Williams om drömmålet i Malmö och nycklar framöver: ”Vi måste vara tålmodiga i defensiven och blir bättre på att döda matcher”

Jeremy fyller 30 år den 26:e januari, samma dag som självaste Wayne Gretzky fyller. Och visst finns det mycket som är ”Great” även i Jeremys spel! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick byta några ord med succéliraren Jeremy Williams. 29-åringen (fyller 30 om två veckor) har gjort 19 mål hittills varav i princip alla varit kanonskott eller tekniska nummer…

Jeremy, berätta för oss om det fantastiska målet med Mitell senast mot Malmö! Ni gjorde något liknande i Umeå mot Björklöven senast…

– Mitell tycks finna mig i det området ganska fint. När pucken går från back till back hela vägen över blå verkar det öppna upp en ”söm” till mig (”open up that seam”). Thomas gjorde en snabb kanonpass och jag var bara tvungen att se till att jag träffade mål, säger den ödmjuke storskytten.

Vad var din känsla om den viktiga matchen i Malmö?

– Vi var mycket laddade innan matchen. Det var en viktig match match för tabellen och vi visste att de skulle komma ut snabbt och aggressivt. Vi gjorde några misstag tidigt och några sent i matchen, men totalt sett tycker jag att vi spelade mycket bra mot deras mycket offensiva lag, säger Jeremy om 3-2-segern i Malmö senast.

Under senaste intervjun pratade du om att hålla benen starka som en nyckel för ditt spel och skridskoåkning. Vad har du lärt dig så här långt nu när du nu inte spelar 28 minuter per match som i Tyskland?

– Jag har kommit på att nyckeln är att få in extra träning när vi har tid. Vi kör såklart lagträning och vi har en jättebra fysisk tränare här. Jag tycker om då jag kan testcykla direkt efter match, det hjälper mycket med mina ben. En extra 20-45 minuter benträning beroende på dagen verkar hjälpa så att mina ben känns fräscha. Men varje spelare är olika och detta är det som verkar fungera för mig, menar Jeremy.

Du har fantastiska elva mål på de senaste 13 matcherna. Vad är nyckeln för att du lyckats så bra på sistone?

– Jag tycker att vårt lagspel har blivit starkare. Varje kedja är bekväm i sina roller och spelar tillsammans. För mig handlar det om att jag fått skottlägen och att jag hittat olika sätt att göra mål, det här hjälpt mycket. När man spelar med Luca (Caputi) kan vi göra mål på olika sätt. Han är stor och stark runt målet, så att det skapar utrymme för mig och gör det svårt för försvararna, säger Jeremy.

Jeremy hyllar Luca Caputi för att han skapar ytor på isen. Kanske har Luca fått för lite cred för Jeremys framgångar och målskytte? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vad har Matt Fornataro betytt för er kedja?

– Han är en mycket skicklig passningsspelare och ser isen så bra. Han har erfarenhet och vet vad som krävs för att skapa chanser i denna tighta och defensiva liga. För mig betyder det att jag kan fokusera mer på att finna små öppningar då jag vet att han är ute efter att göra det passet. Han är ett mycket starkt tillskott till vårt lag.

Vad är det viktigaste de sista 17 matcherna för laget som helhet i dina ögon?

– Att vi spelar som ett lag med alla på samma sida. När alla arbetar tillsammans för ett gemensamt mål gör det ditt lag starkare och effektivare. Vi måste börja hänga av lag i den tredje perioden i stället för att låta dem komma tillbaka in i matcherna.

– Det är också viktigt att vi har tålamod i vår defensiva ”trap style” (styrspel) och väljer lågrisklösningar i stället för att spela på hoppet och chansa. Lagets försvar har varit vår vän i år och om vi fortsätter att förbättras som ett lag jag vet att vi kan gå långt, säger Jeremy avslutningsvis och låter även han, precis som Fornataro, nästan som Jocke Fagervall.

Coachen verkar onekligen fått ut sitt budskap även till lagets offensiva storstjärnor…

1 svar

  1. gurkan skriver:

    Fan vad ni på vikfancentral levererar!!