Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Romano om sin förbättrade form: ”Vi gjorde samma i Malmö som i hemmapremiären mot Karlskoga”

Tony har efter snack med Jocke F fått direktivet att spela enkelt och alltid sätta fart på benen då pucken ligger vid klubban. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Tony Romano är en av flera som är riktigt på gång. Centralen fick en intervju med New York-sonen.

Berätta för oss om målet med McArdle senast i Malmö. Ni gjorde något liknande i hemmapremiären mot Karlskoga också …

– Målet med Kendall var riktigt ”nice”, förutom det faktum att jag fick på det långsammaste skottet någonsin (haha). Men jag minns att min back kämpade för att hantera pucken och när jag kom ut för att vara i skottfältet missade han passet och Kendall gjorde ett bra jobb att förutse detta och kunde stjäla pucken.

– Efter detta såg jag att Kendall fick full kontroll på pucken och vi båda använde bara vår snabbhet att dra bort från deras backar ganska lätt. Kendall slog en väldigt osjälvisk pass till mig och allt jag behövde göra var att sätta pucken i det tomma nätet igen, precis som mot Karlskoga…

Vad var din känsla om att viktiga matchen i Malmö?

– Jag vet att jag talar för hela laget när jag säger att segern i Malmö kändes riktigt bra! Vi visste att vi behövde att vinna och det fanns så mycket på spel. Vi visste att de skulle gå in hårt i matchen eftersom de var precis bakom oss i tabellen. Vi behövde separera oss från dem eftersom de har två färre matcher spelade än oss.

– Segern var viktig, men det finns alltid saker att lära och bli bättre på. Det är så tajt i tabellen och vi måste förbli fokuserade och förbereda oss för nästa match.

Du verkar ha klivit upp ett hack i skridskoåkning nyligen. Dina tankar om din säsong och nuvarande form?

– Så här långt tycker jag att jag har haft en bra säsong. Jag hade en bra start i höstas, men innan juluppehållet var det cirka tio matcher eller så där jag frångick att göra enkla saker som behövs för min egen personliga framgång.

– Det är lätt ibland att komma bort från grunderna när du inte gör poäng för att du vill göra för mycket. Istället hade jag några bra samtal med Jocke för att komma tillbaka till där jag borde vara. Nyligen tycker jag att mitt spel varit mer framgångsrikt eftersom jag tänker mindre på isen och ”bara spelar” när jag får pucken.

– Jag vet att jag behöver få fart på mina fötter direkt när jag får pucken. Det är ganska komiskt, eftersom det verkar som desto mindre jag tänker ute på isen, desto mer personlig framgång får jag. Det bästa är att bara jobba och åka hårt. Sedan tar resten hand om sig självt, menar Tony.

Tony har en otrolig teknik och kan vända in och ut på de flesta. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Vad har Stefen Legein betytt för din kedja? 

– Legein har varit ett bra tillskott till laget. Jag gillar att spela med honom. Ju mer vi spelar med varandra desto bättre kemi blir det. Han har bra fart och har bra spelsinne på isen också.

Du har spelat med en massa olika kedjekamrater hittills. Vilken typ av spelare föredrar du att spela med?

– Haha, ja, jag har definitivt spelat med en hel del spelare i år och nu när du nämner det kan jag inte fatta hur många olika killar det varit.

– Personligen är det bäst att inte tänka på vilka killar jag gillar att spela med, i stället fokuserar jag på mitt eget spel. Tränarna är de som bestämmer kedjorna och vem jag spelar med. Därför behöver jag anpassa mig och arbeta med vem än jag spelar med för att få framgång. Det handlar om kommunikation.

En sak som kan förbättras är lagets tekningar, som är på svaga 48% totalt nu. Du har en av de bättre ”win-%” med ca 50. Hur kommer det sig att inte du tar fler tekningar? Vad är nyckeln för att vara bra på tekningar? Hur kan laget blir bättre?

– Jag tycker verkligen om att ta tekningar. Den främsta anledningen till att jag inte tar mer är att jag har varit på kanterna och det är alltid bäst för centern att ta teket eftersom vi alla i våra positioner utgår från tekningsuppställningen.

– Men jag gillar att ta tekningar och jag gillar kampen mot en annan center,  speciellt när tekningen är i slutet av matchen eller i en viktig situation.

– Det bästa sättet för oss i laget att förbättra teken är bara mer och mer träning. Det är även viktigt att titta på video på de andra lagens centrar innan en match. Video är det bästa sättet att lära sig tendenser och sätt att ”fuska” mot kommande tekningsmotståndare, menar Tony.

Vad är det viktigaste i de sista 17 matcher för laget som helhet?

– För oss som ett lag är det viktigt att fortsätta bli bättre under dessa 17 matcher och att förbli fokuserade på att ta oss till Kvalserien.

– Vi vet var vi är i tabellen, men vi tar en match i taget. Det finns många sätt att få till förbättringar; exempelvis tekningar, egna zonen, offensiva spelet och power play också. Det bästa vi kan göra är att komma ihåg att vi inte har åstadkommit något ännu. Vi måste hålla oss till att spela vårt hårdaste.

Sedan lägger den sympatiske Tony till:

– Tack för att du tog dig tid, det är alltid roligt att göra intervjuer! Och även tack till er för läktarstödet och från resten av fansen hittills den här säsongen. Det betyder mycket och ger oss massor av motivation. Bara ni inte sätter på flera bränder i arenan (skratt), säger Tony och verkar tro att yours truly ligger bakom röken…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://25.media.tumblr.com/eb8732200b7e86131251439f3804f0f4/tumblr_mz77p9YzqS1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto