Wikman & nya Zätakedjan lite för ensamma då VIK:s försvar åter var suspekt mot mer fysiskt redo och väldigt skickligt Karlskoga

William Wikman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

11 Responses

 1. Bozo skriver:

  Z har än så länge misslyckats som helhet med värvningarna denna säsong (om man nu inte vill skylla allt på Paananen). Då kanske man inte vill slänga mer färska pengar efter dåligt använda pengar denna säsong. Utmaningen är att flera sitter på tvåårskontrakt, så man är illa tvungen att få igång dom.

  Topp2 tror aldrig har funnits realistisk i planer eller lagets egna förväntningar (däremot förhoppningar). 5:e plats tror jag man satt som klart godkänt. Viktigt ändå att komma minst 5:a och sedan hota rejält i slutet. Då får man en känsla att klubben har etablerat sig ochbjan leverera, vilket kan ge fortsätta satsningar kommande år.

  Viktigt att publiken fortsatt ställer upp då det annars saknas underlag för en ny hall på HA-nivå. Med ett snitt under 3000 trots minst 5:e plats kommer det dröja länge innan planer på ny arena realiseras.

 2. Kjell kansson skriver:

  2 ribbträffar ikväll för VIK så det är små marginaler och dessutom spikade inte Kruse igen kassen mot ett starkt BIK ! Synd som fan att BIK fick första målet ! Visst skulle det vara nice med en ny skicklig center till 2:a linan men då måste det fram kosing , vi lever på hoppet att det händer saker framöver !

 3. Ben Perreault skriver:

  Mikael, följer alltid din intressanta blogg och dina insiktsfulla analyser, men just nu tycker jag att du fastnat i en forwardsproblematik som jag inte riktigt håller med om. Vik har fyra riktigt starka kedjeformationer. Det är backsidan som inte håller. Man är inte tillräckligt skickliga för att skapa snabba spelvändningar och man är skakiga och lättstressade defensivt. Nilsson är duktig i spelet utan puck, men livsfarlig och lättstressad i uppspelen. 2-0-målet är en pinsam indianare, när han bara hade kunnat slå sarg ut. Hassel är ännu värre. Håller varken defensivt eller i puckhantering. Två indianare idag och drar på sig utvisningar när han inte hinner med. Källström tar felbeslut hela tiden vid offensiva blå och spelar konsekvent pucken efter sargen istället för att lägga den på mål. Vi har just nu bara fyra bra backar. Dock imponerad av Ehrnbergs spel.

  • Bozo skriver:

   Märks direkt oxå i spelet att Leduc av förklarliga skäl inte är 100%.

  • Mikael Norén skriver:

   Tack Ben Perreault! Visst kan saker bli bättre även på backsidan, men både baserat på insatser i år och tidigare säsonger tror jag den kommer växa över tid. August Nilsson var olycklig idag men har växt på sistone. Jansson och Leduc är bra PP-backar och topp-4 med Younan, Leduc, Jansson och trumvirvel Ehrnberg/Nilsson tror jag ändå på över tid. Källström, Hassel och De la Rose är ändå okey breddbackar 6-7-8 i min värld, även om såklart det bästa vore att spetsa även här. Plus att det vore sundare med några yngre som tryckte på underifrån.

   Dock med bara 13 forwards i truppen tror jag det klart största behoven är där. Tycker ändå att Hertz, Benker, Kalin i viss mån Lunsjö och Skedung inte levt upp till de höga kraven än så länge. Det tillsammans med det låga antalet forwards rent numerärt är behoven på forwardssidan störst i min värld, även här baserat på årets insatser och tidigare år. Man såg ju tex i tredje perioden hur klent VIK var framåt idag med bara fyra skott på mål.

   Allt ovan baserat på att man siktar högt på topp-2 såklart.

 4. Bozo skriver:

  Skulle vara synd om sponsorerna slänger in handuken så fort det finns problem. Kan man inte genomföra en insamling eller är man så rädd att signalera att man saknar en center. Tycker man inte behöver vara det då FJ nog spelar det motvilligt just nu.

 5. Bäckman skriver:

  Håller med Pelle gällande timeouterna. VIK-tränarna borde ta fler sådana. Dem finns där, gratis som en del av spelet, och dem borde nyttjas mer.

 6. Bozo skriver:

  Det kan inte vara en slump att spelet inte fungerar på hemmais. Det är inte samma mindset som borta och ödmjukheten saknas och lite för offensivt i början av matcherna vilket sedan leder till mål i baken och rullgardin resten av matchen. VIK otroligt säkra i ledning och så uppgivna i underläge. Speciellt nya spelarna tappar vid underläge.

 7. Bäckman skriver:

  En bra summering av matchen och ”läget” i VIK tycker jag. Bergman – Öhrn – Zetterberg känns bra, och kommer att bli en naturlig 1:a femma. Tyckte mig också se Öhrn växa lite tillsammans med sina kedjekamrater, och jag tror att alla dem tillsammans kommer att växa ytterligare.

 8. Gurkan63 skriver:

  Bättre över tid märkliga ord ? Zäta den stora frälsaren? Nä tror inte det , inte över tid heller. Vist kan jag ta en förlust, men jag börjar se ett tidigt mönster 2 raka vinster följs upp av en förlust så har det sätt ut under säsongen se mönstret. Det är mycket kvar och mycket kan hända åt båda hållen, antingen upp eller ner. Håglöshet ser jag hos spelarna soppatorsk eller Vad? Och när vik förlorar Så blir det med stora siffror och tvärtom vid vinst ett mönster eller vad ? Vi vill alla se ett vinande vik helst med 10-0 varje match men så blir det inte. Min tidiga a analys är att just nu är det svajigt i vik kanske kan det bli lite bättre???

 9. Pelle skriver:

  Skulle tagit en time out i 2 perioden.stor oreda och helt utspelade .hade karlskoga legat under hade dom kört över någon i v.ås för att få laget ur balans..tyvärr sakna jag en retsticka i västerås idag som har kunnat förändrat matchbilden