Zenaste inför Karlskoga & scout om Zach Palmquist som är ny i Björklöven

Jimmie Jansson fick sista ordet mot Karlskoga. ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På lördagseftermiddagen gör Lukas Zetterberg comeback hemma mot topplaget Karlskoga. VIK har fem raka segrar mot Karlskoga (sju raka om vi räknar med två träningsmatcher i höstas).

Senast i Karlskoga gjorde VIK troligen sin bästa match för säsongen. VIK har passat BIK illa på sistone. Paananens gäng har hittat alltmer rätt och bitarna har börjat falla på plats med fyra segrar på de fem senaste matcherna.

Med Lukas Zetterberg kommer målskyttet förbättras, och där har behoven varit stora i PP. Detta för just en sådan tung distansskytt som Zäta Jr. Kedjorna har sett ut precis som bloggen trodde, enligt VLT.se:

 • Zetterberg – Öhrn – Bergman
 • Tessier – F. Johansson – Hertzberg
 • Benker – Skedung – Wikman
 • Lunsjö – Kalin – Eriksson/J. Johansson

PP 1: Leduc, Zetterberg, Öhrn, Benker och Bergman.
PP 2: Jansson, Tessier, Freddan, Skedung och Hertzberg.

Tessier har alltså fått flytta in i PP2 och det är inte fel att få in en högerskytt där.

***

De skiljer just nu fyra poäng upp till Karlskoga på tredjeplatsen. Lite av en tidig sexpoängsmatch i topp-2-kampen.

Det är viktigt att vinna mot just BIK eftersom värmlänningarna skrämmer slag, med mera, på de lite sämre lagen och tappar sällan poäng i sådana matcher. En styrka i sig värmlänningarna alltid haft.

***

Storsatsande Björklöven har landat även AHL-backen Zach Palmquist, 28. Palmquist har nästan identiskt poängsnitt i AHL (0,29) jämfört med VIK:s succéback Jerome Leduc (0,27). Återstår att se om Palmquist kan bli lika lyckosam.

– Jag trodde verkligen han skulle hamna i SHL efter att jag hörde vad han tjänar, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Vad jag hörde var priset cirka 80 000 Euro netto för resten av säsongen nu, vilket motsvarar mer än 100 000 Euro netto för en hel säsong. Sedan är ju frågan huruvida Löven fick ner den summan.

– Riktigt bra fotarbete. Bra ”puckmover” – bra med pucken och på att spela runt den. Besitter en del förmåga att göra poäng i PP.

– Inte särskilt stark, övermatchades mellan varven i det fysiska spelet i AHL. En back som kan användas i alla situationer, men bra motståndare avslöjade ibland defensiva brister.

– En intressant spelare för Europa, säger scouten till sist.

***

Intressant med priset. Enligt bloggens uppgifter var Jerome Leducs löneanspråk cirka 42 000 Euro netto för en hel säsong och man förstår än mer vilket fynd Zäta gjorde där…

5 svar

 1. Pelle skriver:

  Vet du Mikael vad BIK:s senaste nyförvärv håller för klass i dagens läge? Är han bara en föredetting eller kan det vara en rejäl förstärkning?

  • Mikael Norén skriver:

   Vet ej tyvärr och hinner inte fråga mina källor. Men vi får väl la se i eftermiddag 😎

 2. Gizzo skriver:

  Nu är det ju Kenttä som värvat och han har inte lagt dessa pengar. Nu är det ju inte ens löven som gått in med pengar utan dessa värvningar har finansierats av bidrag från företag i regionen.

  • Bozo skriver:

   Vad spelar det för roll hur finansieringen gått till? Det är ju bara trams med begrepp. I folkmun är spelarbudgeten vad laget har i lön inklusive alla tillägg/upplägg och oavsett finansiering. Men visst kan det vara så att samtliga spelare lirar gratis i Löven bara för att få vara med i Team Kenttä.
   Sedan gällande Lövens budget så verkar det enbart Löven-supportrar som tar upp detta, är dom oroliga mån tro.

 3. Bozo skriver:

  Lövens spelarbudget börjar mer och mer närma sig Oskarshamns. Med tanke på hur Oskarshamn har gödslat vid sidan av så kommer inte ens deras lag leda på pappret vid kval mot ett HA-lag. Även om det inte blir Löven så har ju något lag kommit före Galactico-Löven.