot Timrå borta nu är det tre poäng upp till Sundsvallslaget. Seger där och VIK kan säkra tredjeplatsen hemma mot Rögle och viss nerv skulle kanske kunna skapas och därmed skulle publik kunna lockas till den matchen. Eller finns det inget annat grepp man kan ta för att locka folk? Lova att presentera ett nyförvärv eller någon kontraktsförlängning med exempelvis Fornataro?

Dave Lundbohm visade klassen med två fina mål i sista perioden. Amerikanen har verkligen målsinne, skott och teknik men i tidigare skarpa matcher har Lundbohm inte haft tillräcklig fart och fysik att skapa sig eget utrymme åt sig själv och andra. Frågan är hur VIK-ledningen värderar amerikanen som enligt uppgift är mycket dyr i drift…

VIK-ledningen värderar nog även Mark Santorelli och Eric Johansson noga inför nästa säsongen. Annars känns det som det är glasklart att man borde försöka behålla resten.

Vi får hoppas att firandet i både Örebro och Leksand ger VIK tändvätska till nästa säsong. Trots allt var VIK ganska nära denna gång trots väldigt mycket mindre löneslantar än Örebro & Leksand. Med ett aningen bättre lag kan det vara VIK som firar en mycket trevlig påsk 2014…

Västerås tre stjärnor:

1. Marcus Söderkvist – Arbetade hårt och satte tre poäng och var +4. Som sagt – Söderkvist gör sin klart bästa säsong i karriären. Fagervalleffekten?

2. Dave Lundbohm – Två riktiga klassavslut i sista perioden som få spelare mäktar med. Synd att det kom för sent i en troligtvis betydelselös match.

3. Andreas Lindh – Var mycket stabil i par med Söderkvist och noterades för +3.

4 svar

 1. Lasse skriver:

  Örebro spelade på nöjt-firande halvfart med FEM juniorer så…starkt av VIK, njaee inte riktigt va!?

 2. PatrikH skriver:

  Laget ska ha en stor eloge för att de inte vek ned sig och fortsatte att kämpa för sin heder med 1-4 underläge. Starkt coachat att våga ta målvakt också. När tog VIK upp ett tremålsunderläge i sista perioden senast?? Jag tycker också laget ska ge allt för att ta tredjeplatsen med tanke på de oegentligheter som förekommit mellan LIF och Leksandskommun. Det kommer ju upp rättsprocesser på detta där utfallet inte är klart, så vem vet vad som kan hända?

 3. Mikael Norén skriver:

  BJ, har du källor på det eller är det spekulationer?

 4. BJ skriver:

  Den bistra sanningen är ju att dom enda man vill ha kvar kommer sticka.