Uppdatering med Fredrik Winge efter utlåningen och skadan i Mjölby

Fredrik Winge

Fredrik Winge har spelat 62 allsvenska matcher för VIK. Dessutom blev 21-åringen målskytt hemma mot Malmö i sin enda match förkvalet våren 2012. Sedan dess har Winge haft problem med ett knä under lånetiden i Mjölby.

Fredrik var i VIK en stabil back som gjorde väldigt lite misstag och därmed kanske inte märktes så mycket på isen, vilket defensivbackar inte ska. Centralen fick byta några ord med Winge som också har fina +5 under sina 62 matcher i VIK.

Hur har det gått för dig personligen i Mjölby? Vad hände med efter bara en match, skada? Vad är det för skada?

– Det kändes kul och inspirerande när jag kom till Mjölby. Det gick bra och jag hade mycket förtroende i första matchen. Jag fick inget problem under matchen. Träningen dagen efter gick jag in i en närkamp med en lagkamrat och skadade mitt knä igen som jag skadat tidigare. Efter övervägande med läkare i VIK och Mjölby beslutades det att en operation var absolut nödvändigt.

Hur trivs du i Mjölby?

– Jag trivdes bra i Mjölby och det är ett ungt gäng men riktigt sköna och bra på alla sätt. Mycket trevliga personer kring laget som också tog väl hand om mig den korta tiden jag spenderade där.

Hur har kontakten sett ut med VIK under lånetiden?

– Eftersom jag bara tillbringade drygt en vecka utlånad har det inte varit den typen av kontakt som du frågar efter. Men hela arrangemanget i övrigt har jag verkligen inget att klaga på.

 Hur besviken blev du på VIK när du blev utlånad?

– Klart jag blev besviken när eftersom jag krigat stenhårt hela sommaren för att ta en ordinarie tröja i VIK, men så fungerar idrottsvärlden och det är bara att vända det till något positivt vilket jag också gjorde. Jag såg min chans att få förtroende och få chansen att utvecklas.

fredrik winge

Hur utvecklande är det att bli utlånad känner du?

– Att bli utlånad är utvecklande på många sätt. Förtroendet är det viktigaste. Det är helt klart något positivt. Det är förstås viktigt att vara överens vart utlåning ska ske så att det känns okej för båda parter.

Har du någon kul grej som hänt under tiden där nere, som du vill berätta för VIK-fansen?

– Eftersom jag inte spenderade lång tid där och återigen bor och rehabtränar i Västerås så finns inte jättemycket att dela med mig från tiden där nere, mer än att det var ett seriöst ungt gäng med ambitioner och en god organisation som gjorde allt de kunde för hockeyn där nere.

Hur är nivån på spelet jämfört med VIK i Allsvenskan?

– Spelet skiljer sig en del så klart, det går lite långsammare, dock finns det väldigt många spelskickliga spelare som kan hitta på en del farligheter. Den division jag spelade i med Mjölby är en utav de bättre var jag förstår och det finns mycket bra spelare i den serien, säger Fredrik avslutningsvis.