Björklöven ser ut att krydda upp Allsvenskan efter seger mot Tingsryd inför 5300

Stefan Andersson är på väg att skjuta Björklöven till Allsvenskan.

Sympatiske ex-VIK:aren Stefan Andersson gjorde två poäng när Björklöven besegrade Tingsryd hemma med 5-2 inför dryga 5300 åskådare. En imponerande publiksiffra och Löven kommer med största sannolikhet kompensera lite för publiktappet då Örebro och Leksand lämnar. Två matcher kvar och Löven har fem poäng till godo mot trean Tingsryd.

Andersson hamnade tidigt i Mats Waltins frysbox ifjol och blev enligt uppgifter rejält utskälld av Waltin vid misstag i power play. En stor skillnad mot Fagervall som istället har lyft självförtroendet hos VIK:s backar.

Stefan Andersson ligger tvåa i backarnas poängliga i kvalserien och skuggar en annan känd ex-VIK:are, Vita Hästens Ola Svanberg. Svanberg hade en turbulent tid i VIK men är nu kanske på väg att lyfta Hästen till Allsvenskan.

Att VIK eventuellt skulle slippa Tingsryd vore på gränsen till fantastiskt. TAIF är faktiskt nog det lag som VIK haft svårast mot de senaste åren. Likt Almtuna förr kan Tingsryd totalt förstöra rytmen i matcher och ofta segra ur den planlösa gröthockeyn som av någon anledning uppstår.

Centralen hoppas på att Vita Hästen gör Björklöven sällskap till Allsvenskan. Men hur skulle det kännas för Marcus Eriksson att möta sin moderklubb som han tidigare försökt få upp i Allsvenskan många gånger?