Silly Season: Intressanta lediga spelare i Almtuna, Mora, Leksand och Karlskrona med flera

7 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Johannes, tack för mycket tänkvärda åsikter. VIK har ju ett litet överflöd av brunkare just nu. Och ska laget ta nästa steg kommer det krävas att alla fyra kedjor kan bidra lite offensivt. Mårten har ju förbättrat sig avsevärt och är inte lastgammal, 24 år. Man brukar ju säga att spelar är som bäst mellan 25-30 år och då vore det synd att kasta bort alla utvecklingsår då Mårten är på väg in i sin prime.

  Sedan handlar allt om ekonomi och Mårten är extremt billig i drift, vilket gör att man sparar pengar där som man kan lägga på ex Fornataro. Håller också med dig om att Bacon inte känns som en topp-6-forward nästa år.

  Bonzon, håller med angående att en nye förstalina behövs. Det ska bli ytterst spännande vilken ny Broc Little NJ kan hitta. NJ har ju levererat offensiva kanoner varje säsong hittills..

  Mange, Dc håller med att Mårten bör få vara kvar. Han är ju på väg uppåt, men att han ökar disciplinen, inte hoppar inte från båset.

 2. Johannes skriver:

  Håller självklart med om att Mårten har utvecklats, men han tillför direkt inget för det. Inga målchanser. Han ska vara en jobbig jäkel som tacklas och är fysisk, vilket inte sker så ofta. Tacklas han så är det på en spelare som ej har puck samt är långt från händelsernas centrum. Har egentligen inget emot om han blir kvar, publikfavorit och har stort hjärta. Diggar han som person också. Men skulle han dra är det helt lugnt för min del. Han har sjunkit i mitt förtroende en hel del när han hoppade in från båset mot LIF, samt kastade handskarna mot Nyllet. Hade typ Wessner gjort detta mot Fornataro hade det blivit ett jäkla liv, men nu är det Mårten, och det är ju ”lugnt” i mångas ögon enbart för det är just han. Känsligt ämne att diskutera självklart, men det är min åsikt, respekterar alla som vill ha kvar han också, men jag har inget emot om han lämnar. Messy är den perfekta brunkliraren och är en av mina personliga favoriter. Ger 110% varje match och blir gladast efter varje mål.

  En spelare som jag anser måste lämna är dock Bacon. Han känns gammal och trött, och ska man vara en toppkedjespelare ska man göra det lilla extra, vilket han aldrig gör. Satan vilka lägen han bränner. Ersätt gärna han med någon yngre spelare med utvecklingspotential. Bacon gör mycket bra, men ska man satsa mot högre mål bör utfyllnadslirare som han ryka, tyvärr.

 3. Bonzon skriver:

  På forwardsidan behövs det en hel ny förstalina (är Fornataro kvar tar han centerplatsen här)I andralinan finns det plats för Bacon, NY , Leisenring i tredjelinan hittar vi Frycklund, Eriksson, Marklund (om han blir kvar) och så en fjärdelina med Söderkvist, Berg och Kimby. Extra forwards: Weiskog, Jonsson
  Backar: Warg, Lindh, Björklund, Emmerdahl, Helmersson
  (man sparkar inte lagkaptenen även om han sprider puckar ibland). Gärna Heed också som jag tycker mognat en del, men behöver för sin egen skull ett år till i AS. Sen kompletterar vi med två backar utifrån.

 4. Dc skriver:

  Självklart ska Mårtensson vara kvar. Inget snack! Bort med E Johansson och möjligtvis Santorelli och Kimby, men i övrigt vill jag ha de flesta kvar plus några amerikanare. Warg måste vi ha kvar.
  Intressant nästa säsong helt klart 🙂

 5. mange skriver:

  VIKtor Mårtensson var bäst på plan mot Leksand…. han bidrar ju jättemycket och har lyft sig denna sesong. En klasslirare som visar stort hjärta…VIKtor måste vara kvar, SKÄRPNING Johannes

 6. Johannes skriver:

  Lasse och Matt tog jag inte ens med kom jag på nu, mest för att det känns orealistiskt att de blir kvar. Lika orealistiskt som Arlbrandt, Olausson, Fleury, Little, Karlsson… 😉

 7. Johannes skriver:

  Tycker absolut VIK ska titta på namn från allsvenskan. Hermansson vore ett drömförvärv, medan jag tror Hurtubise som du säger kan bli en ny Lundbohm. Där kan man hitta en bättre jänkare i AHL eller NCAA exempelvis. Jesper Jensen från KHK kan även vara värd att testa, han skulle göra det bra i ett lag som inte tillhör botten.

  I övrigt vill jag att Bacon, E Johansson, Kimby, Kinis, Lundbohm och Mårten söker sig till nya klubbar. De har enbart agerat utfyllnadsspelare i år och lär inte producera bättre kommande säsong. Även om Mårten är en skön lirare så gör han faktiskt inte så värst mycket nytta om man ska vara kritisk. Klart han utvecklat sitt spel, men någon nytta gör han inte för det, och tar onödiga utvisningar ständigt. Messy axlar brunkarrollen i VIK med bravur, likaså Berg.

  Emmerdahl, Warg och Björka är extremt viktiga att behålla, som du tidigare påpekat. Bland forwardsen som inte har kontrakt inför nästa är det viktigt att skriva på nytt med Brady, Sam och Slangen. Resten (Frycklund, Eriksson, Messy och Weiskog) verkar redan ha kontrakt vilket är viktigt. Lägg sedan offensivt på ett gäng poängstarka jänkare i rätt ålder (ej över 30..) som ersätter E Johansson, Dave och möjligen Santo så ser det lovande ut. Santo får gärna vara kvar, rätt ålder och ser sparkapital i honom, men gråter å andra sidan inte blod om han sticker.

  Sista som ska in är en offensiv back, a’la Kapstad. Oerhört viktigt att hitta en bra sådan som kan styra i PP, kryllar av dessa i AHL. Heed har varit en stor besvikelse offensivt i slutet på säsongen.

  Nästa säsong kan VIK på allvar vara med och fightas i toppen när ÖHK och LIF lämnat. Vill gärna höra en hög målsättning av ledningen. Långt inlägg det blev, men sjukt intressant med silly. Eliteprospects blir beroendeframkallande såhär års.